Schweiz Fr.o.m. i dag och fram t.o.m. den 26:e oktober så är det fritt fram för alla som vill representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2016 att ladda upp sina bidrag, i form av videor, till RTR/SRF:s traditionella onlineuttagningesc.srf.ch. De fullständiga reglerna (på engelska) hittar ni här.

Allmänheten kommer sedan att kunna rösta på sina favoriter, förmodligen mellan den 2:e och 16:e november. Varje person har fyra röster och internetrösterna kommer att stå för 50% av resultatet medan en expertjury står för de resterande 50% av resultatet.

10 onlinebidrag tar sig, tillsammans med 3 internvalda bidrag från RSI samt 6 internvalda bidrag från RTS, vidare till en juryspelning den 6:e december.

Därifrån tar sig 3 RTR/SRF-bidrag, 2 RTS-bidrag samt 1 RSI-bidrag vidare till finalen i Kreuzlingen den 13:e februari där vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och teleröster. (Källor: esc.srf.ch och schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Ja då var den äntligen igång – den lite speciella schweiziska Eurovision-uttagningen som vanligtvis brukar bjuda på timtals av musik från Europas alla hörn och innehålla stor variation både vad gäller musikstil och kvalitet. 😀

Om allt går som planerat så kommer jag även i år att lyssna igenom samtliga bidrag och återkomma lite då och då med små genomgångar och betygsättningar av låtarna samt listor på mina personliga favoriter. Jag ser fram emot många överraskningar och förhoppningsvis även ett par rikitiga guldkorn. På återseende. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Schweiz 2016: Onlineuttagningen har startat”

  1. Hannes

    Lyssnade just på “Köttbullar”, kanska bra om jag får säga själv…

  2. Schlagerpinglan

    @Hannes, Vissa låtar har större förutsättningar än andra att delta upp publiken i två läger och jag kan tänka mig att den är en av de där åsikterna lär gå rejält isär. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se