Schlagerpinglan: Jag fortsätter att presentera de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2015 i olika kategorier och i dag har turen kommit till de 9 länder som en gång i tiden ingick i Sovjetunionen. Här nedan ser ni länkar till alla dessa låtar, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av forna Sovjets bidrag i ESC 2015 (22/3):
Estland 1. Estland – “Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa (semifinal 1)
Vitryssland 2. Vitryssland – “Time“, Uzari & Maimuna (semifinal 1)
Ryssland 3. Ryssland – “A Million Voices“, Polina Gagarina (semifinal 1)
Moldavien 4. Moldavien – “I Want Your Love“, Eduard Romanyuta (semifinal 1)
Azerbajdzjan 5. Azerbajdzjan – “Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov (semifinal 2)
Litauen 6. Litauen – “This Time“, Monika Linkytė and Vaidas Baumila (semifinal 2)
Georgien 7. Georgien – “Warrior“, Nina Sublatti (semifinal 1)
Lettland 8. Lettland – “Love Injected“, Aminata (semifinal 2)
Armenien 9. Armenien – “Face The Shadow“, Genealogy (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Lite sorgligt tycker jag att det är att Ukraina, som toppade min “Sovjet-lista” 2013, inte är med i år men under rådande omständigheter så är det inte så konstigt. Visst, den ukrainske sångaren Eduard Romanyuta representerar visserligen Moldavien men det kommer likväl inte riktigt upp i den nivån som jag förknippar med det landet och dessutom så har jag inga större förhoppningar på att de kommer att bjuda på något framträdande i “Ukraina-klass”… men jag hoppas att de gör om hela sitt framträdande och överraskar positivt i semifinalen. 🙂

Av ovanståene nio bidrag så tycker jag att två är i riktig toppklass: Estland (som även toppade min lista 2014) och Vitryssland (som toppade min lista 2012), att Ryssland ställer upp med en “lovande växare“, de följande tre bidragen är lite intressanta medan de sista tre inte riktigt är i min smak… i alla fall för tillfället.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Forna Sovjets nio bidrag i Eurovision Song Contest 2015”

 1. Micke

  Tänk att jag som försvarat Ryssland varje gång här när snack om att det är rätt att bua ut dem kommit upp har så svårt med deras bidrag i år. Det är det där hallelujastuket som finns i bidraget i år som spökar för mig. Nu har det dock inte ett skit att göra med att det handlar om Ryssland. Jag har känt likadant varje gång något sådant dykt upp typ Six4one som jag tror var 2006. Bara jag nämner det rör det om i magen på mig 🙂

  Men tillbaka till Ryssland då. Skillnaden mellan den och Six4one och liknande är att den här ryska låten verkligen har något. Hade inte hallelujastuket varit tror jag att jag rankat den riktigt högt men nu vet jag inte. Det är från gång till gång 🙂

  Men av dessa nio bidrag du nu tar upp är den solklar tvåa efter Estland. Solklar jumbo är Moldavien men övriga sex passerar ganska obemärkt för min del

 2. Johanna

  Dessa rankar jag följande:

  1. Litauen
  2. Estland
  3. Azerbajdzjan
  4. Ryssland
  5. Vitryssland
  6. Armenien
  7. Lettland.
  8. Georgien
  9. Moldavien

  De tre översta bidragen är i min totala topp 10 och även nr 4 och 5 kvalar in i topp 15. De tre sista är i min botten 7.

 3. Johan

  Inlägg nr. 500 för årets ESC! Med den takten lägger du ribban högt för nästa års bevakning 😉

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Oj, det är nästan så att jag blir lite imponerad själv. 😉 Men, men… är man engagerad så är man. 😉

 5. linda

  1. Estland
  2. Lettland
  3. Azerbajdzjan
  4. Ryssland

  5. Georgien
  6. Armenien
  7. Vitryssland
  8. Litauen
  9. Moldavien

  Gillar 1-4. Ogillar dom övriga.

 6. Mr A

  Vilka av de 40 länderna har en ny version av sitt orginalbidrag? Finns det någon lista?

 7. André

  Känner att jag varit lite för negativ i mina kommentarer så tänker därför inte göra någon mer lista förrän jag lyssnat mer noggrant. Vill dock säga att jag tycker många av er har Georgien oförtjänt långt ner 😉 En av få låtar jag verkligen fastnat för redan nu och den är just nu en av mina tre favoritbidrag av alla i årets tävling. Mystisk och maffig låt!

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det var en intressant fråga. Jag har inte sett någon lista, så jag lägger snart upp en egen över de bidrag som jag själv vet har nya versioner så får vi se om det är någon som kan komplettera den. 🙂

 9. Tjenare

  Vad hände med forna Jugoslavien.

 10. Schlagerpinglan

  F.d. Jugoslavien-listan kommer upp lite senare i kväll. Den skulle egentligen lagts ut i går men presentationen av semifinalstartordningen kom och stal uppmärksamheten.

 11. Kerstin

  1. Azerbaijan
  2. Ryssland
  3. Vitryssland
  4. Estland
  5. Moldavien
  6. Georgien
  7. Litauen
  8. Lettland
  9. Armenien

  Här finner vi en favorit hos mig i tävlingen, Azerbaijan. Kanske min absoluta favorit. Ryssland och Vitryssland har också starka bidrag, däremot har inte Estland nått fram till mig som den verkar hos flera av er andra. Det kanske kommer vem vet?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se