Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 6:e februari, avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016 i Göteborg. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“Don’t worry”, Ace Wilder
“Constellation Prize”, Robin Bengtsson

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Rik”, Albin & Mattias
Bada nakna”, Samir och Viktor

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Ain’t No Good“, Mimi Werner
6. “Mitt guld“, Pernilla Andersson

Hedersgäst med länk till uppträdandet:
Himmel för två“, Anna Book

Mellanakter m.m.:
Hela Sveriges fest” – Öppningsnumret i Melodifestivalen 2016
Jonas Gardells första lektion i Schlagerskolan
Stina Ekblad från Dramaten reciterar “Groupie” av Samir och Viktor
Allt är Eurovisions fel
Las Ketchup i Melodifestivalen 2016

1. “Bada nakna“, Samir och Viktor (till Andra Chansen)
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag kan mycket väl se mellan fingrarna när vissa artister brister lite i röstresurserna om de kan bjuda på en riktigt medryckande partylåt som gör mig på gott humör. Tyvärr så kan jag inte säga att årets “Samir och Viktor”-låt gjorde så värst mycket för mig, så att de fick en Andra Chans kändes i min värld som ganska generöst. Men, men… det visuella gav väl en del extraröster och engagemanget var det ju inget fel på så jag protesterar inte alltför högljutt över resultatet i det här fallet.
Betyg: 3/5
2. “Mitt guld“, Pernilla Andersson (blev 6:a)
(Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Å ena sidan tycker jag att det är bra att det finns plats för riktigt genuina och personliga låtar i Melodifestivalen för att få en lite mer äkthetskänsla bland alla de annars ganska processade bidragen. Jag förstår även att detta är en låt som Pernilla känner väldigt starkt för… men tyvärr så kan jag inte säga att den berörde mig personligen. In genom ena örat, ut genom andra… inte så mycket som fastnade och av resultatet att döma så var jag nog inte den enda att resonera så.
Betyg: 2/5
3. “Ain’t No Good“, Mimi Werner (blev 5:a)
(Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Kvällens första riktiga partylåt som fick det att rycka i benen och som jag kände att “det här gillar jag”, åkte ut direkt. Milt uttryckt så kan man säga att jag inte riktigt förstår vad som hände. Visserligen är jag inte så förtjust i plinkande country-tongångar men i detta fallet så fungerade det faktiskt. Enligt mig är det en självklar finalist men i stället så blev det kvällens största besvikelse (om man inte räknar med Ukrainas uttagning).
Betyg: 4/5
4. “Rik“, Albin & Mattias (till Andra Chansen)
(Albin Johnsén, Mattias Andréasson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: I vanliga fall så brukar rap-partiet vara det som förstör en helt OK radio-låt men i det här fallet så var det uppfriskande nog precis tvärtom. Medan Albin bar hela låten med en riktigt stark och drivande “vers” som egentligen var låtens höjdpunkt så levererade Mattias en refräng som nätt och jämnt höll radio-kvalité. Allt som allt en snygg produkt som förtjänade sin Andra Chans, men som skulle kunna bli så mycket bättre om inte refrängen dragit ner låten.
Betyg: 3+/5
6. “Constellation Prize“, Robin Bengtsson (Till Final)
(Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Constellation Prize“ tog sig vidare till finalen och slog ut min personliga final-kandidat “Ain’t No Good“. Jag vet att jag borde sova på saken innan jag skriver något om detta, då besvikelsen är i det närmaste ofattbar, men jag ska fatta mig kort. Vad hände här egentligen? Enligt mig bjöd Robin Bengtsson på en enformig låt, snygga lampor och ett par snygga ögon men inte mycket mer. Ingenting i låten fångade mig och ännu mindre kommer jag ihåg av den. Jag ger den ett medelbetyg för att det var ett helt OK bidrag, men en finalist? Njae…. Andra Chansen på sin höjd, men absolut inte mer.
Betyg: 3/5
7. “Don’t worry“, Ace Wilder (Till Final)
(Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: 2014 hade jag “Busy Doin’ Nothin’“ med Ace Wilder som överlägsen favorit och det kan mycket väl bli en “del 2” på detta 2016. “Don’t worry” är den perfekta uppföljaren med samma attityd och två-delade uppbyggnad av låten som jag älskade hos “originalet” fast med en mer spektakulär show och ett litet vassare bett. Så här långt årets klart bästa bidrag. Om något av de övriga bidragen visar sig vara bättre så bådar det gott för Sverige i ESC 2016. 😀
Betyg: 4+/5
– – –
“Himmel för två“, Anna Book (diskat bidrag – utom tävlan)
(Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Här är jag ju helt enkelt tvungen att ta med hela cirkusen runt bidraget i beaktning när jag betygsätter det, för det var ju faktiskt något speciellt att se Anna framföra låten. Det blev dock inte mer än ett medelbetyg från mig då låten, i ärlighetens namn, inte var så värst bra. Schlager, visst, men inte av den bättre sorten. Jag ser fram emot MF 2017 då jag hoppas att Anna kommer tillbaka med en riktig kanon-schlager och sopar konkurrenterna av banan.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Premiär-avsnittet av Melodifestivalen 2016 gav ett riktigt säkert intryck och innehöll inte så mycket mer än några simpla felsägningar att anmärka på. Programledarna var rutinerade och säkra kort, schlagerskolan var underhållande som alltid, bidragen innehöll både högt och lågt och detsamma gällde resultatet. Det var m.a.o. en klassisk Mello-kväll som kommer att placeras bland en av de bättre… trots det “felaktiga” slutresultatet. 😉

Nu ser jag med spänning fram emot resten av Mello-säsongen, även om jag har svårt att tro att något ska kunna slå “Don’t worry“ som i princip har allt jag efterfrågar i ett MF-bidrag. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2016: Deltävling 1”

 1. Jas

  1. Mimi Werner har tyvärr en anskrämlig röst (tunn och pipig), vilket blir tydligare då det finns mer att jämföra med.

  2. Tycker att Robins låt var den bästa, samt att han sjöng bäst

  3. Ace sjunger också bra. Det är dock något skumt med låtens refrängen, jag upplever att den går unset för fort och att hon hastar igenom den. Hon verkar har svårt att hitta någon bra tajming just där, vilket är synd för det förstör låten för mej.

 2. Adri

  – Bada nakna: det verkade som att väldigt många såg dessa två energiska killar som garanterade finalister, men jag var inte alls lika säker på det oxh därför är jag lite stolt över mig själv haha. Det märks att killarna tränat mer i år då de presterade bättre röstmässigt och bjöd på en relativt bra låt (lite rörig show dock)

  – Mitt guld: jag tycker verkligen om Pernilla Andersson så att se henne framföra en sådan här “meh” låt var väldigt tråkig. Hennes röst var lika behaglig som alltid och framträdandet proffsigt. Synd bara att låten inte hade mer liv.

  -Ain’t no good: Efter att de 30 sekunders-smakproven släpptes hade jag väldigt positiva tankar om denna, men i fullversionen blev låten lite tjatig tyckte jag. Refrängen var fortfarande bra, men versen drog ner allt tyckte jag.

  -Rik: Kort och gott en “stabil” låt. En bra låt, men inte vidare orginell. Dock gillar jag ju både Albin och Mattias sen innan så jag tycker ändå de fick ett resultat de förtjänade.

  -Constellation prize: Fick finalvibbar av denna redan av smakproven i Torsdags så även med den resultat-tippningen är jag nöjd med mig själv. Låten var lite starkare än “Rik” tycker jag men annars kan jag skriva samma sak om denna: en låt som absolut är bra, men inte vidare unik.

  – Don’t worry: Sedan 2014 är Ace en av mina favoritartister överhuvudtaget inom svensk musik så att denna låt passade mig som handen i handsken är inte direkt förvånande. Allt var som det skulle vara. Full pott för Ace. Det enda jag kan tänka mig flörstärkas är Aces röst (Jag tycker inte hon sjunger dåligt… alls, men just sångprestatio er kan alltid förbättras och eftersom allt annat satt som det skulle så är det den enda noteringen jag har)

  Mitt resultat:
  1. Don’t worry.
  2. Bada nakna
  3. Constellation prize (2:an och 3:an byter plats lite framotillbaka men för tillfället är det “bada nakna” som fastnat i min skalle mest.)
  4. Rik
  5. Mitt guld
  6. Ain’t no good (I torsdags var Mimi och Ace mina favoriter… sen fick jag höra resten av låten och nu är det tyvärr så att Ain’t no good inte hade en bra helhet. Låten är dock inte helt kass, för refrängen lyssnar jag mer än gärna fortfarande på)

 3. Adri

  Angående Anna: Det var ju ingen super-låt men ändå kul att hon tog sig samman och framförde den ändå och framför allt att hon fick den responsen hon fick. Hon gjorde det bästa av en dålig situation helt enkelt 🙂

 4. Axel

  Får man spela låtarna som går till Andra Chansen fritt?

 5. Björn H

  Angående röstningsrekordet så det är klart det blir rekord. När varje person dessutom får massor av gratisröster för varje bidrag. Hur många gratisröster kan man använda sig av totalt per kväll? Någon som vet?

  Telefonröster kostar ju pengar, så det går ju inte jämföra med att man skulle ringa in lika mycket på telefon som att använda appröstar. Nu har SVT två vägar in med röster, en med app, och en för telefon och sms, Smart gjort, men jag genomskådade dem. Nu kommer de säkert skryta med höga tittarsiffrorna också, sanningen är dock att ingen tittar på programmet längre, för alla tittar nämligen ner i sin telefon och trycker på sin skärm och är uppslukade av appröstningen istället, Komiskt.

 6. Johanna

  @Björn H 5 röster per bidrag är det väl som vanligt på appen? så 5 gratisröster per bidrag helt enkelt…

 7. hej

  Axel, ja, det får man, det är bara finalistlåtarna man inte får lyssna på, men efter fjärde deltävlingen är alla låtar tillgängliga

 8. André

  Själv blev jag nöjd med gårdagens resultat. Att Robin skulle ta sig till final hoppades jag på men det var inget jag förväntade mig. Gårdagens bästa låt enligt mig 🙂
  Det enda jag egentligen hade velat ändra på var att jag hade skickat Mimi Werner till andra chansen. Vems plats hon hade tagit hade faktiskt kvittat för mig. överlag tyckte jag dock programmet igår var bättre än vad det vart på flera år och det var en bra premiär som bådar gott inför resten av säsongen.

  Ifall någon vill se lite mer om vad jag själv tyckte så titta gärna här: https://millommusik.wordpress.com/2016/02/07/ace-wilder-robin-bengtsson-till-final/

 9. Schlagerpinglan

  @André, Jag misstänkte att det fanns en hel del där ute som gillade Robins låt, med tanke på resultatet, och det är ju bra så att han inte knep finalplatsen i onödan. 😉 Personligen har jag ännu inte riktigt förstått hur det kunde hända, men kanske är det en sådan låt som jag behöver ge lite extra lyssningar. Vi får väl se, väl i finalen så kanske jag får en aha-upplevelse. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se