sverige Artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2016, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, kommer att presenteras under en presskonferens måndagen den 30:e november klockan 09:00.

Som vanligt kommer presentationen att kunna följas via svt.se/melodifestivalen. Om man däremot har planer på att anmäla sig som publik och vill ha chansen att vinna ett VIP-pass, som ger möjlighet till fototillfälle med några av artisterna, så gör man klokt i att så fort som möjligt besöka SVT:s hemsida för ytterligare information.
(Källor: esctoday.com och svt.se)

Schlagerpinglan: Med tanke på att artistspekulationerna gått ganska trögt denna gång så ska det bli trevligt att äntligen få lite svar. Inte för att det säger så mycket om själva bidragen… men det ger likväl en liten hint om åt vilket håll det lutar… kanske. 😛

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Artisterna presenteras på måndag”

 1. Hannes

  Nu blir ni nog glada, Bosnien & Herzegovina har sagt att dom ska vara med nästa år! 😛

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, Fantastiska nyheter. 😀 Vågade nästan inte hoppas. Inväntar den officiella bekräftelsen och håller tummarna för att de sedan inte hittar något kryphål. Lite misstänksam har man nog allt blivit efter alla turer. 😛

 3. hej

  Var hörde du det @Hannes?

 4. Schlagerpinglan

  Nu har esctoday.com snappat upp nyheten http://esctoday.com/106746/bosnia-herzegovina-bhrt-confirms-participation-in-eurovision-2016-2/ 😀

 5. Micke

  Bästa ESC nyheten på länge 🙂

 6. Piff

  Har inte så bra koll på Bosniens bidrag, kollade upp på deras senaste från 2012 och frågar mig, har jag missat något, är jag totalt tondöv? Eller har jag missat något. Det var ju ett riktigt Sömnpiller.

  Nåväl välkommen tillbaka

 7. Micke

  @Piff lyssna på den här som ett exempel. Men gör nu inte som många som tror att det är kommunistpropaganda. Jag vet vad låten handlar om och tanken med det hela men det tar vi ett annat århundrade 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=liGJ3zo8uW4

 8. Nathalie

  Väldigt glad och överraskad att Bosnien väljer att delta i år. Dessutom hävdar Esctoday att Kaliopi från 2012 åter ska representera Makedonien nästa år i Stockholm. Alltså två mycket positiva nyheter enligt mig.
  Hennes crno i belo var rent ut sagt skitbra!

  https://www.youtube.com/watch?v=rydVezxCoW8

  Bistra voda 2009- en toppen låt!
  Gillar även starkt Marijas: Rijeka bez imena från 2007!

  https://www.youtube.com/watch?v=gPtMxeuixfY

 9. Johanna

  Att Bosnien är tillbaka är ju underbart! Älskar många av deras bidrag men speciellt “Pokusaj” som kan vara det bästa någonsin! Även “Bistra Voda” hör till mina absoluta favoriter! Så detta gör mig verkligen jätteglad!

 10. Piff

  Tack Micke, den var betydligt bättre, tog mig nu en titt på ett klipp där alla deras bidrag sen 1993 var med. Så efter att ha lyssnat ca 10 sekunder på varje så säger jag att favoriterna var åren 1997 & 2005

 11. Piff

  Länk snabbreprisen av BOsniens alla bidrag genom åren

  https://youtu.be/P2tQ2kcVJao

 12. Schlagerpinglan

  @Piff, Tackar för länken, en trevlig tillbakablick. 😀

 13. Micke

  Min topp 5 Bosnien-Herzegovina

  2009 – “Bistra Voda”, Regina (En av mina favvisar överhuvudtaget men välj videon)
  2006 – “Lejla”, Hara Mata Hari (Grymt vackert än en gång från vår Zeljko Joksimovic)
  2011 – “Love in Rewind”, Dino Merlin (Först töntig men växte och blev grymt mysig)
  2008 – “Pokušaj”, Laka (Vi behöver annorlunda bidrag som kontrast och detta är bra)
  2010 – “Thunder and lightning”, Vukasin Brajic (Ojämnt men rätt dagar är det bra)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se