ESC2015 Schlagerpinglan: På torsdagskvällen den 21:e maj avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 23:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till alla de tävlande artisternas semifinalsuppträdande, ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som gick till finalen av ESC 2015 från semifinal 2 (i ordningen de avslöjades):
Litauen Litauen This Time”, Monika Linkytė and Vaidas Baumila
Polen Polen In The Name Of Love”, Monika Kuszyńska
Slovenien Slovenien Here For You”, Maraaya
Sverige Sverige Heroes“, Måns Zelmerlöw
Norge Norge A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett
Montenegro Montenegro Adio”, Knez
Cypern Cypern One Thing I Should Have Done”, John Karayiannis
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov
Lettland Lettland Love Injected“, Aminata
Israel Israel Golden Boy“, Nadav Guedj

Länderna som ej tog sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision 2015:
Irland Irland Playing With Numbers”, Molly Sterling
SanMarino San Marino Chain Of Lights”, Michele Perniola and Anita Simoncini
Malta Malta Warrior“, Amber
Portugal Portugal Ha Um Mar Que Nos Separa“, Leonor Andrade
Tjeckien Tjeckien Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta
Island Island Unbroken“, Maria Olafs
Schweiz Schweiz Time To Shine“, Mélanie René

Schlagerpinglan: Visst är jag nöjd över att min gissning blev marginellt bättre i dag (8/10) samt att inte bara Sverige gick vidare utan även Slovenien, Israel och Montenegro men för tillfället så betyder det inte så värst mycket. Min absolut största favorit i hela ESC 2015, Tjeckien, är ute ur tävlingen och kommer inte att få medverka vid finalen på lördag. 🙁

Precis som efter den första semifinalen så återkommer jag med en samlad rapport om mina intryck av bidragen och resultatet, men det får vänta tills i morgon. Just nu så känns det lite meningslöst och tomt… men det är förhoppningsvis inget som inte en god natts sömn kan fixa. Jag får i stället rikta ett stort grattis till er som fick vidare era storfavoriter. Inga förlorare utan vinnare, som tur är. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2015: Semifinal 2”

 1. Johan

  Och där rök chanserna att någonsin få återse Tjeckien i ESC-sammanhang tror jag :/ De hamnade i fel semi-final, för alla kvalande låtar förtjänade det faktiskt. 9/10 rätt hade jag, vilket kombinerat med mina 8/10 rätt från semi 1 är full godkänt känner jag! Hade inte Montenegro kvalat efter det framträdandet skulle jag bojkottat finalen, för det var magiskt bra. Samma gåshud som jag upplevde 2006 när “Lejla” briljerade.

  Island hade jag tippat men det förstördes av disney-imagen och falsksången. Synd för en trevlig liten poplåt. Portugal och San Marino var självklara icke-finalister, Malta och Schweiz var bleka och Irland saknade kamerakontakt och hamnade lite knakigt i startfältet. Kompetent, men lite trist.

  Men återigen… var har de hittat dessa programledare? VEM har skrivit manuset och bestämt frågorna och alla 70 meningslösa intervjuer?! Vem tyckte det var en fantastisk idé att slänga på det mest uppenbara fejk-applådsraseriet 3-4 gånger/låt?! Det här är en katastrof, Österrike! Jag är faktiskt irriterad hur dåligt de arrangerat detta, och Edwards syrliga kommentarer är fullt motiverade. Ett balladtungt år behövs något som håller uppe vakenhetsgraden men pausunderhållningen blir istället en historielektion med usla liknelser. Det enda som håller det över bristningsgränsen är Conchitas briljans i Green Room, för hennes prestation är nog den bästa GR-insatsen på många år. Är det här det bästa de kan åstadkomma där nere? I sådana fall bönar jag och ber för att vi slipper en Österrikisk vinst på många, många år.

 2. Nathalie

  Jag är så infernaliskt trött på tråkiga Azerbaijan som ständigt tar sig vidare. Tjeckien var hundra gånger bättre. Bra sångröster, och dessutom utan tvekan den stiligaste mannen i semi 2, sorry Måns! Att tråkiga Cyprus och Polen gick vidare. Nej!
  Sverige är som vanligt extremt överreklamerad, tyckte inte Måns show var mycket att skryta med, Norges sömnpiller lämnade mig totalt oberörd. Israel & Litauen fick mig att dra på mun några gånger, men nja…Montenegro var bra.
  Överlägset för mig dock var utan tvekan:- Lettland och speciellt Slovenien. Först nu har jag lyckats ta till mig Sloveniens glädjepiller!

  Slovenien, Lettland, Ryssland, Serbien, Albanien, Spanien, Frankrike, Montenegro & Italien är enligt moi i en helt annan klass en tråkjante-Måns och hans showande!

 3. Nathalie

  Jag håller helt med dig, Johan! Programkärringarna är totalt värdelösa. Conchita Wurst hade utan större svårigheter klarat jobbet betydligt bättre än dessa tre amatörer!

  För övrigt måste jag poängtera att jag är besviken att inte Schweiz också fick en andra chans. Men, men.

  Apropå falsksång. Jag trodde inte någon kunde slå Irland, men så kom San Marino och sen Malta…Även överreklamerade Azerbajdsjan tyckte jag bjöd på några falska toner.

 4. Hannes

  LETTLAND :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

 5. Fredrik

  Lettland var min absolut största favorit. Men ja, är det verkligen applåder de lägger på i varje låt? Får man ens det? Österrike borde inte få arrangera ESC på minst 50 år Sjukt usla är dem.

 6. Hannes

  Så negativa ni är, tycker inte att Österrike är SÅ dåliga på att angagera det, var mycket bättre i semi 2 än 1

 7. Johanna

  Nathalie. Irland kan man säga mycket om men falskt sjung hon definitivt INTE. Enligt mig en av de bästa sånginsatserna ikväll (San Marino däremot sjöng falskt rätt igenom)

  Och HUR kan man tycka att Cypern och Norge som är de bästa balladerna jämte Italien i år är tråkiga? Tror båda kommer i topp tio (och Italien med för den delen) (jag vet min åsikt är inte alltid den rätta men ändå:-) Jag är supernöjd då hela min topp 15 utom Irland är i final (som vanligt tänkte jag skriva, lät lite självgott men ja, som vanligt)

 8. Jompa

  Gud vad jag stört mig på alla falska applåder!
  Trist att Schweiz och Tjeckien försvann; grymma sångare och jag fattar inte varför inte juryn åtminstone tog de vidare. Polen måste ha röstats fram av de miljoner polacker som bor i västeuropa. Cypern var trist.
  Positivt överraskad av Lettland dock.
  Får sammanfattningsvis säga att de poplåtar och ballader jag lyssnat på mest inför semifinalerna – Makedonien, Malta, Schweiz, Tjeckien och Vitryssland – alla föll bort.

 9. Josef

  @Schlagerpinglan: Om jag måste erkänna så tyvärr tror jag Ryssland vinner. Det är ju inte en fredslåt, det är ett mycket dolt finger till den käre Vladimir P. Dessutom trots stolpig vers så lyfter ju taket när hon sjöng refrängen. Jag tror Måns är körd på lördag. Kommer imorgon med fullständig lista

  Lettland !!! Belgien!!! årets två briljanta och innovativa bidrag 🙂 Dock tror jag en annan kommer utmana Ryssarna om segern.

 10. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag vet inte riktigt om jag tycker att det är så “tyvärr” om Ryssland vinner då jag själv tror att jag nu har “A Million Voices” som ny favorit… men som sagt, för tillfället är jag alltför besviken för att kunna göra några större bedömningar om vad jag tycker.

 11. Davve

  Sverige fick en bra startposition i finalen. Nr 10, inte för tidigt inte sent. Ryssland och italien fick nog dåliga i slutet… När man har hört 15 ballader redan…

  Bådar gott för Måns

 12. Juan

  Sörjer för Tjeckien, det var ett av mina favoritbidrag i år :((
  Men det finns ju en massa bra bidrag kvar. Kommer att heja på Montenegro mest! Men Lettland, Slovenien, Belgien, Serbien (!!!) och Estland är jättebra de med 🙂
  Tack för en jättebra sida också! Have a happy Eurovision!

 13. hej (Från en annan dator)

  Här är startordningen:
  1. Slovenien
  2. Frankrike
  3. Israel
  4. Estonia
  5. Storbrittanien
  6. Armenien
  7. Litauen
  8. Serbien
  9. Norway
  10. Sweden
  11. Cypern
  12. Australien
  13. Belgien
  14. Österrike
  15. Greece
  16. Montenegro
  17. Tyskland
  18. Polen
  19. Lettland
  20. Rumänien
  21. Spanien
  22. Ungern
  23. Georgien
  24. Azerbajdzjan
  25. Ryssland
  26. Albanien
  27. Italien

 14. hej (Från en annan dator)

  Jag har kopierat från eurovision.tv och ändrat det mesta till svenska, därför står det Greece istället för Grekland

 15. hej (Från en annan dator)

  Samma sak med Sverige

 16. Daniel

  Jag la mina röster på Tjeckien men tyvärr räckte det inte. Jag tycker de var skitbra!

 17. Rebecka

  Alltså… Portugal vad ju skitbra live, har gått och nynnat på den hela morgonen. 😀

 18. Micke

  Håller med dig Rebecka. Jag fick faktiskt upp ett litet hopp när jag såg henne live. Hon levererade över förväntan. Vill ju alltid att det ska gå bra för Portugal men tydligen såg inte röstarna framträdandet. Synd

  En annan som hittade tillbala lite till vad hon hade inledningsvis var Melanie Rene från Schweiz. Äntligen fann hon sig själv på scen igen vad nu det var för nytta med det med tanke på resultatet. Kvällens neggo var definitivt Tjeckien. hur kunde de missa final. Vaknade nu och insåg att hakan fortfarande låg kvar i marken av förvåning. Det andra som fick hakan att vandra nedåt var Azerbajdzjans avancemang. Såg vi verkligen samma sak. Jag har kollat ESC sedan innan jag började skolan men jag har nog aldrig sett ett mer patetiskt framträdande. Visst jag vet att Azerbajdzjan alltid avancerar men den här gången trodde jag faktiskt att framträdandet skulle sätta käppar i hjulet för dem. Varför inte låta dem vara finalklara varje år för semifinal är ju bortkastat på dem. Märkligt.

  Det viktigaste för mig nu i finalen är att inte Israel vinner. Den är absolut inte sämst men det skulle definitivt spoliera tankarna på att jag någonsin skulle se MF igen. Anledningen till att jag inte kollar är att det handlar för mycket om Saade, Ewald och liknande typer med sina robotar. skulle nu Israel vinna ESC skulle det bli än mer sånt i MF. Men tack och lov tror jag risken är liten 🙂

  Min fundering över om Montenegros Knez höll igen på sitt rep, eller sina visade sig vara riktiga. När det väl gällde levererade snubben rakt av. Härligt med en balkanballad i final igen. Det behövs alltid i ESC. Han var den av mina tre favvisar som höjde sig ännu ett snäpp. Norge är fortfarande överlägsna och var bra igår men inte som i norska finalen. Slovenskan fick inte riktigt till rösten kände jag.

 19. Schlagerpinglan

  @Johan, Jag hoppas att du har fel angående Tjeckien men har all förståelse för om de tappar lusten att vara med. De skickar ett av tävlingens bästa bidrag och går inte ens till final…. :O Surt, minst sagt. Hoppas de låter det gå några månader innan de tar något definitivt beslut i alla fall.

  @Juan, Tackar och tack detsamma. 😀

  @hej, Jag funderade på att stanna uppe för att kunna lägga ut starordningen så fort den kom upp men beslöt mig för att sömnen var viktigare. Trevlig att hitta listan på bloggen direkt på morgonen, tackar. 😀

  @Rebecka, Även jag såg Portugal i ett annat sken i går och hoppades att de skulle gå vidare… men det var helt enkelt inte min (eller Portugals, eller Tjeckiens) kväll.

  @Micke, Att Israel skulle vinna låter väl inte speciellt troligt… men å andra sidan så var det trots allt lite oväntat att de faktiskt skulle gå vidare… så man vet aldrig. 😉

  Vad gäller Sloveniens sångerska så verkade det som att hon var väldigt nervös. Förhoppningvis så blir det bättre i finalen. 🙂

 20. Johanna

  Hur lång kommer inte andra halvan av finalen bli med bara ballader? Och de bästa i slutet så vanligt folk har hunnit tröttna och gå och lägga sig. Tror detta spolierade chanserna för Italien och Ryssland men hoppas jag har fel! Skulle nästan bli gladare om någon av de vann än om Sverige vann!

  är fortfarande lite i ett lyckorus över alla mina favoriters (utom Irlands) avancemang igår! Tycker att bortsett från Polen så var det helt rätt låtar som gick till final! Och jag hoppas på en oväntad vinnare på lördag, Georgien någon?

 21. Schlagerpinglan

  @Johanna, Om man är ESC-intresserad så kanske man inte direkt går och lägger sig utan att ha sett resultatet men det kan nog mycket väl bli en eller annan som sitter och nickar till i soffan. Förhoppningsvis vaknar de i tid. 🙂 Roligt att det är någon som fick ett lyckorus av resultatet, själv har jag ännu inte riktigt kommit över Tjeckiens finalmiss. Men, men… förhoppningsvis blir det slutliga resultatet mer att glädjas över.

 22. André

  Hej allihop!
  Jag har haft en jättebra resa utomlands men igår var jag hemma i tv-soffan igen och följde semifinalen slaviskt. Precis som jag hela tiden misstänkt så blir programmet lite dött och långsamt pga alla ballader, som tar ut varandra. Det finns vissa ballader som verkligen är bra så inget ont om de men samtidigt behövs lite fart i programmet. Något som verkligen Sverige och Israel tjänade på igår 😉
  För er som läst mina kommentarer har ni märkt att jag sagt att Lettland är sist av alla låtar för mig i år…jag får uppdatera lite där. Lettland var inte sämst och de är inte sämst i finalen heller och jag tar även tillbaka det jag sagt om att hon sjöng falskt, för har insett att det gjorde hon verkligen inte. Dock tycker jag inte om låten. Även Polen och Litauen förstod jag mig inte på även om jag kan tänka mig att Litauen också tjänade på att ha en uptempolåt bland alla ballader. Att dessa länder dock gick vidare på Tjeckiens bekostnad tycker jag är hemskt…Tjeckien var trea på min lista över de som var med igår och jag tycker att Tjeckien har årets bästa ballad…jag förstår faktiskt inte hur den kunde missa final, för även om den kanske låg på gränsen till final via telefonrösterna så var jag ändå säker på att juryn skulle se till så Tjeckien gick vidare. Att Tjeckien missar final är för mig lika oförståeligt som att Andreas Johnson kom sist i som deltävling i Mello i år.
  Bortsett från det här med Tjeckien tyckte jag dock programmet var bra och jag tycker inte produktionen och programledarna är så dåliga som andra verkar tycka…tvärtom tycker jag faktiskt Österrike gjort en snygg produktion och scenen såg väldigt bra ut enligt mig.
  🙂

 23. Johanna

  @schlagerpinglan. Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på Tjeckiens bidrag. De förlorade garanterat många röster till startfältets bästa duett som uppenbarligen är Norge☺ Jag har alltid trott att minst två duetter skulle åka ut för alla dessa duetter i första halvan tog ut varandra. Och för mig som hade både Norge och Litauen i min topp 5 lubde ju inte result5blivit bättre på den fronten☺ Ska bli spännande imorgon iaf!

 24. Schlagerpinglan

  @Johanna, Med tanke på att jag inte riktigt förstår mig på Norges duett (som inte berör mig alls utan känns väldigt kall och opersonlig) utan såg Tjeckiens känslofyllda duett som den “bästa” så har jag svårt att förstå resultatet, men med tanke på hyllningarna Norge fått av många av er läsare här så inser jag ju att det förmodligen är rättvist. Med det inte sagt att jag gillar det. 😉

 25. Johanna

  @schlagerpinglan Nej det är klart! Alla kan ju inte gilla sama, då hade det ju inte varit något roligt!

 26. Micke

  Nej det är inte rättvist. Självklart skulle Norge vidare som är det mest känslofyllda jag någonsin sett i ESC. Men självklart skulle även Tjeckien vidare. Alla har ju rätt till sin smak men hur kunde de missa Tjeckien och istället ta in kullerbytta-aerobics med Azerbajdzjan. Ibland fattar man ingenting 🙂

 27. Johanna

  @micke Ja även om Azerbajdzjans nummer var väldigt skrattretande var den ju självklar till final och jag hörde något så roligt innan idag när min kompis sa att han tyckte det var det bästa numret i hela tävlingen rent visuellt. Jag frågade om vi hade sett samma nummer verkligen?

 28. Micke

  Du ser Johanna 🙂 För mig var det definitivt det mest patetiska framträdande någonsin. Men vad är det som säger att min måttstock är rätt. Tycker andra om det måste jag givetvis respektera det. Även om jag har svårt att förstå om någon tyckte om det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se