Sverige I dag, tisdagen den 1:a september, började SVT att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2016. Känner du dig manad att vara med så har du fram till tisdagen den 16:e september kl. 08:59 på dig att ladda upp din ljudfil till svt.se/melodifestivalen.

De tävlande bidragen i Melodifestivalen 2016 väljs ut enligt följande:

Sammanlagt kommer 28 bidrag att väljas ut till Melodifestivalen 2016.
En urvalsjury kommer att välja ut 14 bidrag av de som skickats in till Allmänhetens tävling och Ordinarie tävling. (De väljer även ut fem finalister från Allmänhetens tävling som hamnar i slutomröstningan av de ca 100 bästa, vilket dock inte garanterar någon plats bland de tävlande.)
I Allmänhetens tävling tävlar de låtskrivare som “EJ tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
I Ordinarie tävling tävlar de bidrag vars “text och musik är skriven av minst en upphovsman som tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
SVT väljer ut de övriga 14 bidragen. Ett av dessa kommer att framföras av en av finalisterna av “Svensktoppen Nästa” (som ni kan läsa mer om här) medan resten består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.
Mer information om hur du skickar in dina bidrag till Melodifestivalen 2016 hittar du här:
Så här skickar du in din låt till Melodifestivalen 2016” (allmän info – svt.se)
Var med i Melodifestivalen 2016 – vanliga frågor” (frågor och svar – svt.se)
Regler för Melodifestivalen 2016” (pdf-fil – svt.se)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Inte mycket att tillägga här utan nu är det upp till alla talangfulla låtskrivare runt om i landet att skicka in sina bästa låtar så att vi kan ta vår sjunde ESC-seger och utmana Irland om ESC-titeln på riktigt. 😉 Lycka till.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

När vi ändå är inne på spåret så kan jag påminna om att även Finland, Danmark och Norge tar emot bidrag till sina nationella uttagningar för tillfället. Se respetive länkar för datum och förutsättningar.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Dags att ladda upp bidrag till Melodifestivalen 2016!”

 1. hej

  Jag har en artikel för er som inte orkar vänta på att få reda på vilka som deltar i nästa års melodifestival.
  http://www.wiwibloggs.com/2015/08/31/sweden-does-instagram-give-clues-to-melodifestivalen-entries/101564/
  Den artikeln handlar om, som ni kanske förstår, hur instagrambilder kan ge gissningar på vilka som ska vara med i nästa års melodifestival.

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Det var en intressant sammanställning, i alla fall om man vill veta vem som eventuellt skulle vilja vara med. Förhoppningsvis får några av dem till riktigt bra låtar så att de väljs ut för hur roligt det än är med nya ansikten så tycker jag också om återvändare… i alla fall om de är bra. 🙂

 3. Lukas

  jag hoppas emellertid att de kan ha fel. För om nånting så stör jag mig på att det är så många återvändande i tävlingen varje år. Hur ska man få plats med nyare ansikten? UMK har jag tyckt blivit ett föredöme med sina uttagningar just för att där kan vi snacka blandade genres, framför allt 2015.

  Och ja, att dessa bekanta ansikten bland annat är Dinah Nah och Ace Wilder irriterar mig med eftersom jag inte alls gillade deras bidrag och har svårt att se om de kommer med nåt som jag personligen kan uppskatta.

 4. Schlagerpinglan

  Eftersom Ace Wilder stod för mitt favoritbidrag 2014 så hoppas jag att hon kommer tillbaka till Melodifestivalen 2016. Inte för att jag tror att hon kan göra en bättre låt, men nyfiken som jag är så vill jag gärna se hur uppföljaren blir. 🙂

  Annars så är det väl bara Isa (som jag tyckte hade en enorm utstrålning) av de som radades upp som jag hoppas lite extra på inför 2016. Precis som Lukas så föredrar jag nya ansikten framför återvändare som jag personligen inte uppskattar. Listan av återvändare som jag uppskattar kan däremot göras väldigt lång, men de var tyvärr inte med bland de som togs upp i artikeln. 🙂

 5. hej

  I en intervju med Dinah Nah säger hon att hon faktiskt skriver låtar till melodifestivalen 2016, så vi kanske får välkomna Dinah Nah tillbaka till melodifestivalen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se