Frankrike France 2 har avslöjat att det bidrag som kommer att representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2016 kommer att väljas ut internt bland de som skickas in till TV-bolaget innan deadline den 31:a oktober. Mer information (på franska) hittar ni här. (Källa: escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: Vanligtvis håller jag alla tummar för att länderna ska ordna storslagna nationella finaler där bidragen presenteras långt i förväg. När det gäller Frankrike så har jag däremot inget emot att de sköter allt bakom kulisserna då, precis som jag nämnt tidigare, deras senaste final inte imponerade speciellt mycket på mig. Nej, då är det bättre att de samlar ihop en hög med bidrag och låter en grupp experter göra ett smart val.

Inte för att resultatet är allt, men för att inte den franska publiken ska riskera att förlora sitt ESC-intresse helt så är det nog trots allt på tiden att Frankrike prickar in ett topp-tio-bidrag. Även om de kanske kan få lite hjälp av den extra uppmärksamheten i semifinalen så hänger det mest på valet av bidrag och artist. Lycka till, France 2!

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se