Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Ungern
Land: Ungern deltagit 12 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: MTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Friderika Bayer kom 4:a av 25 med “Kinek Mondjam El Vétkeimet

Ungerns ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Running“, András Kállay-Saunders 5:a i finalen
2013: Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex 10:a i finalen
2012: Sound Of Our Hearts“, Compact Disco 24:a i finalen
2011: What About My Dreams?“, Kati Wolf 22:a i finalen
2010: – – – – – –
2009: Dance With Me“, Zoli Ádok 15:e i semi 2
2008: Candlelight“, Csézy 19:e i semi 2


“Wars For Nothing”, Boggie

Lyssna på Ungerns Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Wars For Nothing videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: studioversionakustisk versionlive i Amsterdam
Artist: Boggie officiell webbplatsyoutubefacebookwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (6:08 – ESCKAZ.com – 18:e april)
Intervju av wiwibloggs (2:09 – wiwibloggs – 28:e februari)
“It’s Boggie for Hungary” (1:21 – eurovision.tv – 28:e februari)
Intervju av eurovision.tv (1:07 – eurovision.tv – 9:e mars)
Intervju av eurovision.tv (1:32 – eurovision.tv – 15:e april)

Startnummer: nr 10 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Áron Sebestyén, (m) Boglárka Csemer (m), Sára Hélène Bori (t)
Uttagning: Totalt 30 bidrag tävlade i Ungerns nationella ESC-uttagning som bestod utav tre kvartsfinaler, två semifinaler samt en avgörande final den 28:e februari. I finalen fick en jury välja ut fyra superfinalister bland de åtta finalisterna innan det var upp till tittarna att utse vinnaren. Läs mer om finalen av A Dal 2015 här: “Ungerns Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-25): Ej vidare till final (plats 13 av 16) & nedre halvan (plats 25) av de 40


Åsikter och spekulationer om Ungerns bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final UngernUngernUngernUngernUngern Betyg: 2+ / 5
Under hela den ungerska uttagningen så tyckte jag riktigt bra om “Wars For Nothing” och hade Boggie som en av mina förhandsfavoriter. Tyvärr så började jag redan efter finalen att ändra åsikt och tyckte, precis som nu, att den trots allt blev lite “för mycket” och en aning långtråkig. S.k. fredslåtar har jag ganska svårt för och att få dem att hamna på “rätt sida” (hur uppriktigt de än framförs) har visat sig vara ganska svårt. I det här fallet så fungerar det inte på mig… inte nu längre i alla fall.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Det har gått väldigt bra för Ungern i tävlingen de senaste åren med fyra raka finalplatser. När jag nu även tror att flera jurygupper kan göra bedömningen att det är en “bra” låt vad gäller uppbyggnad och budskap, att Boggie faktiskt kan sjunga samt att hela paketet är stilrent och tilltalande, så hade jag inte blivit förvånad om Ungern tar den sista finalplatsen i år. Min gissning är dock att denna stillsamma fredslåt hamnar i skuggan av Rysslands bidrag och därmed tappar så pass många tittarröster att de missar finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Ungern: “Wars For Nothing” – Boggie”

 1. Johanna

  Jag tycker som du här förutom att jag aldrig förstod varför den var en favorit från början i uttagningen. Detta provocerar sig med sitt fredsbudskap (JA vi vill alla ha fred på jorden) och den är en av de låtar i år som ger mig absolut ingenting och halvvägs in börjar jag sluta lyssna för att göra något annat istället. Och jag tror och hoppas att det ska till mycket för att ta denna till final. Och Ungern har varit mitt favoritland i tävlingen så är väldigt besviken på detta bidrag. Ett plus är iaf sångerskans röst då hon verkligen kan sjunga (är negativ idag känner jag, synd att du valde en låt i min botten 10 just idag:-) På min ranking 35/40

 2. Kerstin

  Jag fullkomligt älskar den här typen av “enkla” låtar, någon gitarr och en eller ett par sköna stämmor. Lite lägerelds känsla över den här låten. Som jag skrev i min kommentar om Rysslands bidrag jag kan inte låta bli att älska såna här fredslåtar just i ESC. Jag avfärdade först Ungerns bidrag som en tråkig bagatell men ju mer jag lyssnat på studioversionen ju mer tycker jag om den. Så Ungerns bidrag har gjort en lite motsatt resa för mig än för Schlagerpinglan. Men jag tror tyvärr inte att Ungern tar sig till final. Helt chanslösa är dom inte och om folk ute i Europa ändå tycker att Ungerns fredslåt känns ärligare än Rysslands så är det inte omöjligt dom kniper en finalbiljett. Betyg 3-/5.

 3. Isabell

  Nää, hur jag än lyssnar och lyssnar på den här låten, kan för allt i världen inte hur de kan skicka ett sådant segt och medelmåttigt bidrag! Tycker INTE att det ska gå till final. Må va hänt att budskapet är bra och viktigt för alla, men det gör inte låten bättre! Hennes röst är fin men det räcker inte. Ungern brukar jag vanligtvis gilla, men i år har de inte lyckats!

 4. Isabell

  Ett riktigt sömnpiller… Zzzzzz….

 5. Johan

  Innan Ungerns uttagning var jag övertygad om att Ungern skulle skicka ett bidrag som skulle tävla om vinsten efter de senaste årens steg-för-steg mot topp 5. Det här är en riktig besvikelse, och då älskar jag gitarr/stämsång. Det är ganska medelmåttigt skrivet, saknar någon ordentlig hook och sången är inte utmärkande för min del.

 6. Lukas

  Ungern har tidigare varit ett av mina favoritländer i Eurovision då de mellan 2012-2014 skickade i mitt tycke bra låtar, så därför är besvikelsen enorm när jag går igenom denna låt. Som de flesta här säger så kan ju Boggie sjunga, men detta överskuggas enormt av att låten är en tom fredspekoral som inte lyfter. Det fanns många låtar jag tyckte lämpade sig bättre i Eurovision än denna, och dessa åkte till råga på allt ut redan vid kvartsfinalerna (Leander Rising och Proof of Life tänker jag på framför allt). Jag tror Ungern är rätt så chanslösa i att nå final och med tanke på att de inte brukar ha något annat land som brukar rösta på dem så tror jag till och med att denna kan bli jumbo. 1/5.

 7. Adri

  Hennes röst är en fullpott för mig, en 10:a av 10. Där slutar det positiva tycker jag. Jag har inget emot fredslåtar, absolut ingenting, men att låten inte har någon uppbyggnad alls och den växer inte är bara så deprimerande tycker jag. Den kommer in i ena örat och ut genom andra. Nej, detta är (trots tjejens felfria röst) min 38:e plats i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se