Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Norge
Land: Norge deltagit 53 gånger – vunnit 3 gånger: 1985, 1995 och 2009
TV-bolag: NRK se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1960 Nora Brockstedt kom delad 4:a av 13 med “Voi-voi

Norges ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Silent Storm“, Carl Espen 8:a i finalen
2013: I Feed You My Love“, Margaret Berger 4:a i finalen
2012: Stay“, Tooji 26:a i finalen
2011: Haba Haba“, Stella Mwangi 17:e i semi 1
2010: My Heart Is Yours“, Didrik Solli-Tangen 20:e i finalen
2009: Fairytale“, Alexander Rybak 1:a i finalen
2008: Hold On Be Strong“, Maria 5:a i finalen“A Monster Like Me”, Mørland & Debrah Scarlett

Lyssna på Norges Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: A Monster Like Me final-framträdandeofficiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: akustisk versionlive i Amsterdamlive i London
Artister: Mørland &
Debrah Scarlett
officiella webbsidor: Debrah ScarlettMørland
youtube: Mørlandtwitter: Mørland
facebook: Mørland & Debrahinstagram: Mørland
wikipedia: Debrah Scarlettwikipedia: Kjetil Mørland
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (6:33 – 18:e april)
Intervju av esckaz.com (6:55 – 26:e april)
Intervju av eurovision.tv (2:20 – 29:e april)
Intervju av eurovision.tv (1:29 – 25:e april)
“It’s Mørland & Debrah for Norway” (0:51 – eurovision.tv – 14:e mars)

Startnummer: nr 6 i Semifinal 2 (21:a maj)
Låtskrivare: Kjetil Mørland (t&m)
Uttagning: Traditionsenligt så var det den nationella uttagningen MGP som fick utse TV-bolaget NRK:s ESC-bidrag men nu skedde det genom en ensam final den 14:e mars med 11 tävlande bidrag. Efter en första tittar-omröstning gick fyra bidrag vidare till Guldfinalen där tittarna också hade 100% makt. Läs mer om finalen av “Melodi Grand Prix 2015″ här: “Norges Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-14): Vidare till final (plats 3 av 16) & topp-10 (plats 7) av de 40


Åsikter och spekulationer om Norges bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final NorgeNorgeNorgeNorgeNorge Betyg: 3 / 5
I år skickar Norge ett intressant bidrag med en underbar text, vackra röster och en låt som växer i styrka allt eftersom.. en kombination som skulle kunna bli hur bra som helst om bara den där rätta känslan velat infinna sig. Än har detta inte hänt mig utan jag märker att jag blir lite smått uttråkad i stället. Mörkret i bidraget tilltalar mig dock så pass mycket att det är en given finalist för mig trots allt.
Schlagerpinglan tror: Till final
Även om jag själv inte riktigt förstår hur det norska bidraget kan vara bland de topp-tippade bidragen så är jag böjd att tro att det mycket väl kan stämma. Det finns egentligen inget att klaga på här, varken vad gäller låt eller artist. För mig personligen blir det lite “för perfekt” och berör inte riktigt, men på samma gång så gillar jag det lite mörkt stela, så kanske är det trots allt en styrka i bidraget. Hur långt det kan räcka i finalen har jag svårt att föreställa mig men Norges finalplats borde vara säker i alla fall.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Norge: “A Monster Like Me” – Mørland & Debrah Scarlett”

 1. Johanna

  jag tycker att detta bidraget är bland de allra bästa i år . jag har bara en duett jag rankar högre och det är Slovenien. Tror dock att Norge kommer högre som slutresultat. Första repet lät sådä-r men det kommer låta skitbra under showen. Och sista minuten av detta bidraget är det absolut vackraste vi hör i hela årets tävling enligt mig! På min ranking 3/40

 2. Kerstin

  En vacker ballad med bra sånginsatser. Final är rätt säkert och där topp tio. Betyg 4-/5.

 3. Lukas

  När jag hörde en snabbgenomgång av de 11 bidragen i Norges uttagning så trodde jag inte på nån av låtarna. I efterhand inser jag att jag måste ha missat den här helt och hållet. För andra året i rad har Norge lyckats med att skicka den där sköra men mörka balladen i startfältet som jag haft lättast att relatera till. “Kan jag vara älskvärd även om jag är ett sådant monster?” har nog säkert svävat i mångas huvuden i livet, och framför allt, i mitt.

  Mørland och Debrahs röster klingar fint, framför allt på slutet, och det kombinerat med denna ballad belönar jag med en full femma!

 4. Micke

  Har aldrig någonsin hört något så vackert och berörande i ESC. Mina tårkanaler har fullt upp med tungt arbete varje gång jag hör denna wow-upplevelse. Enligt mig ett av de fem bästa bidragen som någonsin varit med i ESC. Placering vet jag inte men definitivt bland de fem bästa.

  Kjetil Mørland är klockren från första till sista ton både i video och live. Det enda lilla som oroar mig är Debrah Scarlett. På videon funkar det jättebra men jag hoppas verkligen hon har en nivå till när det väl gäller i semifinal och final. För att den här skulle missa final går inte ens att föreställa sig ens i sin värsta mardröm. Debrahs röst matchar inte Kjetils på det sätt jag önskar av det jag sett live. Det andra som oroar mig lite, och jag hoppas ni ursäktar mig nu, är att många ECS-fans, för att inte tala om MF-fans, är väldigt la la la la eller ou ou ou ou inspirerade. Det kan man definitivt inte anklaga denna fullkomliga pärla att vara. TACK OCH LOV FÖR DET 🙂

  Första halvan av låten är bäst på videon främst på grund av att Debrah lyckas matcha Kjetil hyfsat där men andra halvan av låten lyfter än mer i deras scenframträdande. Jag har alltid ansett att du är en tjej med gott omdöme Schlagerpinglan men här har du lite att jobba med 🙂

  Jag tror aldrig jag någonsin varit så nervös som jag var i Norges final i år när det till slut stod mellan årets bästa låt överhuvudtaget i ESC och en låt som om den vunnit, för mig tävlat med Moldavien om epitetet årets sämsta låt. Tack Norge för att ni valde detta och inte Erlend Bratlands som E-rik på Spann och Spaade look-a-likes. Det räcker mer än väl med Spann och Spaade för i år nu tycker jag 🙂

 5. hej

  Kommer du fortsätta med presentationerna, för eurovision är på tisdag

 6. Schlagerpinglan

  @hej, Jepp, Eurovision närmar sig med stormsteg, så i morgon (innan repen inför den första semifinalen startar) kommer jag att lägga ut en snabb följd av (något förkortade) presentationer så att allt är klart innan de slutliga spekulationerna kan påbörjas. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se