Schweiz Fransk-språkiga RTS har nu avslöjat vilka sex kandidater de skickar till juryspelningen den 7:e december, då en jury ska utse de sex bidrag som får tävla i finalen av Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 den 31:a januari.

Ni kan lyssna på de sex utvalda låtarna på rts.ch.

RTS sex internvalda bidrag:
♥ “Vu d’en haut”, Alenko
♥ “Hurdy gurdy girls”, Anach Cuan
♥ “Letter to myself”, Celia
♥ “Fly”, Licia Chery
♥ “Time to shine”, Mélanie René
♥ “Kevlar heart”, Shana P.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: När RTS presenterade de 26 bidrag som de valde mellan från början så hittade jag tre favoriter… men naturligtvis finns ingen av dessa med bland de utvalda.

I stället så hoppas jag för tillfället att “Letter to Myself“ och “Time to Shine“ blir de två bidrag som tar sig vidare till finalen från juryspelningen den 7:e december. Eventuellt kan ett av dem bytas ut mot “Kevlar heart“, beroende på hur bidragen fungerar live.

Eftersom italiensk-språkiga RSI redan presenterat sina kandidater, som ni hittar här, så väntar vi bara på att SRF ska presentera resultatet av online-uttagningen. Är ni intresserade av vilka mina favoriter är (d.v.s. vilka som förmodligen har minst chans att bli utvalda 😉 ) så hittar ni dem här.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på RTS sex kandidater”

 1. Micke

  Tråkigt att du inte fick ett enda bidrag med Schlagerpinglan. För mig gick det bättre då jag fick med två av tre. Time to shine och Kevlar heart. Den förstnämnda är min absoluta favvis överhuvudtaget av allt som varit uppe än så länge från Schweiz, Malta och Makedonien. För mig finns det sex bidrag som jag håller över allt annat. Fem från Schweiz tre tävlingar och en från Makedonien. Tyvärr vann inte rätt låt i Makedonien som jag ser det. Där fanns nämligen årets största växare hittills. Det var den som kom tvåa. Höll på den från början men då var det mest i brist på annat men attan vad den har vuxit.

  Till de sex låtarna RTS tagit ut:

  Time to shine och Kevlar heart gillar jag skarpt.

  De övriga fyra minns jag inte ens och det går tydligen inte att lyssna på dem längre. Saknar två som jag gillade och de är “Moonless Night“, Taken By Storm och “Say Hello“, Jyaleen

 2. Micke

  Bra att man har ögonen med 🙂 Missade att du hade länkat till där vi kunde lyssna på bidragen.

  “Vu d’en haut”, Alenko (Ger mig nada)
  “Hurdy gurdy girls”, Anach Cuan (Älskar folkmusik men då får det vara högre klass än det här)
  “Letter to myself”, Celia (Hyfsat hantverk. Är den jag håller närmast mina två favvisar)
  “Fly”, Licia Chery (Händer inte så mycket va????)

  Nej Time to shine och Kevlar heart lirar på ett helt annat Universum.

 3. Daniel

  Efter att ha lyssnat igenom dessa 6 så är det bara en låt jag gillar och det är letter to myself. Kanske växer de andra med tiden, men just nu får jag inte grepp om dem. Men jag ger inte upp Micke! Om några veckor kan jag tycka annat 🙂

 4. Micke

  Daniel: Time to shine tar tid, jag vet 🙂 Men för mig är den outstanding just nu. I synnerhet trycket i refrängen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se