Makedonien TV-bolaget MKRTV har bekräftat att Makedonien kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015, trots att undersökningen gav ett negativt resultat. Bidraget kommer att väljas ut genom den nationella uttagningen Skopje Fest, redan den 13:e november, se mer info nedan.

Kort information om Makedoniens nationella ESC-2015-uttagning:
20 bidrag kommer att tävla i finalen den 13:e november.
Vinnaren utses av 50/50 jury- och teleröster.
Deadline att skicka in sitt bidrag till festivalen var satt till den 15:e juli men har blivit förlängd till den 31:a juli.
(Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2014-09-24:Nytt datum för Skopje Fest: 12:e november

Schlagerpinglan: Inte långt efter att vi fått reda på att Malta väljer ut sitt bidrag den 22:a november och Cypern gör comeback med en Melodifestivals-liknande uttagning så dimper det ner ytterligare en glad nyhet. I nuläget har vi m.a.o. två nationella finaler att se fram emot innan årsskiftet. Det tar sig. 😀

De senaste två åren har TV-bolagets internval misslyckats med att ta sig till final, så förutom att det är mer intressant med en nationell uttagning än ett internval så är det nog ett bra drag att testa något annat inför 2015.

Skopje Fest tillhör inte de uttagningar som jag är alltför insatt i men jag vet i alla fall att jag haft Vlatko Ilievski som favorit två år i rad (han blev 2:a 2010 och 1:a 2011, med “Rusinka“) så därför är min enda förhoppning inför årets festival att han dyker upp i deltagarlistan. Om han fortfarande är aktiv, vill säga. 😀

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Makedonien 2015: Skopje Fest den 13:e november”

  1. Davve

    Bra att de stannar!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se