Serbien TV-bolaget RTS har meddelat att finalen av Serbiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 kommer att hållas den 14:e februari.

Sedan tidigare stod det klart att låtskrivaren Vladimir Graić skriver de tre bidrag som ska tävla i finalen samt att två etablerade artister och en ny talang ska framföra bidragen.

Lite förvirrat blev det när juryn valde ut två artister vid den inledande talangtävlingen: Goga Stanić och Danica Krstić, men nu står det klart att endast Danica Krstić får chansen att tävla i den nationella finalen. Desstom har Bojana Stamenov presenterats som den första etablerade artisten medan de fortfarande lär söka efter en manlig artist till sista finallåten.

Finalisterna i Serbiens nationella ESC-2015-final (inkl. smakprov på framträdanden):
Danica Krstić (vann talanguttagningen med “Bol do ludila“)
Bojana Stamenov (framförde bl.a. “I Feel For You” i showen “Ja Imam Talenat”)
? (etablerad, manlig sångare)
(Källor: escserbia.com och wikipedia.org)

Uppdaterat: Serbiens uttagning kommer att bestå utav en presentationsshow den 14:e februari medan själva finalen kommer att avgöras den 15:e februari. Läs mer här.

Schlagerpinglan: Det uppstod, som sagt, en del frågetecken efter att den inledande talanguttagningen genomförts men nu börjar det klarna lite vad gäller Serbiens uttagning. Enligt escserbia.com verkar de dock ha problem med att hitta en lämplig manlig sångare till den sista finallåten men även det kommer nog att lösa sig tids nog.

Vad gäller valet av den 14:e februari som finaldag så är jag däremot lite mer kluven. Förutom tre deltävlingar (deltävling 2 i Sverige, semifinal 2 i Estland och semifinal 1 i Ungern) så är redan tre finaler inplanerade den dagen (Sanremo-final i Italien, Eurovizijos-låt-final i Litauen och Söngvakeppni-final på Island). Halva mig är överlycklig medan andra halvan undrar hur man ska kunna se allt. Men men… det löser sig säkert det också. Det brukar det göra. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se