Sverige Schlagerpinglan: I dag klockan 12:15 kommer SVT att avslöja vem eller vilka som kommer att agera programledare vid Melodifestivalen 2016 och i väntan på det så kan vi ta en titt på de senaste spekulationerna kring vilka artister som förväntas delta, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2016 (enligt aftonbladet.se och expressen.se)
Ace Wilder (läs mer på aftonbladet.se)
Oscar Zia (läs mer på aftonbladet.se)
Lisa Ajax (läs mer på aftonbladet.se)
SMAJL (läs mer på schlagerpinglan.se)
Samir & Viktor (läs mer på aftonbladet.se och expressen.se)
Dinah Nah (läs mer på expressen.se)
Sigrid Bernson (läs mer på expressen.se)
Linda Bengtzing (läs mer på aftonbladet.se)
Eclipse (läs mer på aftonbladet.se)
Frans (läs mer på aftonbladet.se)
Pernilla Andersson (läs mer på aftonbladet.se)
Isa Tengblad (läs mer på aftonbladet.se)

Artister som är “aktuella” för Melodifestivalen 2016 (enligt expressen.se)
Panetoz (läs mer på expressen.se)
Pidde Pannkaka (läs mer på expressen.se) (Aftonbladets Schlagerbloggen tror ej på uppgiften)

Artister som är “erbjudna en plats av SVT” (enligt aftonbladet.se)
Molly Sandén (läs mer på aftonbladet.se)
Molly Pettersson Hammar (läs mer på aftonbladet.se)

Artister som “finns med i slutdiskussionerna” inför Melodifestivalen 2016 (enligt expressen.se)
Mojje (läs mer på expressen.se)

Artister som “väntar på besked från SVT, enligt branschkällor” (enligt aftonbladet.se)
Ola Svensson Panetoz Gabriel Alares
Badpojken Anders Fernette Dinah Nah
Sean Banan David Lindgren Dolly Style
Mariette Hansson Timoteij Simon Peyron
Rickard Söderberg Hilda Stenmalm Ammotrack
(Källa: aftonbladet.se) Mollie Lindén

Schlagerpinglan: Av dessa nya namn så är det, rent artistmässigt, främst Isa Tengblad som jag är nyfiken på och hoppas att uppgifterna stämmer.

Rent allmänt så är jag mer intresserad, när det gäller Molly Pettersson Hammar, om SVT någonsin erkände att app-strulet påverkade resultatet eller inte. Första steget mot att förbättra något är ju att erkänna att något är fel och när det väl begav sig så lät det inte alltför förtroendeingivande från SVT:s håll.

Nåja, man kan ju inte vara bra på allt och med tanke på deras förmåga att ta fram Eurovision-vinnare så får man kanske ha överseende med andra saker, även om det ur rättvisesynpunkt känns lite svårt att släppa just den saken.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2016 – del 5”

 1. Johanna

  Pernilla Andersson! Desperados är en av Melodifestivalens mest underskattade bidrag någonsin! Så får jag önska någon så är det hon! Bara hon håller sig till svenska språket!

 2. Fredrik

  Hoppas det i år kommer något riktigt stort namn som Agnes, Avicii, ABBA (man ka ju få drömma), en revanchsugen Danny, Darin, etc etc. Men som det ser ut nu blir det väl som 2014, året efter en vinst = sämre utbud (enligt mig) 🙂

 3. Micke

  Dream on Freddy 🙂 Inte alls menat som något hån. Dröm du bara men det kommer tyvärr aldrig att hända. ABBA är ju aldrig hända. Danny gillar jag inte och detsamma gällde Darin men killen har verkligen växt upp på sistone. Agnes vet jag inget om men hon är inte min grej. Avicii däremot hade givetvis varit ett lyft. Har tre favvisar med honom. 1. Hey Brother. 2. Nights. 3. Wake me up. De tre hade rensat bordet på MF rätt av 🙂 Tyvärr är det så att ingen av mina 10-15 favvisartister i Sverige överhuvudtaget ens skulle fundera över att ställa upp i MF

  Men Fredrik bara dröm på. Det gjorde även jag i många år

 4. Micke

  @Johanna. Helt på din linje. Desperados med Pernilla Andersson är på min topp 10 från alla år i MF.

 5. Schlagerpinglan

  @Fredrik, Mmm… det är kanske inte lika lockande för artister att ställa upp de ESC-år då de inte har en ESC-tävling utomlands att se fram emot, men jag drömmer jag med. Förr eller senare så kommer det att dyka upp ett stort, oväntat namn i Melodifestivalen (jodå Micke 😉 ) och varför inte redan 2016? 😀

 6. Fredrik

  Drömmen om ABBA lär väl bestå. Att du Micke inte gillar Danny, darin eller ens vet något om Agnes gör det inte mindre möjligt för dem att ställa upp… Suck. Danny kommer definitivt ställa upp igen, han har sagt att hans dröm är att vinna, precis som måns, men ibland måste man ta en paus på några år precis som måns tills rätt tillfälle. Men att Christer Björkman letar artister som panetoz, Ola Svensson, Sean banan och Oscar zia, talar om vilket mellan år detta blir

 7. Micke

  Hmm! Nog bäst att ta det igen då. Lite missförstånd Fredrik. Det är sant att jag inte gillar Dannys typ av musik. Jag pratar alltså om musik inte om person. Jag hade samma uppfattning om Darins musik tidigare men tycker han har utvecklats väldigt. Exempelvis tycker jag jättemycket om “Ta mig tillbaka.” Killen har sannerligen breddat sig. Självklart vet jag vem Agnes är men jag har inte stenkoll på hennes låtar. Bara så jag menade.

  Visst nån av dessa kan mycket väl ställa upp i MF igen. Har de varit med en gång så why not. Något “riktigt stort namn” är dock något annat för mig. Som jag skrev på ett annat ställe. De 10-15 största artisterna för mig i Sverige skulle inte ens tänka tanken att ställa upp i MF, vilket jag tycker är jädrig tråkigt. Hade mer än gärna sett åtminstone en av dem ställa upp men det är tyvärr inte deras plattform.

  Ett litet tillägg. Erkänner att “gamla synder” hos Danny har gjort det svårt för mig att ta hans musik till mig. För mig har han haft en av de sämsta låtarna någonsin i MF. Sånt ska man bara släppa och kolla nästa låt och det brukar jag vara bra på. Har dock varit dålig på det i detta fallet men det börjar lätta. Börjar faktiskt kunna lyssna på honom på ett bättre sätt. Även jag börjar kanske växa till mig 🙂

 8. Micke

  För att ta ett exempel från min 10-15 topp lista bland svenska artister. Tar ett yngre alternativ. Hur många tror att dessa ens funderar över att ställa upp i MF? Hoppas jag har fel men det tror jag inte. Drar mer än gärna skämsmössan över skallen om så skulle vara fallet.

  https://www.youtube.com/watch?v=Czj7SyPNRto

 9. hej

  Jag hörde att Mattias Andreasson och Albin tillsammans kommer delta nästa år

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se