Sverige Schlagerpinglan: Det sägs att artisterna som ska delta i Melodifestivalen 2016 kommer att presenteras denna månad, men då Aftonbladet inte verkar ha lika många namn som vanligt så får vi komplettera med lite uppgifter från Expressen.

Här nedan ser ni den uppdaterade spekulationslistan inför MF 2016, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2016 (enligt aftonbladet.se och expressen.se)
Ace Wilder (läs mer på aftonbladet.se)
Oscar Zia (läs mer på aftonbladet.se)
Lisa Ajax (läs mer på aftonbladet.se)
SMAJL (läs mer på schlagerpinglan.se)
Samir & Viktor (läs mer på aftonbladet.se och expressen.se)
Dinah Nah (läs mer på expressen.se)
Sigrid Bernson (läs mer på expressen.se)

Artister som är “aktuella” för Melodifestivalen 2016 (enligt expressen.se)
Panetoz (läs mer på expressen.se)
Pidde Pannkaka (läs mer på expressen.se)

Artister som “finns med i slutdiskussionerna” inför Melodifestivalen 2016 (enligt expressen.se)
Mojje (läs mer på expressen.se)

Artister som “väntar på besked från SVT, enligt branschkällor” (enligt aftonbladet.se)
Isa Tengblad Panetoz Gabriel Alares
Pernilla Andersson Molly Pettersson Hammar Dinah Nah
Ola Svensson Anders Fernette Dolly Style
Badpojken David Lindgren Simon Peyron
Sean Banan Timoteij Ammotrack
Mariette Hansson Hilda Stenmalm
Rickard Söderberg Mollie Lindén
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Jo, jag vet, uppdateringen är inte mycket att skryta med. Endast ett “klart” namn medan ett annat blir uppgraderat från “väntar på besked” till “klar” medan de övriga verkar ganska osäkra. Men, men… när de vanligtvis så pratglada “säkra källorna” inte säger något så får man nöja sig med vad man får.

Nu är det nästan så att jag börjar hoppas på att SVT, för omväxlings skull, ska lyckas hålla flertalet av artisterna hemliga ända fram till presentationen. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2016 – del 3”

 1. agge

  Om detta stämmer…så blir det en boooring melodifestival i år….näää….hoppas på massor av överaskningar med kända och okända bra artister nästa år. SVT kom igen nu…

 2. Micke

  Fick för mig att titta in trots att jag inte ville. Fanns väl någon liten jäkel på min axel som hoppades på att något hade hänt i MF. Men jisses det verkar det sannerligen inte ha gjort. Finns det någon av dessa artister som ens är kända utanför deras egen garageuppfart?. Attans så tråkigt att det har dött så här

 3. Schlagerpinglan

  Att det är så förhållandevis få namn som anses vara “klara” för Melodifestivalen kan bero på många saker. Personligen hoppas jag naivt nog att SVT förhandlar med några stora, överraskande namn och att de därför inte kan ge klartecken till “de gamla vanliga” innan de vet om önskeartisterna är med eller ej. Visst är det något man hoppas på år efter år… men nu är det ju ESC på hemmaplan och kanske kan det locka någon storstjärna som letar efter nya upplevelser. Hoppas kan man ju alltid. 🙂

 4. Gurra

  Vad krävs för att bli artist idag egentligen? svt bygger ju programmet för show och underhållning, musiken kommer i fjärde hand. Allt handlar om att uppnå bra tittarsiffror. Så mer trams och några flickidoler så är det klart.

 5. Johanna

  Trams och flickidoler verkar ju dock vara ett vinnande koncept eftersom trots att (enligt mig) Melodifestivalen har blivit betydligt sämre de sista åren har vi ändå lyckats vinna ESC två ggr på 4 år. Addera två tredjeplatser under de senaste fem åren till det så är vi ett av de mest framgångsrika länderna i tävlingen. sedan efterlyser jag gärna originalitet från oss, kankse något ethno eller något på svenska. Man måste inte vinna jämt:-)

 6. Gurra

  Visst håller jag med mig om att det är ett vinnande koncept, det går bra nu som man säger.
  Du nämner att festivalen blivit sämre på senare år och det håller jag med om, även om vi tillskillnad från 2005-2010 placerade oss sämre i Esc så tycker jag att bidragen i Melodifestivalen var intressantare då. Vill säga att Melodifestivalen dessvärre har blivit för PERFEKT.

  Nu finns det inte längre någon slump att urvalsjuryn väljer in kalkoner i startfältet då SVT sedan 2011 specialbeställer hälften av låtarna och juryn ska välja hits före bredd (The Elephants). Att Björkman även låter sina specialbeställningar passera urvalsjuryn gör att han kan få med alla 27 låtarna i värsta/bästa fall.

  Sedan nobbar SVT årets vinnar av Svensktoppen nästa och erbjuder istället platsen till det som kommer bli bättre underhållning i rutan. Behöver väl inte ens nämna hur de stängt dörren för allmänhetens tävling.
  Men som sagt, det är SVT som gör och bestämmer spelreglerna, tyvärr tror jag att de skjuter sig själva i foten och någon form av reaktion i popularitet är på gång inom något år. Rätta mig gärna om jag har fel.

 7. Schlagerpinglan

  @Gurra, Melodifestivalen är ett stort och intressant mysterium för mig för även om jag ibland saknar de riktigt bra bidragen så kan jag inte låta bli att imponeras av SVT:s förmåga att få ihop ett program som inte bara lockar stora delar av befolkningen utan även engagerar dem. Det konstiga i det hela är att man gärna vill tro att om man försöker tilltala “alla” så blir slutresultatet dåligt, men på något sätt så fungerar det ju även i ESC då vi vinner titt som tätt. 🙂

  Jag håller med om att Melodifestivalen blivit alltför perfekt och den där naturliga nerven försvunnit på något vis. Även om jag tycker att det är väldigt synd så är jag så pass imponerad av att de trots allt får ihop det att jag kan stå ut med lite “svinn”. Så länge jag hittar i alla fall en personlig favorit i startfältet så är jag relativt nöjd, men jag förstår frustrationen bland de som tycker att “vi” borde kunna presentera så mycket bättre musik med tanke på vilka artister och andra musikpersonligheter vi har i landet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se