Armeniens Eurovision-bidrag 2015

2015-03-13 (fredag)
Armenien I går presenterade då äntligen TV-bolaget ARMTV den sista av de sex artister som ingår i Genealogy, den internt utvalda / sammansatta grupp som kommer att få representera Armenien i Eurovision Song Contest 2015.

Förutom avslöjandet att Inga Arshakyan återigen kommer att få tävla för landet i ESC så presenterades även den officiella videon till tävlingsbidraget “Don’t Deny“, se nedan.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Armeniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Don’t Deny“, Genealogy officiell video
(text & musik: Armen Martirosyan, Inna Mkrtchyan)

Uppdaterat: “Armeniens bidrag byter låttitel

Artister som ingår i Genealogy
Artist Representerar Smakprov på låtar av/med artisterna
Essaï Altounian Europa (Frankrike) Je n’oublie pas- Chem morana
Tamar Kaprelian Amerika (USA) New Day
Vahe Tilbian Afrika (Etiopien) Life or Something like it
Stephanie Topalian Asien (Japan) Because Of You
Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian Australien Der Hölle Rache” (av Mozart)
Inga Arshakyan Armenien Jan Jan

Schlagerpinglan: Jag tycker att själva tanken bakom artistsammansättningen är väldigt fin och hela konceptet gör att det i detta fall inte finns någon tvekan om att bidraget är sammankopplat med deltagarlandets rötter. Därför vill jag väldigt gärna tycka om detta bidrag, men trots ett flertal lyssningar så måste jag tyvärr erkänna att jag inte gör det.

Nu har jag inte hört bidraget framföras live, men av inspelningen att döma så lär detta inte bli något problem för gruppen, utan sångkvalitén kommer förmodligen att imponera. Vi får väl se om helheten gör att majoriteten av de röstande tycker att det blir tillräckligt för att ta dem vidare från den första semifinalen med sitt ambitiösa bidrag.

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Armenien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Armeniens Eurovision-bidrag 2015”

 1. Hannes

  Håller faktiskt helt med dig för en gångs skull 😛

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, Wow, det var lite oväntat men förr eller senare var det väl tvunget att hända. 😉 Skämt åsido, det är fortfarande långt tid innan semifinalen avgörs och kanske har man då insett att det är en “växare”. Vi får vänta och se.

 3. Johanna

  Tycker den här var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Det lär inte bli någon topplacering men borde ändå bli final lätt från den (enligt mig) svagare semi 1. Och jag gillar videon!! jag har denna på plats 18 än så länge…..

 4. Johan

  Det känns som att det fanns enorm potential i det här projektet då det bestod av professionella artister med olika bakgrunder och framförallt kontraster mellan sångrösterna. Och det är väl där jag finner de största plusen – alla kompletterar varandra bra för att unisont gå avsluta i ett kraftfullt crescendo. Problemet jag finner är att refrängen är för svag – den griper inte tag! Lite experiment med tempohöjningen och rytmiken, men det hade funnits utrymme för mer etniska inslag och en mer storslagen refräng som drar med lyssnaren i den känslostorm som de verkar vilja förmedla.

  Detta är mina åsikter efter 4-5 genomlyssningar. Videon är fantastisk, men låten hade kunnat vara så mycket mer än denna mellanmjölk.

  Tråkigt. Men med tanke på att nästan alla andra länder skickar medelmåttiga bidrag i år lär den nog kunna ta sig ganska långt med tanke på deras östlands flyt i röstningen och att det faktiskt sticker ut lite ändå.

 5. davve

  riktig snooze fest i musikvideon.. tror dock den kan göra sig bättre på scen. men överlag en medelmåttig låt…kanske topp10 trots allt i esc…kan också helt missa final

 6. Garo Artinian

  Den vinner ! Bästa låten ! Heja Armenien !

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se