Bosnien och Hercegovina TV-bolaget BHRT avslöjade i dag, onsdagen den 25:e november, att de gjort ett internval och kommer att låta Deen (Fuad Backović), Dalal Midhat Talakić (sångerska) och Ana Rucner (cellist) få representera Bosnien och Hercegovina i Eurovision Song Contest 2016.

Deen har representerat Bosnien och Hercegovina i ESC en gång förut, 2004, då han kom 9:a med “In the disco” men han har även deltagit i ESC-uttagningarna tre andra gånger, se länkar nedan. Trions tävlingsbidrag kommer att presenteras för allmänheten i februari.
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2016-01-25:Bidrag på bosniska
Uppdaterat 2016-02-04:Låtpresentation 19/2

Länkar till smakprov på låtar med Deen, Dalal Midhat-Talakic och Ana Rucner:
Daj spusti se“, Seven up (Deen) (3:a i BH Eurosong 1999)
10 miliona ljubavi“, Fuad Backovic (Deen) (7:a i BH Eurosong 2001)
Taxi“, Deen (2:a i BH Eurosong 2003)
In the disco“, Deen (9:a i Eurovision Song Contest 2004)
Gdje sam ja?“, Dalal Midhat-Talakic
Storm“, Ana Rucner

Schlagerpinglan: Att BHRT gick ut och presenterade sina internt utvalda artister får jag väl se som den bekräftelse på deltagande som jag behövde för att våga tro att Bosnien och Hercegovina verkligen gör comeback i tävlingen. 😀

Om det är ett bra eller dåligt artistval är inget jag har någon riktig uppfattning om i nuläget (det blir tid till bedömningar senare) utan nu är jag bara så glad över att de är tillbaka. 😀

Mer information om Deen hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Bosnien och Hercegovinas deltagande i ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Deen, Dalal och Ana för Bosnien och Hercegovina 2016!”

 1. Micke

  Snälla Bosnien lägg koncentrationen på Dalal Midhat Talakić och Ana Rucner. Smolk i glädjebägaren är ett uttryck som beskriver ganska bra hur jag kände när jag nu läste att Dean var del av internvalet. Personligen ser jag hans esc-låt 2004 som 2000-talets sämsta låt från Bosnien, för att inte tala om framträdandet.

  Nej jag tycker det låter intressant med sångerskan och cellisten. Hoppas på det 🙂 Hoppas även att Dean kan få till det bättre än vad han fixade i ESC eller andra låten du lade ut här.

 2. Hannes

  Meh, jag personligen gillade Deens låt OCH framförande i 2004 😛 Jag tycker man inte ska fördöma i förhand, jag känner inte igen de andra två artisterna men Bosnien & Herzegovina har ju knappt varit en besvikelse någon annan gång 😛

 3. Micke

  Nej då Hannes jag dömer inte på förhand. Därför jag sa “Hoppas även att Dean kan få till det bättre än vad han fixade i ESC eller andra låten du lade ut här” 🙂

  För mig var det främst från 2006 Bosnien verkligen började ta tag i saker och ting i ESC 🙂

  Nej jag tycker det låter intressant. Ska bli jättekul att se vad de får ihop. Kul med en cellist, kombinerat då med en tjej som verkar ha en bra röst. Sen får vi se vad som händer med Dean 🙂

 4. Johanna

  Är försiktigt optimistisk att detta faktiskt kan bli bra trots Deens halvbra försök 2004. Det har ju gått över 10 år sedan dess. De sa ju på presskonferensen att låten är något som har varit en stor utmaning för båda. Och att ta in en cellist känns lovande till fördel för annan genre än disco.

 5. Johan

  2004 var ju ett kvalitetsmässigt mörker i min mening, därav kunde en halvdålig popdänga som “in the disco” ändå knipa en topp 10-placering. Cellisten intresserar mig enormt och hoppas självklart spontant på lite etniska inslag. Ska bli mycket intressant att se vad de kokar ihop 🙂

 6. Hannes

  @Micke Aha, ok.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se