sverige Schlagerpinglan: I dag avgjordes den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2014. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på alla de bidrag som tävlade i Örnsköldsviks deltävling. (Ja, alla de 32 låtarna som tävlat i Melodifestivalen 2014 kan ni nu lyssna på och ni hittar hela samlingen, inkl. alla årets MF-resultat, här.)

Till Final:
Natural“, Anton Ewald
Blame It On The Disco“, Alcazar

Till Andra Chansen:
Raise Your Hands“, Ammotrack
En himmelsk sång“, Ellinore Holmer

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Ta mig, Linda Bengtzing
6. “Fight Me If You Dare, I.D.A
7. “Hela natten, Josef Johansson
8. “Hollow, Janet Leon

Mellanakter m.m.:
Välkomna till Örnsköldsvik
Nionde bidraget: Vargmust – Om dom hade ringt
Hitkavalkaden med Tomas Ledin
Clara Henrys vlogg från Ö-vik

1. “Blame It On The Disco“, Alcazar (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: På förhand var jag lite orolig över att detta var mer en “disco-låt”, vilken som helst, än en hit med egen identitet. Efter att ha sett framträdandet så lugnades jag till viss del, men inte helt. Alcazar KAN disco och detta var en säker finalist i mina öron men… det där lilla extra som behövs för att riktigt övertyga… njae… jag är inte riktigt säker på att det finns där.
Betyg: 4/5

2. “Fight Me If You Dare“, I.D.A (blev 6:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta var kvällens mest positiva överraskning för mig. Omedvetet hade jag nog placerat låten bland de som var chanslösa på förhand (förlåt) men det var något jag snabbt fick ta tillbaka. “Fight Me If You Dare“ är i och för sig inget bidrag som jag ville ha vidare i tävlingen, men det gjorde ett förvånansvärt bra intryck och jag gillade verkligen det gruppen bjöd på.
Betyg: 3/5

3. “Hollow“, Janet Leon (blev 8:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Ibland har jag riktigt svårt att förstå mig på de som röstar. Inte nog med att Janets superbidrag förra året, “Heartstrings”, inte gick vidare, nu kom hennes nästan lika bra uppföljare sist. “Hollow“ är kanske inte den mest direkta låt som finns men halvvägs in i låten så sögs jag fast och sedan ville jag bara trycka på repeat. Detta är extra imponerande då jag i vanliga fall inte är så mycket för depp-låtar. Tyvärr så var jag tydligen ganska ensam om att få den känslan.
Betyg: 3+/5

4. “Raise Your Hands“, Ammotrack (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Årets MF-rock-bidrag gjorde en drös andra band sällskap i Andra Chansen och jag kommer att hålla tummarna för att det blir Ammotrack som drar det längsta strået. Så känns det i alla fall nu när jag har denna helt underbara rocklåt färskt i minnet. Det behöver inte göras mer komplicerat än så här.
Betyg: 4-/5

5. “Hela natten“, Josef Johansson (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Hela natten“ kändes till en början lite väl sval och ointressant enformig men efter andra refrängen hade jag smält totalt. Det finns något i låten som tilltalar mig på ett obegripligt sätt och som kommer att få mig att fortsätta att lyssna på den långt efter tävlingen. Förmodligen kommer jag efter en tid även att irriteras över resultatet då det känns som en låt som växer enormt med antalet lyssningar. Men men… det är här och nu som gäller och då räckte det inte längre än till en sjundeplats.
Betyg: 3+/5

6. “Ta mig“, Linda Bengtzing (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Det här var ju väldigt energiskt, t.o.m. för att vara en Linda Bengtzing-låt… men jag gillade det. Låten blir dessutom bara bättre och bättre för varje gång man hör den så “Ta mig” är som klippt och skuren för Andra Chansen. Men, men… hur frustrerande det än känns för tillfället så är den bistra sanningen att det inte räckte hela vägen den här gången. Synd, för det här är (enligt mig) det bästa Bengtzing gjort på väldigt länge.
Betyg: 4/5

7. “En himmelsk sång“, Ellinore Holmer (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Först “Songbird” direkt till final och nu “En himmelsk sång“ till Andra Chansen. Jag kan inte säga att jag och tittarna har samma smak precis. På sin höjd kan jag sträcka mig till att det är ett vackert bidrag, men tyvärr så berör det mig inte alls utan jag förlorade intresset ganska snabbt.
Betyg: 2+/5

8. “Natural“, Anton Ewald (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag önskar att jag kunde se och höra det som ni som röstar ser och hör, men allt jag ser är ett snyggt ansikte som viftar med armarna, sprätter med benen och greppar skrevet medan han försöker sjunga en låt som går in genom ena örat och försvinner ut genom andra på mig. Det är m.a.o. inget som tilltalar mig personligen men då det är teleröster som avgör så ser jag inga problem i att han går direkt vidare till final. (Kanske borde vi ta in juryn redan i deltävlingarna? 😉 )
Betyg: 3-/5

Schlagerpinglan: Då var den sista av Melodifestivalen 2014:s första inledande deltävlingar avverkade och nu ska vi alltså utan tvivel kunna urskilja det där i särklass största bidraget som kan ta tillbaka Eurovision Song Contest till Sverige. Frågan är, kan vi verkligen det? Eller behöver vi vänta tills Andra Chansen är avgjord innan vi hittar det där reservbidraget som kan ge oss en medelplacering i finalen? 😉

Hur det än är med den saken så tycker jag nog att årets startfält inte var sämre än något annat år utan orsaken till att många, t.o.m. jag, varit lite mindre intresserade än vanligt kan förklaras av två väldigt enkla orsaker: OS och ett bedrövligt MF-manus. Vi får väl se om tittar- och röstningssiffrorna ökar nästa vecka då det inte längre finns något som distraherar. Problemet med själva showen lär de dock fortsätta att dras med, så man bör kanske inte hoppas på alltför mycket.

Nåja, nu är vi framme vid Andra Chansen och lite senare i kväll (natt) kommer jag att ta en första liten titt på de bidrag som är redo för Andra Chansen och Finalen. I väntan på det så kan ni lyssna på de, och alla de andra MF-låtarna, på samlingssidan här: Melodifestivalen 2014 – Alla bidragen. På återseende! 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2014: Deltävling 4”

 1. Davve

  Jag tror du trots de goda orden underskattar Alcazar. Jag är övertygad om att de fick flest röster ikväll. Och ser personligen hellre Alcazar i köpenhamn än Sanna även om hon är bra så är Undo lite för anonym för ESC.

  Tror Alcazar gar låten som kan ta oss långt i köpenhamn. Tror jag de vinner.. Nej jag tror tyvärr Sanna kommer vinna.

 2. Schlagerpinglan

  @Davve, I valet mellan Sanna och Alcazar så hoppas även jag att vi väljer Alcazar för jag tror att Sannas låt behöver alltför många lyssningar för att gå från bra till superbra hos publiken. Så var det i alla fall för mig. 🙂 Men om Alcazar är mitt slutliga val… är jag inte helt säker på för tillfället. Det kan finnas andra alternativ. 🙂

 3. André

  Även jag har en känsla av att Alcazar faktiskt fick flest röster ikväll. Det snackas mer om de i sociala medier och de hade fler gillningar på Melodifestivalens Facebook-sida än vad Anton hade, så det är att frågan om ifall Anton verkligen var den stora vinnaren. Jag tror faktiskt inte det…

  Mina omdömen om kvällen:

  Alcazar: Alltså. En dansvänlig discodänga, med sprittande refräng, discokula på scen, glitter och glamour, show utan dess like och tre musikaliska proffs som trots sitt intensiva dansande sjunger felfritt. Det här var precis det jag ville se Alcazar göra och något annat än final hade vart oförtjänt!

  Ida: Inte dålig, men inte heller något som sätter sig eller som man lägger på minnet. Sämst ikväll enligt mig.

  Janet: Nej, det funkade inte nu heller. Janet var bättre än förra året och det var ett fint nummer men låten känns trots det alldeles för intetsägande för mig.

  Ammotrack: Oh hjälp, vad bra jag tyckte detta var! Ett rockband som istället för att stajla med massa rekvisita och pyro framför sin tunga, ösiga klassiskt 80tals inspirerande rocklåt innehållande gittarsolo. Enligt mig det bästa rockbidraget som någonsin tävlat i Melodifestivalen och de här grabbarna håller jag stenhårt på nästa vecka!

  Josef: Är väldigt besviken över att den här låten åkte ut. Fint, pampigt och precis den formen av radiohit som vi ofta hör från artister som tex Oskar Linnros. Dessutom fin text och säkert framförd. Möjligtvis var det här fel sammanhang för låten men den borde iaf gått vidare enligt mig. Den kommer iaf spelas mycket i mina hörlurar 🙂

  Linda: Folk har hela tiden sagt att Linda förnyat sig och bytt genre. Och ok, visst, musiken kanske lät lite mer elektronisk än tidigare men på det stora hela var det exakt samma Linda som innan, ett nummer som påminde mycket om hennes tidigare och låttexten är även den något man hört tidigare. Är faktist glad över att Linda stannade i deltävlingen för det känns som om bäst före datumet har passerat. Bättre att släppa fram nya och modernare grejer!

  Ellinore: Den stora överraskningen för mig. Trodde verkligen inte den här skulle gå vidare. I det här starka startfältet vet jag inte om jag tycker hon förtjänade den platsen heller men å andra sidan gillade jag den svala känslan Scenframträdandet ingav, gillade låtens vackra text eftersom jag kunde relatera till den och hon sjöng fint och var dessutom söt. Har inget emot att höra henne nästa vecka igen trots allt 🙂

  Anton: Tyvärr, men det här var inte bra alls. Falsksång, tråkig låt som går in i ena örat ut genom det andra och under hela låten så kommer jag på mig själv med att sitta och komma på skämt om hans ständiga ryckande i skrevet. Det här var faktiskt riktigt uselt och jag hoppas verkligen inte den här får en alltför hög placering i finalen. Hade låten framförts av någon annan än Anton hade den nog fått tackat för sig.

  När det gäller vem som ska vinna i slutändan så både tror och hoppas jag på Sanna, men jag blir inte jättebesviken ifall Alcazar vinner heller 🙂 men helst Sanna!

 4. Schlagerpinglan

  @André, Trevligt att höra från flera håll att Alcazar imponerat. Det ökar ju chanserna för att det var jag personligen som hade ställt alltför höga krav och kanske, kanske kan det bli en Alcazar-vinst i alla fall. 😀 Lite tidigt att spekulera om kanske, men alla i finalen har ju trots allt en teoretisk chans att vinna. 😀

 5. davve

  schlagerpinglan, ja alcazar är nog dock nummer ett för mig. Men finns absolut fler vinnarlåtar som jag skulle kunna se som acceptabla vinnare personligen. Tyvärr är inte Sannas sömn ballad någon av dom så hoppas på ett mirakel.

 6. davve

  Märk väl också att Alcazar var de enda som sjöng rent ikvällens tävling. och de hade den svåraste koreografin … 🙂 stort.

 7. Schlagerpinglan

  @davve, Mmmm…. det var förvånansvärt mycket falsksång för att vara MF tycker jag. Men men… det ökar ju som sagt chanserna för de som kan sjunga. 🙂

 8. Kerstin

  Här kommer mina omdömen om den sista deltävlingens bidrag.

  1. Blame it on the disco- Känner mig lite tudelad inför det här. Ska sanningen fram så är jag inte så förtjust i Alcazar eller deras musik, det är endast i detta sammanhang som jag hör deras låtar. Framträdandet var bra men låten är för mig inte vad jag hade hoppats på och efter jag hört den nu ett par gånger så växer den inte. Inte årets vinnare för mig men absolut ingen katastrof om den nu skulle vinna. Betyg 3/5.

  2. Fight me if you dare- Pinsamt dåligt. Sången var bedrövlig och låten likaså. Kvällens sämsta bidrag. Betyg 1/5.

  3. Hollow- Inget större fel på låten, rätt bra faktiskt men sångmässigt inte bra. En ballad kräver mer sångmässigt än en uptempo. Betyg 3/5.

  4. Raise Your hands- Inget för mig kort och gott. Betyg 2/5.

  5. Hela natten- Kvällens största besvikelse att den inte tog sig direkt till final eller åtminstone andra chansen. Visst den var en aning upprepande men det störde inte mig så mycket faktiskt. Tror tyvärr att det var artisten som kan ha fällt låten. För anonym och för okarismatisk. Betyg 3+/5.

  6. Ta mig- Överspeedade Linda försökte sig på en hårdare stil. De som gillar Linda ville nog ha hennes trallvänliga små schlagervisor och för oss som inte gillar henne sjöng hon för döva öron. Borde placerat sig ännu längre ner enligt mig. Betyg 1+/5.

  7. En himmelsk sång- En småvacker liten visa som hade krävt en betydligt säkrare och starkare röst för att komma fram ordentligt. Betyg 3-/5.

  8. Natural- Begging hade en refräng som satte sig direkt och personligen gillar jag Begging bättre än Natural. Men Anton försöker göra en modern och snygg poplåt till skillnad från t.ex Oscar förra veckan som sjöng något som kändes som tjugo år gammalt. Med det inte sagt att Natural är superbra utan bara att det är kul med något som kändes lite fräschare. Jag håller inte med Schlagerpinglan om att det bara är yta här utan att det faktiskt finns en bra modern poplåt. Jag gillade gospelinslaget i låten och tricket med micken. Men om Natural kommer vinna det är jag högst osäker på. Betyg 3+/5.

  Nu när vi hört alla 32 bidragen så kan man summera det hela. Bristande tittarsiffror och röster, visst kan det till viss del beror på dåligt manus och OS men jag tror det helt enkelt beror på bidragen och artisterna. Jag tycker bidragen som helhet varit väldigt svaga. Programledarna var tokfel för det här sammanhanget, inget manus hade förändrat den saken. Det känns som om MF faktiskt gått flera steg tillbaks i år. Vi har riktigt bra artister och låtskrivare i Sverige och det känns som om MF åter igen är något som de riktigt duktiga artisterna med lite stjärnstatus rynkar på näsan åt MF och vill inte delta. Det blir lite amatörtävling över det hela. Hade man minskat antalet bidrag så tror jag det blivit betydligt bättre som helhet. Tyvärr så anser jag att årets MF var oerhört svagt. Men en vinnare ska trots allt vaskas fram. Jag är ingen balladälskare men i år anser jag att det är balladerna som varit starkast så varför inte skicka en ballad till ESC, även där har inte en ballad vunnit på länge. Min vinnare är Sannas bidrag tätt följt av Ellens. Så länge vi inte skickar Ace Wilders bedrövligt usla bidrag så kan jag nog överleva det mesta.

 9. Daniel

  Om i ska blicka framåt…
  För mig finns det bara en vinnare. ELLEN B!!!! När jag nu lyssnar på bidraget igen är det samma känslor som kommer som när jag hörde sången den första gången. Inget annat bidrag kommer i närheten av det. GO ELLEN GO ELLEN!!!!

 10. Mikaela

  Schlagerpinglan, om du fantiserar att Ellen Benediktson skulle bära en vit balladklänning som är enkel men genomtänkt ut i kanterna, skulle det få dig att skifta ditt synsätt på henne och låten?

 11. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Faktiskt så tror jag att det hade hjälpt en del om hon burit en klänning som stod ut lite och gjorde att man hade något att fästa uppmärksamheten under tiden. Som det var i deltävlingen så försvann hon nästan helt i den blå bakgrunden med sin blå klänning och det hela blev som en ointressant, enfärgad godnattvisa. Låten passar inte till något shownummer men, som du påpekar, ger de Ellen en klänning i avvikande färg och andra snitt så hade helheten nog blivit betygligt intressantare. Kan man behålla publikens intresse är chansen större att den lyssnar = fler upptäcker hur vacker låten är.

 12. Dennis

  1. “Busy Doin’ Nothin’“ Ace Wilder 8 poäng – egentligen än bättre men den usla Spice Girls refrängen drar ned betyget
  2. “Undo“ Sanna Nielsen 7 poäng
  3. “Songbird“ Ellen Benediktson 7 poäng
  4. “To the End“ YOHIO 6 poäng
  5. “Efter solsken“ Panetoz 4 poäng
  6. “Blame It On The Disco“ Alcazar 1 poäng
  7. “Yes We Can“ Oscar Zia 0 poäng
  8. “Natural“ Anton Ewald 0 poäng

 13. Dennis

  Endast fyra bidrag ser jag som värdiga finalister

  1. “Busy Doin’ Nothin’“ Ace Wilder
  2. “Undo“ Sanna Nielsen
  3. “Songbird“ Ellen Benediktson
  4. “To the End“ YOHIO

  Anton och Oscar byter jag ut direkt mot

  5. “När änglarna går hem” Martin Stenmarck
  6. “En enkel sång” Cajsa Stina Åkerström

  Byter även Alcazar mot

  7. “Around the world” Dr. Alban feat. Jessica Folcker

  Sedan ska tre låtar till in

  8. “Raise your hands” Ammotrack
  9. “Survivor” Helena Paparizou

  Hittar ingen värdig tionde finalist

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se