Sverige Schlagerpinglan: Svaren på frågorna När?, Var? och Hur? angående Melodifestivalen 2016 har vi redan fått av SVT (se här) så nu är det upp till aftonbladet.se att traditionsenligt försöka ge oss svaret på frågan Vem?, d.v.s. vilka artister som kommer att delta i Melodifestivalen 2016:

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2016 (enligt aftonbladet.se)
Ace Wilder
Oscar Zia
Lisa Ajax
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Vid den här tiden förra året så hade Aftonbladet en lista på 27 MF-aktuella namn bestående av både klara namn (där de hade 2 rätt av 2 möjliga), högaktuella namn (2 rätt av 5) samt med-i-förhandssnacket-namn (3 rätt av 20).

I år går de ut lite mer försiktigt och ger oss endast 3 namn till att börja med (utöver redan bekräftade Smajling Swedes) vilket inte ger något större underhållningsvärde men kanske ökar chansen för att de namngivna artisterna faktiskt är “klara”. Vi får väl se. 😀

SVT:s presentationer av de artister (och namnet på tillhörande låtar) som valts ut till Melodifestivalen 2016 lär inträffa någon gång i månadsskiftet november/december och förhoppningsvis så innehåller de många kända och okända men framför allt intressanta namn.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2016”

 1. Lukas

  Nope, ingenting att hurra för av det jag ser. Framför allt blev jag förbannad av att se Ace Wilder igen för jag misstänker att hon kommer köra nånting liknande det hon tävlade med 2014.

  Och varför är jag så lack på Busy Doin’ Nothin’? Av det jag uppfattar om låten så är det att första versen/introt visserligen går att lyssna på, men potentialen som låten skulle kunna ha haft där, den bara dör när hon börjar massakrera låten med sitt rappande i refrängen. Dessutom, att upprepa låttiteln väldigt många gånger är inte lika med en hook! Än idag anser jag att Outtrigger fick sin finalplats bestulen.

  Jag skulle verkligen behöva få det förklarat vad det är som folk egentligen gillar i den låten, för än idag, även om det finns flera jag känner som gillat låten, så har ingen kunnat säga varför de gillar den.

 2. Adri

  Lisa Ajax kunde man nästan gissat… De flesta idol-deltagare som får chansen deltar i MF så snart som möjligt. Men Lisa har ju en enormt bra röst och hon visade i Idol att hon har bra musiksmak också så jag är optimistisk inför hennes eventuella deltagande.

  Ace Wilder är också välkommen. Jag ÄLSKADE “Busy Doin Nothin” 2014 och det känns visserligen väldigt svårt att hon ska kunna toppa den men jag ser gärna att hon försöker. Hon stod också på min lista över drömdeltagare. Men jag älskade henns låt 2014 och blev typ deppig när hon inte vann haha så hurra för detta säger jag.

  Oscar Zia är ingen favorit än… men han får gärna försöka övertala mig igen haha.

 3. Johanna

  Ace Wilder kommer aldrig kunna toppa fantastiska “Busy doin’ nothing” men hoppas att hon skickar något i samma genre för då kommer iaf jag gå igång på det. Stort ja för LIsa Ajax men Oscar Sia? Han är exakt en sådan sångare vars genre jag är rätt trött på….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se