Schlagerpinglan: Alla låtarna som tävlar i Eurovision Song Contest 2015 kan ni lyssna på här medan jag sammanställt personliga topplistor av bidragen som tävlar i de båda semifinalerna här: Semifinal 1 och Semifinal 2.

Förutom de 33 bidrag som tävlar i semifinalerna så finns det ju 7 stycken som gått direkt till finalen (värdlandet, hedersgästen och The Big Five) och för rättvisans skull så gör jag en liknande lista på dessa bidrag.

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till de bidrag som vi redan nu vet kommer att tävla i finalen den 23:e maj, i den mån de presenterats på eurovision.tv och i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen, låttexter samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Recap: Final 2015 Eurovision Song Contest ” (av eurovision.tv – 3:01)
Snabbgenomgång av de 7 bidrag som är förkvalificerade till finalen av ESC 2015

Schlagerpinglans topplista av de förkvalificerade final-bidragen i ESC 2015 (2015-03-20):
Italien 1. Italien – “Grande Amore“, Il Volo
Frankrike 2. Frankrike – “N’oubliez Pas“, Lisa Angell
Australien 3. Australien – “Tonight Again“, Guy Sebastian
Spanien 4. Spanien – “Amanecer“, Edurne
Storbritannien 5. Storbritannien – “Still In Love With You“, Electro Velvet
Österrike 6. Österrike – “I Am Yours“, The Makemakes
Tyskland 7. Tyskland – “Black Smoke“, Ann Sophie

Schlagerpinglan: I år så tycker jag att de flesta bidragen som fått en fribiljett till finalen faktiskt förtjänar att vara där, rent musikaliskt. En annan sak de har gemensamt är att jag i nästan alla fall bifogar en liten brasklapp.

Som överlägsen etta har jag Italien, som ställer upp med en underbar låt som eventuellt kan kännas lite för “opera-aktig”. Lite längre ner har jag Frankrike, vars underbara ballad eventuellt kan kännas lite seg. Sedan har vi Australien som är ett rejält glädjepiller men som eventuellt kan bli lite enformigt i längden. Ja, ni förstår. Många bra låtar men ingen utan ett efterföljande frågetecken. 🙂

Jag vill även passa på att tacka alla er läsare som lägger upp era egna listor i kommentarsfältet (och påpeka för andra att det inte finns någon tidgräns, utan närhelst ni lyssnat in er på bidragen så går det bra att dela mer er av era åsikter/listor) för personligen så tycker jag att dessa listor är mer intressanta än mina egna. 🙂 Roligt är det i alla fall att se hur överens / oense vi är om de olika bidragen och det har ju hänt mer än en gång att man fått sig en rejäl tankeställare. 🙂

Bidragen ÄR ju varken bra eller dåliga, de bara uppfattas på miljontals olika sätt och det kan vara bra att påminnas om detta lite då och då, även om man själv kanske har en självklar åsikt. 😉

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Eurovision 2015: Alla finalens förkvalificerade bidrag”

 1. linda

  Min topplista ser väldigt annorlunda ut 🙂

  1. Tyskland
  2. Spanien
  3. Australien
  4. Österrike
  5. Frankrike
  6. Italien
  7. Storbritannien

 2. André

  Ok, jag skrev innan att jag hoppades på att de finalklara bidragen skulle vara bra, efter att jag inte var imponerad av semifinalerna.
  Och då kan jag konstatera att årets för mig bästa låt redan är i final: Italien! Jag brukar inte tilltalas av opera men det här var det något speciellt med trots allt. Hoppas de fortsätter sjunga på italienska och inte översätter låten. Det var magiskt! Italien är årets vinnare om jag får bestämma!
  Gillade även Australien men resten vet jag inte om de var någon höjdare 😛 England tyckte jag var riktigt barnslig och dålig och övriga var helt ok men inga speciella. Sammfattningsvis kan jag säga: Heja Italien!

  1. Italien
  2. Australien
  3. Spanien
  4. Österrike
  5. Tyskland
  6. Frankrike
  7. England

 3. Johan

  Jamen vi kör här också!

  1. Italien
  2. Australien
  3. Tyskland
  4. Österrike
  5. Frankrike
  6. Spanien
  7. England

 4. Jonas

  1. Spanien
  2. Australien
  3. Italien
  4. Storbritannien
  5. Tyskland
  6. Frankrike
  7. Österrike

 5. Johanna

  Nej men jag kör en ranking här med då. De tre översta bidragen här är i min topp 10 i min totala ranking!

  1. Storbritannien (kanske årets i särklass mest intressanta bidrag och det jag lyssnat allra mest på)
  2. Italien (oerhört välsjunget)
  3. Österrike (Österrikes bästa bidrag någonsin)
  4. Frankrike (Tack och lov skickar de något bra i år)
  5. Spanien (tröttnade jättefort på denna)
  6. Tyskland (Så tråkig att man dör)
  7. Australien (inte min kopp te överhuvudtaget)

 6. Johanna

  @Andre Det är officiellt att Italiens bidrag ska vara på italienska i tävlingen (tack och lov) enligt Eurovisions officiella hemsida.

 7. davve

  Av Big 5 länderna i år (plus australien och österrike) så måste jag säga att mina favoriter är Storbritannien och Tyskland.

  Gillade inte alls Storbritanniens låt först..tyckte den var “ovärdig” ett sånt pop land. Men nu när jag har hört den många ggr tycker jag den är bra. Och intressant. Men, det är helt upp till live showen om detta blir succe eller ett nytt misslyckande för landet. Jag tror att med rätt framträdande som förhöjer låten så är topp10 i sikte! hoppas hoppas.

  Tyskland skickar en Lena-light artist med en intressant låt… kan bli topp10.

  Italien förstår jag inte mig riktigt på.. den är ok absolut. men tvåa i bettingen har jag svårt att förstå att den är. Tror den är årets Israel (2010) eller Frankrike 2011 låt…en låt som är favorittippad men som sen kommer typ 17 plats.

  Jag tror spanien, australien och österrike har helt ok låtar..

  men håller tyskland och storbritannien som de två bästa.

  tror inte årets vinnare finns bland dessa.

 8. davve

  Frankrike skickar i år ytterliggare en snooze ballad.. den kommer med lite tur att komma 17-18 plats istället för 27 plats…..

 9. André

  Johanna, det var goda nyheter, tack för informationen!

 10. Schlagerpinglan

  @davve, “Intressant” är nog ett ord som beskriver Storbritanniens bidrag ganska bra. Om det är “intressant bra” eller “intressant dåligt” får nog, precis som du skriver, liveframträdandet avgöra. Det kan bli en succé lika väl som en kalkon. Jag hoppas också att allt klaffar så att de kan få en riktigt bra placering. Klart är i alla fall att det inte är något “mellanmjölks-bidrag” så hur det än slutar så tycker jag att BBC gjort ett bra val. 😀

 11. Johan

  Personligen får jag riktiga obehagskänslor av Storbritanniens bidrag. Inte lika illa som till exempel 2006, 2007 och 2010, men inte långt därifrån. Skulle vilja titulera den som “burlesk-show popjazz med sliskiga elektro-inslag” som återigen tävlar om sistaplatsen, något Storbritannien fått vänja sig vid. Dags att låta folket välja för en gångs skull, BBC?

  Spanien skickar ännu en ballad, men denna gång håller den inte för mig. Den här känns lite för light och tam och saknar dramatiken och det klimax som de annars kan lyckas med ganska bra (tänkt tillbaka till fjolårets låt och år 2012 – fantastiska ballader!). Det här kommer också slåss om sistaplatsen tror jag.

  Italien är en av mina tre stora favoriter i år och jag skulle hemskt gärna tänka mig se dom ta guldet i år och ta tävlingen till Rom. Enormt skickliga tenorer och baritoner med en välskriven operapopballad. Ett stort plus är musikvideon med de tre filmreferenserna! Visar tecken på lite humor också, något som kan saknas i operans värld. Italiens bästa bidrag sedan 2011 (ni hörde rätt! Jag älskade Raphael!)

  Tyskland då? Det här bidraget tillhör växarna i årets tävling. Intressant röst som jag försöker associera med en känd sångerska från 60-70 talet men jag kommer fasiken inte på vem det är. Det här kan funka riktigt bra med en scenshow som andas attityd, men är rädd för att de kan glömmas bort och famla där runt 20-platsen.

  Frankrike är jag lite neutral till i dagsläget. Det skulle kunna vara en låt som jag uppskattar men den växer inte riktigt. Faktiskt kan jag märka att den tappar lite hos mig för varje lyssning och jag kan inte riktigt utvärdera den. Tvivlar att den tar sig så långt om inte juryn agerar hävstång som 2009.

  Australien gillar jag stenhårt! Lite soul, lite funk, lite motown. Bruno Mars utan den överdrivet störiga attityden utan mer ren spelglädje. Jag vill nästan slänga in Weises mello-refräng av någon anledning när jag nynnar på denna. Jag hoppas och tror att Australien placerar sig bra i år. De vinner nog inte, men topp 10 känns ganska spikat med tanke på ballad-dominansen i startfältet. Det enda som kanske ger ett tecken av tvivel är att vi inte har några referenser över hur röstandet gällande Australien sett ut tidigare.

  Och slutligen Österrike. Jag tycker inte alls att deras bidrag är så dumt utan det tilltalar mig på sitt lättsamma och stämningsfulla sätt. Österrike har haft det lite kämpigt med rösterna tidigare (om man glömmer fjolåret det vill säga), men många gånger kan det relateras till deras faktiska prestation snarare än komparativa nackdelar av geografiska mått. En mittenplacering tror jag på grund av balladkonkurrensen och att de flesta bara får höra den en gång.

 12. Jonas

  Det som är så bra med Spanniens bidrag är att den istället för att gå upp i ett skrikigt avslut går ner lite, vilket gör att det blir en lite mystisk kännsla. Älskar det spanska språket, så vackert. Ett litet minus för att den är lite för enformig.

 13. Lukas

  Och om jag ska välja min top 7 här…

  1. Italien
  2. Österrike
  3. Frankrike
  4. Australien
  5. Spanien
  6. Tyskland
  7. Storbritannien

  Det var ganska svårt för mig att rangordna dessa eftersom ingen egentligen är direkt dålig. Jag ser också att Italien är där uppe och kämpar om guldet, en storslagen låt det där. Storbritannien har sin humor även om alla kanske inte greppar den. Australien lyckades skicka ett lyckopiller som även den kommer sticka ut i ett i övrigt ganska släpigt startfält. Frankrike kör på sitt säkra kort. Detta var rätt svårt att döma. Även om Italien sticker iväg med ledningen för mig.

 14. Micke

  Tycker alla sju är ok. Frankrike och Italien är bland mina sju jättefavvisar.

  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Storbritannien
  4. Spanien
  5. Australien
  6. Österrike
  7. Tyskland

 15. Mia johansson

  Vilket otroligt jobb du lägger ner!! Tack som tusan du underlättar för en annan att följa o hänga med! Som sagt tack som fan för allt jobb 🙂

 16. Josef

  Denna recap var intressant att få lyssna igenom. Jag fick en tydligare bild av var jag står nu kanske.

  1. Storbritannien. Helt otroligt att jag bara vill ha mer av denna medicin. Om de har hälften av den kemin som finns på videon har de klara vinstchanser! ÄNTLIGEN UK! 😀

  2-4 Australien, Frankrike, Österike: Australien är ganska snabbplacerad och stabil precis som Estlands bidrag, men precis som i det fallet ingen vinnarlåt. Hög placering dock 4-8? Frankrike känns väldigt gammal, traditionell och väldigt uttjatad som om man hade hört den 200 gånger. MEN så bestämmer man sig för att lyssna på Lisa’s inlevelse och känsla och kopplar bort låten för en stund och VIPS så blir det en kanonlåt som kan hamna högt i topp. Österike har ett vackert skägg på en ung man som känns lite valpig i sitt uttryck vid pianot. Men just hans glädje och ändå helt okej stämma gör låten och hans framträdande mycket mysigt och nostalgiskt för mig.

  5. Italien. NO COMMENT (Som jag sa till Micke så måste jag få veta mer om budskapet skall vara seriöst då bidraget blir tävlingens parodi i negativ mening, eller om de har humor, professionalism och självdistans då blir detta fläskigt pompösa bidrag skojigt och engagerande 🙂 ,,tiden utvisar när jag fått allt klart för mig)

  6. Spanien: Allt är så vackert och hon kunde kanske göra entre naken med endast målningar på sin otroliga kropp. Nej, det känns motbjudande med den vackra tigern och henne i videon med tanke på att tjurfäktningen fortfarande råder. Bidraget känns i övrigt inte som ett av de bättre Spanien levererat de senare åren.

  7. Tyskland: “Ett tips” Ann-Sophie kan försöka artikulera mer när sjunger, munhålan känns så stängd när man ser henne sjunga på scenen. Nåja, detta var nog en nyttig läxa för Tyskland. Man måste ha garantier för att varje artist åtar sig uppträda vid en eventuell vinst / kvalifikation. Låten stampar vatten och känns som nästan 6 minuter lång.

 17. Micke

  Ett litet inflik på det Josef skrev:

  Är helt överens med dig vad det gäller Storbritannien och utbrister unisont med dig ÄNTLIGEN UK! Inte för att det är en kanonlåt utan mer för att det äntligen känns som att de tar tävlingen åtminstone lite på allvar. Visst UK kan tusan så mycket bättre men nu handlar det om ESC och där har de inte brytt sig ett spår sedan 1997.

  När det gäller Australien är jag delad från gång till gång. Ibland ett riktigt glädjepiller och andra gånger VAAAAAAA. Hur kunde jag gilla detta. Tror det är inledningen som spökar för mig. Märker att när jag hoppar över den tar jag mycket lättare till mig låten. Why? För att det värsta jag vet är killar som sjunger i falsett och inledningen är inte min grej.

  När jag då kommer till Österrike har jag redan sagt det jag ville säga. En helt ok låt men hur den här stölden från John Lennon kan köpas så totalt utan att nån bryr sig fattar jag helt enkelt inte. Lennon måste vrida sig i sin grav. Gruppen gör dock det bästa av situationen och ska inte lastas.

  Så kommer vi då till en av mina absoluta favvisar. Först och främst välkommen tillbaka Frankrike efter er utflykt i barnkammaren med Twin Twin eller vad tusan de förvuxna barnen kallade sig. Ett av de största skampålar för något land överhuvudtaget. Men nu är Frankrike tillbaka där de hör hemma med det de är mästare på 🙂 Ta nu inte detta fel Josef min vän men det där med gammalt skiter jag fullständigt i. ESC är för mig en tävling som ska blandas med gammalt och nytt. Det är ingen topplistetävling. Såna finns det gott om ändå. Det här är en tävling för alla generationer med bra musik från alla stilar. Med det sagt så är det givet att sånt som Twin Twin också är välommet även om det inte är min grej. Men jag älskar den här låten som Frankrike har 2015 och dessutom hennes röst 🙂

  När det gäller Italien tror jag nog du snart kommer att inse dig övertygad om storheten i låten och att killarna håller även live. Tycker faktiskt videon visar att de har DET även om jag inte är nån jättefan av videon. Har även sett dem från live och de håller Josef 🙂

  Spanien är en svår nöt. Ungefär som Australien från dag till dag. Vissa gånger är den oerhört vacker medan andra gånger undrar jag hur man stänger av mistluren. Att Spanien sedan förlöjligar sig själva med att ta in svenska låtskrivare talar ju inte till deras fördel och visar tyvärr hur lite de bryr sig.

  Tyskland: Vad hände egentligen? De hade flertalet riktigt bra bidrag i sina uttagningar men alla ratades. Till slut stod en snubbe som segrare och jag kände “ok låten är just det, helt ok”. Men då kom nästa grej med att han avsade sig segern och plötsligt stod vi med ett bidrag jag tycker mig ha hört sååååååååååååååååå många gånger. Stampar vatten är en bra liknelse. Absolut inte dålig men helt utan DET.

  Vill bara tillägga att jag sagt att Norge är årets klart bästa låt. Bara delvis sant för Italien hade ett bidrag som var lika enormt grymt och vackert men segern gick till de tre killarna. Klagar inte på det ändå för den har större chans tror jag.

 18. André

  Jag kan inte låta bli att le när jag ser flera av er berömma Storbrittaniens låt, som jag själv efter första lyssningen tyckte var på minst lika låg nivå som deras bidrag från 2007…Kan hålla med om att framträdandet kommer bli intressant men musikaliskt kan jag verkligen inte köpa det här. Britterna bryr sig inte alltför mycket om den här tävlingen längre men de hade väl iaf kunnat ställa upp med något värdigt? Haha, det lär bli flera diskussioner om den här låten känns det som, återstår att se om min inställning mjuknar.

  Italien är en av få låtar jag nu lyssnat på flera gånger sen igår och jag tycker bara att den är helt fantastisk! Jag kan tillägga att för mig är detta ett mycket bra omdöme för är det någon genre jag vanligtvis inte tål är det opera…det finns absolut undantag även inom opera-genren för mig. Tycker tex Paul Potts, Phantom of the Opera och Rickard Söderberg är bra opera-artister och i ESC-världen gillade jag faktiskt Lettlands bidrag 2007. Italien är dock det bästa jag hört inom opera i det här sammanhanget och hoppas verkligen de har ett bra framträdande. Då vill jag se de som vinnare!

 19. Micke

  André: Jag vet inte om så många av oss egentligen hyllar Storbritanniens bidrag. Kan bara prata för mig själv men jag anar att många är inne på samma linje. För min del handlar hyllandet främst om att Storbritannien i år verkar ha lagt ned lite tid på sitt bidrag och inte bara slängt ut vad som helst. Det visar att de för första gången på 18 år kanske börjar bry sig lite och det är det som jag hyllar. Jag tycker det är ett glädjepiller som jag gillar att kolla på och lyssna på nu under ESC tiden. När den är över kommer jag med största säkerhet att glömma bort den precis som 90-95% av övriga låtar i ESC.

  Jag hyllar hela detta året 2015 där det knappt kommit ett enda riktigt dåligt bidrag som jag ser det. Jo Moldavien och några till men det är banne mig inte illa att det är så få. Men to mig André alla dessa bidrag kommer att falla i glömska hos mig till nästa år då ESC drar igång igen. Undantagen är få men Norges underbara bidrag kommer jag aldrig att glömma. Knappast heller Frankrikes nostalgitripp, Italiens mäktiga låt, Montenegros balkanbidrag som räddar den delen av ESC. Sloveniens gå igång låt, Rumäniens härliga Coldplayflirt och Estlands happy Days bidrag. Visst finns det låtar jag kommer att minnas.

  Det där med att du inte tål opera. Upp till var och en men jag älskar mycket inom opera. Inget konstigt med det för jag älskar mycket inom all sorts musik. Allätare är inte att säga för mycket. Finns bara en sorts musik jag aldrig hittat något att gilla i och det är gospel. Tycker det bara är ett skrikande i mun på varandra 🙂 Men jag är och förblir hårdrockare först och främst.

  Vet du musik kan man ha till mycket 🙂 Finns tre låtar som inte vann sina länders uttagningar men jädrar att de satt sig i mig. Ett av dem är från Italien men just nu har jag glömt vad den heter. Silly me. Skrev om det en annan gång här. De andra två har dock betytt en del de med. Ibland behöver man lite extra energi och då händer det att jag lyssnar på ett bidrag från Ungern:

  https://www.youtube.com/watch?v=7rJn2TSVx44

  Jag jobbar väldigt mycket och är ofta väldigt trött och då är lugn uppbyggande musik viktigt. Fann en sån i Tysklands uttagning:

  https://www.youtube.com/watch?v=juDyLr14rKk

  Omväxlande musik är den största kryddan i livet efter min lilla regering 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Mia johansson, Roligt att det uppskattas, för det tar ju trots allt en hel del tid. 😀 Snart kommer jag även att börja presentations-serien av ESC-2015-bidragen, då jag går igenom alla de 40 bidragen ett och ett, vilket jag själv ser som höjdpunkten på ESC-säsongen… förutom de tre live-showerna då förstås. 😀

  @Micke, Inte heller jag var speciellt imponerad av Moldaviens bidrag efter att ha sett det framföras vid finalen, men jag måste säga att jag nu efter att ha lyssnat på alla låtarna så klättrar bidraget snabbt uppåt. Jag kan inte förklara detta (och har all förståelse för att du absolut inte gillar den) men fortsätter det så här så kommer Moldavien förmodligen att hamna bland de jag till slut hoppas tar en finalplats. Lite tråkigt i så fall då oddsen och åsikterna här på bloggen får mig att tro på en garanterad final-miss. Nåja, än är det lång tid kvar och allt kan fortfarande hända. 🙂

 21. Max

  Min TOP 5+ Österrike+ Australien-top ser ut som följer:

  Bra bidrag:
  1. Spanien (9/10)
  2. Italien (9/10)
  3. Frankrike (7/10)

  Mellan Spanien och Italien är det väldigt jämt. Tror mitt avgörande fälls på finalframträdandet, ifall jag inte skulle trötta mycket på något bidrag. 😉 Frankrike har jag tappat lite intresse för tyvärr.. men inget är färdigt än. 🙂

  Godkända bidrag:
  4. Australien (5/10)
  5. Österrike (5/10)
  6. Tyskland (5/10)

  Australien- jo, det skulle kunnat vara något i min stil. Men tyvärr så räckte det inte hela vägen. Österrike har jag inte fått något riktigt grepp om, varken 🙁 eller :). Tyskland… jo den är ju lyssningsbar men inte mer. 🙁

  Underkända bidrag:
  Storbritannien (3/10)

  Storbritannien hade jag förväntat mig något av i 60-årstider. Men istället skickar man en låt som kanske typ Ukraina eller Vitryssland skulle kunna skickat!? Gör om, gör rätt Storbritannien.

 22. André

  Micke: Även jag är hårdrockare i grunden men ser mig själv som allätare. Förstår inte varför jag ska hålla mig till en musikgenre när det finns flera tusen jag kan lyssna på 😉

  Jag håller tyvärr inte riktigt med dig om att årets startfält inte har så många bottennapp. Nu har jag visserligen inte lyssnat igenom alla låtar så mycket ännu så jag kommer säkert kunna ändra mig längre fram, men just nu känner jag att majoriteten av årets låtar är anonyma och inte alls något att hänga i julgranen. Tror dock det i första hand beror på alla ballader. Missförstå mig inte, jag gillar ballader men det finns gränser på hur många som ska vara med för att jag inte ska tappa intresset.

 23. Schlagerpinglan

  I frågan om det är ett bra eller dåligt Eurovision-år så är jag en av de som tycker att det ser riktigt lovande ut. Jag hittar ovanligt många riktigt bra låtar och ovanligt få bottennapp. Däremot så finns det lite väl många ballader/halvballader för min smak, men med lite tur så sållas de värsta ut innan finalen. 😉

  Jag får väl tillägga att jag ännu inte känner att jag fått grepp om alla bidragen, utan det dröjer väl ett tag innan jag på allvar vet vad jag tycker om de olika låtarna. Så här långt så ser det i alla fall bra ut. 😀

 24. Rickard

  1. Italien 5-
  2. Frankrike 4+
  3. Tyskland 4
  4.Österrike 4
  5. Spanien 4-
  6. Australien 3
  7. Storbritannien 1

 25. Micke

  Hade hoppats få ihop tio personers röster på alla momenten men hittills bara nio på ett av dem. Räknar ihop ändå 🙂

  Här är poängen efter att elva stycken har röstat på de finalklara bidragen:

  1. Italien 109
  2. Frankrike 88
  3. Australien 85
  4. Spanien 84
  5. Österrike 73
  6. Storbritannien 65
  7. Tyskland 67

  Här är poängen efter att niostycken har röstat på semifinal 1:

  1. Estland 94
  2. Rumänien 66
  3. Belgien 48
  4. Ryssland 46
  5. Vitryssland 44
  6. Makedonien 34
  7. Armenien 32
  8. Georgien 30
  9. Danmark 25
  9. Nederländerna 25

  **********

  11. Albanien 22
  12. Finland 20
  13. Serbien 16
  14. Grekland 13
  15. Moldavien 8
  15. Ungern 3

  Här är poängen efter att tolvstycken har röstat på Semifinal 2:

  1. Slovenien 99
  2. Montenegro 80
  3. Norge 72
  4. Sverige 68
  5. Tjeckien 61
  6. Israel 50
  7. Azerbajdzjan 49
  8. Malta 33
  9. Schweiz 27
  10. Irland 26

  **********

  11. Litauen 23
  11. San Marino 23
  13. Polen 21
  14. Lettland 19
  15. Cypern 18
  15. Island 18
  17. Portugal 7

 26. Micke

  Vad säger ni ska vi köra en röstning till. Tar de tre bästa i alla grupperna plus bästa fyran så vi får ihop tio nationer. Är det någon eller några som hakar på? Det mest glädjande för min del är att alla mina sju favvisar har röstats fram av er här 🙂

  Länderna blir då efter min ranking:

  1. Norge
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Rumänien
  5. Montenegro
  6. Slovenien
  7. Estland
  8. Spanien
  9. Australien
  10. Belgien

 27. André

  Kul och beundransvärt att ni som räknar ihop resultaten gör det. Jag som är mycket dålig på matematik uppskattar erat engagemang 🙂
  Jag hakar på Mickes omröstning här uppe. Jag saknar några av mina favoriter av de som röstats fram men listan för mig blir såhär:

  1. Italien
  2. Australien
  3. Slovenien
  4. Sverige
  5. Estland
  6. Rumänien
  7. Montenegro
  8. Belgien
  9. Norge
  10. Frankrike

 28. Micke

  Kul att du hoppade på André men du fick in Sverige istället för Spanien. Tro mig jag har inte tagit bort Sverige för att jag inte gillar MF eller så. Men Sverige platsade helt enkelt inte. Tog topp tre från alla tre rankningar och fyllde sedan på med bästa fyran för att komma upp i tio bidrag. Bästa fyran var Spanien. Eller du kanske menade Spanien på fjärde plats André?

 29. André

  Jaha!! Ok, jag missförstod dig Micke 😉 med bästa fyran trodde jag du menade vi skulle välja den fyra vi tyckte bäst om. Du har ju dock rätt i din uträkning att Spanien hade mer poäng än Sverige..
  Fel av mig. Då ändrar sig listan lite grann:

  1. Italien
  2. Australien
  3. Slovenien
  4. Estland
  5. Rumänien
  6. Montenegro
  7. SPANIEN
  8. Belgien
  9. Norge
  10. Frankrike

 30. Schlagerpinglan

  @Micke, Tack för sammanställningen. Om jag ska rangordna de tio bidragen så blir det så här:

  1. Estland
  2. Montenegro
  3. Italien
  4. Australien
  5. Slovenien
  6. Frankrike
  7. Belgien
  8. Spanien
  9. Rumänien
  10. Norge

  Jag får väl tillägga att jag faktiskt gillar Norges bidrag (din list-etta), men att de andra nio är ett eller flera strån vassare.

 31. Isabell

  Ja, du Schlagerpinglan! Tycker nog i stort sett som du. Håller med att Italiens bidrag kan vara i risk-zonen för många opera-hatare. F.ö. så är den fantastisk! Lika fantastisk tycker nykomlingen Australien är! Helt i en annan genre dock! Gillar riktigt mkt gunget i låten! Skönt!
  Min ranking är som följer..

  1. Italien
  2. Australien
  3. Spanien
  4. Österrike
  5. Storbritannien
  6. Tyskland

  Ska bli riktigt spännande hur nykomlingen Australien emottas av de Europeiska länderna! 😀

 32. Isabell

  Yes, Micke! Jag hoppar gärna på denna röstning. 🙂
  Hyfsat lätt att ta fram de 3 bästa i varje… Sen var det värre! 😮

  1. Norge
  2. Montenegro
  3. Sverige
  4. Italien
  5. Australien
  6. Island
  7. Nederländerna
  8. Estland
  9. Danmark
  10. Frankrike

  Japp! Så får det bli.. Känner att jag ändrar mig lite allteftersom jag lyssnar mer & mer på låtarna.
  Det är lite svårt att jämföra vissa låtar som man tycker mkt om, men som är så olika genre…
  🙂

 33. Micke

  Tack för det Isabell. Kul att åtminstone tre av er hoppade på 🙂 Ser just att du fick med Sverige istället för Spanien. Jag förklarade för André här ovanför 🙂

 34. Isabell

  Ja @Micke, Sverige kom just 3:a i den andra semifinalen. Det var väl de tre första i varje semi-ranking som man skulle ha med och den bästa 4:an!?
  Det som möjligtvis inte stämmer skulle vara att Island placerade sig på listan istället för Spanien. Men jag kan bara inte ranka Spanien före Island i den totala.

 35. Micke

  Ok förstår hur du tänker Isabell. Grejen är bara att när vi började den här grejen var inte Sverige bland de tre bästa så jag, Schlagerpinglan och André har rankat efter hur det låg till när vi började. Skit vad dumt det blev nu 🙂

 36. Isabell

  Okidoki! Jag kom visst in lite sent och fattade inte allt. Men, men..nu får det va som det är! 😉

 37. Kerstin

  1. Italien
  2. Spanien
  3. Australien
  4. Österrike
  5. Frankrike
  6. Tyskland
  7. Storbritannien

  Italien har för första gången sedan de återvände till tävlingen ett bidrag som åtminstone faller mig något i smaken men ändå känner jag inte när låten är slut att jag vill höra den igen. Men bland dessa sju bidrag är den i särklass bäst. Frankrike ställer upp med något helt annat i år. Förra årets bidrag var åtminstone roligt detta är bara så trist och verkar vara gjort enligt alla standard formlar för en fransk ballad. Men Storbritanniens bidrag tar priset. Så fruktansvärt uselt. Den står dock ut ur mängden vilket så klart kan gynna den men för mig personligen är det bara trams.

 38. Micke

  Det är lugnt Isabell 🙂 Ska jag vara helt ärlig så hade jag hoppats att fler hade lagt in sin ranking men när det dels är få och dels är lite olika bidrag så släpper jag det 🙂 Nema problema

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se