Sverige I dag avgjordes finalen av “Svensktoppen Nästa 2015“, där det inte bara låg en utmanarchans i Svensktoppen i vinstpotten för vinnaren utan även ett deltagande i Melodifestivalen 2016 för någon av finalisterna.

Åtta bidrag hade kvalat in till finalen av P4:s tävling som avgjordes på Liseberg på söndagseftermiddagen. Efter att alla rösterna räknats samman så stod det klart att den slutliga duellen kom att stå mellan Göteborgs Jawone och Upplands Michael Fannon.

Innan den slutliga vinnaren avslöjades så fick man reda på att specialjuryn bestämt sig för att ge Stockholms Smajling Swedes erbjudandet att få delta i Melodifestivalen 2016. De tackade, inte helt oväntat, ja och blir därmed de första kända artisterna i Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Vilken låt de ska tävla med avslöjas däremot inte förrän senare.

Vem som vann Svensktoppen Nästa 2015 och får chansen att kvala in på Svensktoppen? Jo, det gjorde Michael Fannon med låten “Kommer tid, kommer råd“, vars officiella video ni hittar här.

“Svensktoppen Nästa”-artisternas tävlingsbidrag samt resultat i Melodifestivalen:

2016: Smajling Swedes (“Goosebumps”) (MF-bidraget ännu ej avslöjat)
2015: Kalle Johansson (“Den Där Dan”) För din skull 6:a i deltävling 3
2014: EKO (“Yellow”) Red 8:a i deltävling 3
2013: Terese Fredenwall (“Drop the Fight“) Breaking The Silence 5:a i deltävling 4

Resultatet av “Svensktoppen Nästa 2015”:

Resultatet av andra röstningsomgången (100% publikröster)
1. Kommer tid, kommer råd“, Michael Fannon (P4 Uppland)
2. Främling“, Jawone (P4 Göteborg)
Utslagna efter första röstningsomgången (ej i resultatordning) (jury + publikröster)
The sunny side“, Sofia Sandberg-Albihn (P4 Malmöhus)
Goosebumps“, Smajling Swedes (P4 Stockholm)
Alone“, Fanny Nilsson (P4 Kalmar)
Make a mistake“, Jens Sporron (P4 Blekinge)
The Road“, Miss Winter (P4 Sörmland)
Blame it all on you“, Laila Adèle (P4 Halland)

Schlagerpinglan: Inför finalen av Svensktoppen Nästa 2015, som ni kan läsa om här, så var det främst två artister jag hoppades lite extra på: Michael Fannon och Jens Sporron. Efter att ha följt sändningen, som ni kan lyssna på i efterhand här, så kan jag inte säga att jag ändrade uppfattning utan var riktigt nöjd med slutresultatet av tävlingen. 😀

Vad gäller juryns beslut att låta Smajling SwedesMelodifestivalsbiljetten i stället för Michael Fannon står jag däremot lite mer frågande inför. Men, men.. till skillnad från juryn så har inte jag sett artisterna uppträda så jag antar att de är mer lämpade att utse 2016-artisten. Förhoppningsvis så går det riktigt bra för trion för det är verkligen på tiden att en “Svensktoppen Nästa”-artist klarar av att ta sig vidare från sin deltävling.

Slutligen så skickar jag ett stort lycka till till både Michael Fannon på Svensktoppen och Smajling Swedes i Melodifestivalen! 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se