Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Polen
Land: Polen deltagit 17 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TVP se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Edyta Górniak kom 2:a av 25 med “To Nie Ja!

Polens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo 14:e i finalen
2013: – – – – – –
2012: – – – – – –
2011: Jestem“, Magdalena Tul 19:e i semi 1
2010: Legenda“, Marcin Mroziński 13:e i semi 1
2009: I Don’t Wanna Leave“, Lidia Kopania 12:a i semi 2
2008: For Life“, Isis Gee 24:a i finalen“In The Name Of Love”, Monika Kuszyńska

Lyssna på Polens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: In The Name Of Love officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live vid “Eurovision Pre-Party Riga 2015”live i Kraków
Artist: Monika Kuszyńska officiell webbplatswikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: “Monika Kuszyńska (Poland)” (1:47 – eurovision.tv – 11:e april)
“Wiwibloggs meets Monika Kuszyńska” (4:46 – 10:e april)
“ESCKAZ.com meets Monika Kuszyńska” (5:56 – 10:e april)

Startnummer: nr 17 i Semifinal 2 (21:a maj)
Låtskrivare: Kuba Raczyński (m), Monika Kuszyńska (t)
Uttagning: Den 9:e mars avslöjade TV-bolaget TVP att de internt bestämt sig för att skicka Monika Kuszyńska till Wien som landets representant i ESC 2015. Samtidigt presenterades även den officiella videon till tävlingsbidraget “In The Name Of Love”. Läs mer om internvalet här: “Polens Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-14): Vidare till final (plats 6 av 17) & botten-tio (plats 33) av de 40


Åsikter och spekulationer om Polens bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final PolenPolenPolenPolenPolen Betyg: 3 / 5
Jag tycker att TVP gjorde ett väldigt bra val när de beslöt sig för att skicka “In The Name Of Love” till Wien då bidraget känns allt igenom genuint och inte har det där påklistrade helylle-budskapet som ibland dyker upp. En sångerska som blir halvt förlamad men hittar tillbaka och blir en inspiration för andra… hur kan man ha något emot detta? Men… trots att jag berörs både av musiken, texten och sångerskans livsöde så räcker det inte för att placera bidraget bland mina tio semifinals-favoriter. Bidraget är en solklar final-kandidat enligt mig, men årets andra semifinal är oerhört stark med många låtar som visat sig falla mig bättre i smaken.
Schlagerpinglan tror: Till final
Jag velar fram och tillbaka här. Å ena sidan är det en vacker ballad med starkt budskap som sångerskan framför med stor trovärdighet, vilket gör att både tittare och jurygrupper kan lockas att rösta på den. Å andra sidan finns det många ballader och andra bidrag i den andra semifinalen som även de är röststarka. Som enskild låt tror jag att den missar finalen men om de flesta förstår bakgrunden till låten och att Monika skrivit den tillsammans med sin man (som sitter vid pianot) så finns chansen att det blir ett framträdande som “träffar rätt” och därmed ger Polen en av finalplatserna. Jag väljer att tro att det är just det som kommer att hända.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Polen: “In The Name Of Love” – Monika Kuszyńska”

 1. Hannes

  Tror och hoppas att den går, gillar den jätte mycket :L

 2. Johanna

  Om denna hade varit i semi 1 hade den varit en solklar finalist för mig men nu är den ju i den starkare semi 2 och då missar den enligt mig precis finalen (även om jag inte skulle tycka det gör något om den är i final då det ändå är en bra låt) Om den kommer till final beror det på hennes livsöde kombinerat med en stark sångröst- det beror inte på låten för den är inte tillräckligt stark i sig själv. På min ranking plats 28/40

 3. Micke

  Första gången jag hörde något om Polens bidrag 2015 var handlade det om artistens olycka med följden förlamning av underkroppen. Jag beslutade mig därför att inte titta på någon video eller något överhuvudtaget av artisten vid de första sex lyssningarna av bidraget. Varför? Jag ville inte bli påverkad av artistens tragik utan ville helt och hållet fokusera på låten. Jag är en blödig jävel så jag vet vart sånt kan leda annars. För mig handlar detta nämligen om bidragen i första hand.

  Skulle önska att alla gjort så förra året för då hade garanterat Nederländerna vunnit. Inget ont om Conchita och Österrike men handen på hjärtat mina vänner. Hur många tror att låten vunnit utan själva “grejen”. Vill bara förklara så det inte blir missförstånd. Jag gillade Conchitas bidrag och i synnerhet sångrösten. Mäktigt

  Tillbaka till 2015 och Polen. Jag är glad att jag gjorde som jag gjorde. Jag gillar nämligen låten och nu vet jag att jag gillar LÅTEN. Hade jag inte gjort så hade jag själv funderat över om jag påverkats av sångerskans för jävliga öde. Hur som helst all eloge till denna dam och den styrka hon besitter för att komma tillbaka i livet. Har läst en del om henne och hennes kamp och det är bara att säga RESPEKT.

  Jag rankar låten någonstans efter mina sju favvisar på plats 8-17 någonstans. Gillar de olika partierna i låten från högt till lågt och jag tror mycket på hennes sångröst. Känns som att den kommer att bära henne på scen på ett värdigt sätt way above stolen hon är fast i.

  BETYG: 7/10

 4. Johan

  Instämmer med Micke här till fullo. Det här är helt klart ett bidrag som ska kvalificera i mina ögon (och öron) och jag hoppas på en respektabel placering i finalen också. Kanske det bidrag som bäst passar in på årets slogan?

  Polen har blivit ett intressant land att följa i tävlingen… känns som att det alltid är svårt att tippa vad de skickar varje år. Det här är dock deras bästa bidrag sedan 2003 om jag får säga mitt.

 5. Lukas

  Denna känns svårtippad, mycket just för att den i ett myller av ballader kanske drunknar lite i konkurrensen, och kanske inte helt känns så självklar för ett avslutande bidrag. All respekt till Monika som väljer att fortsätta sin karriär trots sitt hinder, men samtidigt är frågan hur man ska få fram ett bra framträdande. I videon avslöjar man nämligen inte förrän på slutet att hon är rullstolsburen, och jag undrar hur man ska göra på scen. Ett gränsfall om den tar sig vidare eller inte, och om den gör det är det nog tack vare startnumret. 3/5

 6. Kerstin

  Ingen låt som överhuvudtaget fastnar trots att jag hört den några gånger. För mig ingen finalist och i botten på min rankinglista. Betyg 2/5.

 7. Micke

  Tänk att man kan ha så fel! Det jag nu skriver handlar om Schweiz bidrag. Inledningsvis det bidrag som låg absolut närmst de sju som jag gillar skarpt. Sedan kom den nya videon och jag började ordbajsa som en annan mindre vetande. Kände att den var helt kass och förstörde allt det jag byggt upp med Schweiz bidrag i år. Var så besviken att jag vägrade lyssna mer på den nya videon och jag tappade lite även för den gamla då jag kände att den kommer ju ändå inte att vara med.

  För ett tag sedan gick jag dock “över bron” och lyssnade på den nya videon igen. Vad fick jag ut av det? Ja dels att man ska inte vara för snabb att döma utan ge allt den tid som behövs. När jag nu kommit över idiotstadiet och börjat bete mig normalt igen och verkligen lyssnat har jag tvärt om hittat något helt annat. Låten var ju bra från början men den var ingenting mot vad den är nu. Jädrar Melanie steg in i hissen direkt och åkte upp till de övriga på min topp som numera alltså är åtta.

  Grymt intresserad av vad Schlagerpinglan tycker om nya versionen. Vet ju att du gillade bidraget från första början precis som jag då Schweiz surrade runt med sina 435 bidrag eller vad det var 🙂

  Heja Schweiz än mer nu med en lite rockigare version

 8. Micke

  Tänkte utse veckans raket för min del. Från plats 27 till 18 – Albanien

 9. Micke

  Glömde säga en annan sak. Har just pratat med mina musikervänner i Österrike som berättade för mig om Tyskland 2013 och Faun – Schrei es in die Winde. De vidhåller det som de sa och blev jädrigt förvånade när jag sa att jag tog det som ett skämt. Då säger jag åter igen. Synd att vi kanske gick miste om den här lilla pärlan

  https://www.youtube.com/watch?v=RLUfUa_EiZE

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tyckte riktigt bra om Schweiz bidrag när det vann finalen – för att sedan tycka att det tappade en del i sin nya version… och där är jag kvar. Det känns dock lovande att höra att förändringen kan vara till det positiva och jag hoppas jag också kommer dit innan det är dags för semifinalen. Man har ju ändå en hel del “investerat” i bidraget då man följt det så länge i maraton-uttagningen så det hade varit skoj om man gillade det. 🙂

  Albaniens bidrag…. likadant där… är kvar vid ett stort frågetecken, även om jag fick en del positiva vibbar efter att ha hört sångerskan live-kvalitéer.

  Som sagt, TV-bolagen har säkert flera olika spår de jobbar på varje år för att inte stå tomhänta om något inte går som det ska, så det är mycket möjligt att dina musikervänner har rätt. Intressant var det i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se