Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Serbien
Land: Serbien deltagit 7 gånger – vunnit 1 gång: 2007
TV-bolag: RTS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Marija Šerifović kom 1:a av 24 i finalen med “Molitva

Serbiens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2013: Ljubav Je Svuda“, Moje 3 11:a i semi 1
2012: Nije Ljubav Stvar“, Željko Joksimović 3:a i finalen
2011: Čaroban“, Nina 14:e i finalen
2010: Ovo Je Balkan“, Milan Stanković 13:e i finalen
2009: Cipela” (ej ESC-framträdandet), Marko Kon & Milaan 10:a i semi 2
2008: Oro“, Jelena Tomašević feat. Bora Dugic 6:a i finalen


“Beauty Never Lies”, Bojana Stamenov

Lyssna på Serbiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Beauty Never Lies officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: videofinal-framträdande: “Ceo Svet Je Moj“live i AmsterdamRicardo Autobahn Remixspansk version: “El mundo bajo mis pies”tysk version: “Die ganze Welt ist mein”fransk version: “Le monde est à moi”
Artist: Bojana Stamenov wikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (4:25 – 12:e maj)
Intervju av esckaz.com (3:52 – 18:e april)
Intervju av eurovision.tv (1:07 – 6:e april)

Startnummer: nr 9 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Vladimir Graić (m), Charlie Mason (t)
Uttagning: Genom den nationella uttagningen “Odbrojavanje za Beč”, som bestod utav en presentationsshow och en final, utsågs RTS ESC-bidrag med hjälp av 50/50 jury- och teleröster den 15:e januari. Tävlade gjorde tre låtar av Vladimir Graić och “Ceo Svet Je Moj“ med Bojana Stamenov fick båda högpoängarna. Senare presenterades även en engelsk version, som slutligen blev TV-bolagets val för Wien. Läs mer om den nationella finalen här: “Serbiens Eurovision-bidrag 2015

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-18): Ej vidare till final (plats 14 av 16) & botten-10 (plats 33) av de 40


Åsikter och spekulationer om Serbiens bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final SerbienSerbienSerbienSerbienSerbien Betyg: 2 / 5
Njae, visserligen tyckte jag att det var lättare att ta till sig “Beauty Never Lies” än “Ceo Svet Je Moj“ men då jag nu tycker riktigt bra om den sistnämnda så har den engelska versionen åkt kana i väldigt hög fart på min topplista den senaste tiden. Fin tanke bakom låten och stark röst hos sångerskan, visst, men den höll inte i längden för mig. Det kommer att krävas ett fenomenalt bra framträdande av Bojana för att hon ska lyckas ta sig tillbaka upp bland mina finalister.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Om det endast vore en tävling där budskapen och starka sångröster bedömdes så hade Serbien haft finalplatsen som i en liten ask. Nu hänger dock mycket på själva låten och eftersom jag personligen inte tycker att den kommer upp i final-klass så är min gissning att Bojanas ESC-äventyr slutar efter tisdagens semifinal. Jag får väl tillägga att jag inte alls känner mig säker på denna gissning, för även om en stark låt är att föredra så händer det ju allt som oftast att andra saker prioriteras… så vi får se vad som händer.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Serbien: “Beauty Never Lies” – Bojana Stamenov”

  1. hej

    Det börjar osa Serbisk topplacering efter semifinal 1

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se