Schweiz Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de bidrag som laddades upp som låt nr 21-30 på Eurovision-portalen inför Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 (läs mer om den här) i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2016”- Bidrag nr 21-30 (del 3 – 2015-10-04)

Puppy Love (Do You Remember)“, NEA! schweizschweizschweizschweizschweiz
(Leipzig, Tyskland)
Pharaoh“, Smashby schweizschweizschweizschweizschweiz
(Steeton, Storbritannien)
Si tu pouvais encore me sourire“, Jérome Patrick schweizschweizschweizschweizschweiz
(Nîmes, Frankrike)
Meant to Be“, Swiss Army schweizschweizschweizschweizschweiz
(Founex, Schweiz)
Dancing“, Maral Geissmann schweizschweizschweizschweizschweiz
(Rupperswil, Schweiz)
My Argentina“, Ramona Wess schweizschweizschweizschweizschweiz
(Minusio, Schweiz)
This Bond Is Tight“, Max And The Ducks schweizschweizschweizschweizschweiz
(Fuengirola, Spanien)
Loser“, SROC schweizschweizschweizschweizschweiz
(Los Angeles, USA)
I Don’t Need You Anymore! (Demo)“, Lewis Sheridan schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wigan, Storbritannien)
Forever“, Lewis Sheridan schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wigan, Storbritannien)

Schlagerpinglan: Efter 30 genomlyssnade bidrag så är det fortfarande “Its Your Time“ med Sarah Tyler (från del 1) som är min överlägsna favorit men nu fick den i alla fall lite konkurrens i form av nostalgidrypande “Puppy Love (Do You Remember)” med NEA!. Roligt att det dök upp riktigt intressanta låtar redan i början av uttagningen. 😀

För er som är lagda åt det lite mer “rockiga” hållet så kan jag rekommendera “Meant to Be“ med Swiss Army. Jag tyckte själv att den lät väldigt lovande till en början, men det räckte inte hela vägen för mig… men kanske för någon av er andra.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2016: Lyssna på online-bidragen – del 3”

 1. Lukas

  Kul att du nämnde vid förbifarten att “Meant to Be” skulle vara rekommenderad för rockrävarna, för i mitt fall var denna en låt som träffade rätt på många plan. Bra tempo, bra sångröst, man märker till skillnad från andra låtar som lagts upp att denna har bättre ljudbild.

 2. Micke

  Tråkigt att behöva säga det men jag hittar ingenting bland bidragen i del 3. Min topplista står kvar:

  1. “Its Your Time“, Sarah Tyler – Från del 1
  2. “Keine Angst“, SEYRAN – Från del 1
  3. “I am so free“, Ute Schallmey – Från del 2
  4. “Closer to my heart“, Ylva & Linda – Från del 1

  Möjligen kan “Puppy love” vara bättre än vad det känns som just nu. Kanske bara videon som ger för mycket magsyra. Ska lyssna på den och försöka förtränga bilderna jag fått på näthinnan. Fick upp lite hopp när du nämnde att det var ett rockbidrag med men än så länge känns den för lättviktig. Vi får väl se 🙂

 3. Micke

  Vet ni det finns de som hävdar att Riverdance fick sin start i ESC. Inget kan vara mer fel och dessutom har jag precis idag fått reda på hur fenomenet Riverdance uppstod överhuvudtaget.

  https://www.youtube.com/watch?v=i3XLzYU7H8o

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Roligt att någon nappade på tipset. Jag inbillar mig inte att jag kan förutse vilka låtar som kommer att gå vidare i uttagningen, men ibland springer man på en del låtar som verkar kunna ha sin publik. 🙂

  @Micke, Det tog ett tag för mig innan “Puppy love” klickade till, mycket tack vare videon som inte riktigt är till dess fördel. Det var inte förrän jag lyssnat på låten ett par gånger utan det visuella som jag insåg hur mycket den tilltalade mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se