Makedonien Enligt dnevnik.mk så lär TV-bolaget MKRTV ha flyttat den planerade finalen av Skopje Fest, Makedoniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, från den 13:e till den 12:e november p.g.a. en nationell högtid.

Samma källa uppger även att det kom in ca 180 bidrag samt att de flesta deltagarna redan är utvalda men att det fortfarande pågår förhandlingar med en del kända låtskrivare och artister som kan locka tittare till showen. (Källor: oikotimes.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Att TV-bolaget skulle ha missat en nationell högtid när de först bestämde datumet för finalen låter otroligt, men även jag tar det säkra före det osäkra och ändrar datumet i min ESC-kalender. Det är ju trots allt bättre att vara ute en dag för tidig än att riskera att missa den helt. 🙂

På tal om osäkra uppgifter så skriver skvaller-bloggen wiwibloggs.com att det ryktas om att Vlatko Ilievski, som är den enda artist jag hoppas på, är en av de artister som uppges vara intresserade av att vara med. Detta är endast lösa rykten men kan ändå fungera som en liten humörhöjare så här i höstrusket. 🙂

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se