Sverige Schlagerpinglan: Under torsdagen så har veckans artister gjort sina första repetitioner på scenen inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016 och de små halvminuters-klippen har presenterats löpande.

Nu när alla smakprovs-klippen är ute så gör jag precis som förra veckan: presenterar dem i den ordning jag själv rankar dem, efter att ha hört de små snuttarna några gånger.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 30 sekunder av Melodifestivalen 2016:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“I Will Wait”, Isa 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Nikki Flores)
“Håll mitt hjärta hårt”, Patrik, Tommy & Uno 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson)
– – –
“Faller”, Krista Siegfrids 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson)
“Hunger”, Molly Pettersson Hammar 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar)
– – –
“We Are Your Tomorrow”, David Lindgren 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson)
“100%”, Victor och Natten 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh)
“Save Me”, Wiktoria 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Jens Siverstedt, Jonas Wallin, Lauren Dyson)

Schlagerpinglan: Även om man inte får se och höra så mycket under de 30 sekunderna som SVT bjuder på så får man sig i alla fall en första känsla för bidragen. Just nu så är de ett bidrag som jag tycker står i en klass för sig och det är IsasI Will Wait” medan bidragen från både Patrik, Tommy & Uno och Krista Siegfrids verkar vara lagom lättsmält trevliga. Vi får väl se om fullversionerna eller live-framträdandena får mig att ändra åsikt. 😀

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Smyglyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  Mina första intryck av låtarna kommer här.

  1. Isa (överlägset!)
  2. Molly Pettersson Hammar

  3. Krista Siegfrids
  4. Patrik, Uno och Tommy

  5. Wiktoria
  6. David Lindgren
  7. Victor och natten

  Det var vad jag hoppades på. Men vad tror jag då? Jag tror att det kan vara första gången sen 2009 (om jag kommer ihåg rätt vilket jag absolut inte är säker på att jag gör) som två kvinnliga solister tar finalplatserna. David har kanske lite finalchans, men jag personligen har aldrig gillat hans mello-låtar och till skillnad från hans tidigare försök så satte sig inte denna ens på huvudet (men å andra sidan tänker ju inte alla som jag gör). Tror i alla fall inte att Victor och Natten eller Patrik, Uno, Tommy har några chanser på final. Kanske, kanske tar trion en AC-plats.

  Såhär TROR jag att det går (efter att läst journalisters intryck och hört 30 sek):

  Final: Isa
  Final: Wiktoria

  AC: David Lindgren
  AC: “Trion” eller Molly P-H (verkligen ingen aning)

  5: “Trion” eller Molly P-H
  6: Krista Siegfrids
  7: Victor och natten

 2. Isabell

  Mm…så har man lyssnat på 30 sek. av lördagens bidrag!
  Hörde på förhand att “man” tyckte att det är en jämn och stark omgång!
  Nja…har nog två favoriter så här lång.

  1. David Lindgren
  2. Wiktoria

  ….sen har jag väldigt svårt att tippa…

  ..möjligtvis Molly Pettersson Hammar och Isa till andra chansen, men efter bara 30 sek. så är jag minst sagt tveksam!
  Imon blir det väl en längre version av låtarna som man får höra!? 🙂

 3. Daniel

  Jag rankar Molly Petterson Hammar som nummer 1, men därefter är det svårt just nu. Det var mycket mellanmjölk, men jag kan ändra mig när jag hör låtarna i sin helhet.

 4. hej

  Detta var en ganska jämn deltävling, där ingen var bättre än Ace Wilder enligt mig, men samtidigt ingen som var sämre än Pernilla Andersson. Det är en så jämn deltävling så att jag inte gör en topplista förränn hela låtarna släppts. Allt jag kan säga är att för tillfället ligger Victor i underläge.

  Jag undrar även hur det går för David Lindgren, jag tycker att hans bidrag är ganska bra, men är likt “Sun is shining”. Om man jämför den här deltävlingen med spanska uttagningen säger jag lätt att han är Melodifestivalens Xuso Jones.

 5. Schlagerpinglan

  Som synes av min egen rangordning så har jag lite svårt att förstå hur Wiktoria kan hamna så pass högt upp hos många. Jag ser fram emot full- och live-versionerna för uppenbarligen har jag missat något. 🙂

 6. Johanna

  Min ranking efter 30 sek:

  1. Isa (överlägsen alla inklusive förra veckans finalister och jag gillade inte henne förra året)
  2. Victoria (grym röst och bra låt)
  3. Patrik/Uno/Tommy
  4. Molly pH

  5. Victor och Natten
  6. David Lindgren har aldrig gillat hans mellolåtar och tycker han ska hålla sig till musikal)
  7. Krista (hon slår från underläge för mig då och mitt omdöme kan vara något bittert fortfarande sedan UMK 2013)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se