Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Belgien
Land: Belgien deltagit 56 gånger – vunnit 1 gång: 1986
TV-bolag: RTBF se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Fud Leclerc kom delad 2:a av 14 med “Messieurs Les Noyés De La Seine
(Mony Marc kom delad 2:a av 14 med “Le Plus Beau Jour De Ma Vie
)

Belgiens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Mother“, Axel Hirsoux 14:e i semi 1
2013: Love Kills“, Roberto Bellarosa 12:a i finalen
2012: Would You?“, Iris 17:e i semi 1
2011: With Love Baby“, Witloof Bay 11:a i semi 2
2010: Me And My Guitar“, Tom Dice 6:a i finalen
2009: Copycat“, Copycat (Patrick Ouchène) 17:e i semi 1
2008: O Julissi “, Ishtar 17:e i semi 1


“Rhythm Inside”, Loïc Nottet

Lyssna på Belgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Rhythm Inside officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i “The Voice”live i radio-show
Artist: Loïc Nottet officiell webbplatstwitteryoutube
instagramfacebookwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av eurovision.tv (3:01 – 10:e mars)
Intervju av eurovision.tv (0:30 – 20:e april)
“Belgium meets Azerbaijan” (1:32 – eurovision.tv – 20:e april)

Startnummer: nr 3 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Loïc Nottet (m), Beverly Jo Scott (t)
Uttagning: Den 3:e november avslöjade TV-bolaget RTBF att de internt bestämt sig för att skicka Loïc Nottet till Wien som landets representant i ESC 2015. Det var dock inte förrän den 10:e mars som de presenterade tävlingsbidraget och det skedde då i form av den officiella videon till “Rhythm Inside”. Läs mer om internvalet här: “Loïc Nottet för Belgien 2015!” – “Belgiens Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-27): Vidare till final (plats 4 av 16) & topp-15 (plats 12) av de 40


Åsikter och spekulationer om Belgiens bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final BelgienBelgienBelgienBelgienBelgien Betyg: 4 / 5
När det gäller ESC så gillar jag nostalgi-låtar med hög igenkänningsfaktor lika mycket som nya fräscha fläktar och “Rhythm Inside” räknar jag definitivt som det sistnämnda. Det tog visserligen ett flertal lyssningar innan jag fick grepp om låten (nåja, texten är fortfarande ett mysterium för mig) men nu tillhör den en av mina topp-tio-låtar och är därmed en självklar finalist. Som sagt, här är det inte texten som fångade in mig utan här är det takten, gunget och själva känslan som musiken förmedlar som tilltalar mig mest.
Schlagerpinglan tror: Till final
Belgien har haft lite svårt att ta sig vidare till finalen sedan semifinalsystemet infördes, men enligt mig så beror det snarare på svaga bidrag än orättvist mottagande. När de väl skickat ett “bra” bidrag så har det blivit final för Belgien och därför tror jag att det blir så även 2015. Här har vi ett bidrag som inte låter som något annat och dessutom med en artist som verkar kunna leverera live. Låten är så pass stark i sig att den inte behöver något spektakulärt scenframträdande… men jag hoppas likväl på ett sådant då jag tror att det kan höja bidraget ytterligare ett snäpp.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Belgien: “Rhythm Inside” – Loïc Nottet”

 1. Kerstin

  Vissa bidrag gör starka intryck vid en första lyssning och Belgiens bidrag var ett sånt för mig. Jag föll direkt för låten. Det låter inte som något som brukar vara med i tävlingen, det är nytt, fräscht och intressant. Jag älskar blandningen av låtar i ESC, så länge låten är bra spelar genre ingen som helst roll. Men att lyssna på 40 liknande bidrag så skulle jag snabbt tappa intresset och därför är det extra kul med bidrag som Belgiens, det ger liv åt tävlingen. Jag hoppas på en riktigt bra placering för Belgien, fick jag bestämma skulle detta vara årets vinnare. Det kommer i vilket fall att sticka ut ordentligt i tävlingen och dess moderna sound kan locka tillräckligt många att rösta. Han sjunger otroligt bra, sett flera live klipp med honom. Jag är absolut ingen text människa utan för mig är artisten och själva uppbyggnaden av låten, tempo, rytmen m.m som är det viktiga. En klockren finalist i mina ögon och jag hoppas på en vinst för Belgien som både 2010 och 2013 var min favorit. Belgien får min enda femma i år.

 2. Lukas

  Jag håller inte med här…

  Ända sen Justin Bieber fick sin hit med den eviga plågan “Baby” har jag ständigt haft en olustig känsla med unga pojkar som låter som tjejer när de sjunger… Har Loïc ens kommit in i målbrottet än? Texten är ju ingen hit det heller och jag brukar då vara rätt petig när det gäller sånt.

  Detta blev väldigt kortfattat just för att jag inte kom på mer att säga, men jag ska vara lite snäll med att Loïc slipper bli nollad från mig, men det blir bara ett poäng av fem.

 3. Johanna

  Jag var besviken första gången jag hörde den här om jag ska vara ärlig. Men sedan har den växt till sig och är nu ändå nr 17 på min ranking (och då har den ändå klättrat rejält) jag tror att detta ihop med Albanien är årets så kallade “fanwanks” som nästan alla fans gillar men som inte kommer komma i toppen- Jag tippar denna utanför finalen, tyvärr då jag ändå tycker att det är en snygg låt med en kompetent sångare. Sedan stör jag mig också på den så kallade texten men ändå för mig personligen final, i verkligen tror jag det kan bli väldigt svårt. Men tur att den är i semi 1 iaf för i semi två hade den varit helt chanslös!

 4. Isabell

  Håller med dig Johanna! Det var också en besvikelse för mig när jag först lyssnade på låten. Väldigt speciell låt, bra sångare men tycker inte att den håller helt ut.
  Den har växt ju mer jag lyssnar på den och jag gillar verkligen killens stil och hans röst är skön. “Rappappappa:ndet är dock inte min smak och den tappar en hel del mellan vers & refräng. Om den går till final förvånar så blir jag inte förvånad, men mer tror jag inte att den mäktar med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se