Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2016, den som utspelar sig i Norrköping den 20:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån både från expressen.se och Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så bjuder SVT på väldigt mycket info på svt.se/melodifestivalen, bl.a. Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 600 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “Kizunguzungu“, SaRaha (39%) 1. Oscar Zia (1,50)
2. “Human“, Oscar Zia (26%) 2. SaRaha (1,70)
3. “My Heart Wants Me Dead“, Lisa Ajax (12%) 3. Lisa Ajax (2,00)
4. “You Carved Your Name“,
Swingfly feat. Helena Gutarra (12%)
4. Swingfly feat. Helena Gutarra (3,20)
5. “Put Your Love On Me“, Boris René (7%) 5. Boris René (3,75)
6. “Weight of the World“, SMILO (8%) 6. After Dark (7,00)
7. “Kom ut som en stjärna“, After Dark (3%) 7. SMILO (7,00)
(Källor: poplight.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Då det efter veckans smyglyssning framför allt var bidragen från Swingfly feat. Helena Gutarra och Oscar Zia som gjort intryck på mig så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om ovanstående publikundersökning/odds. Swingfly ligger alltför nära utslagningsgränsen för att det ska kännas lugnt. Förhoppningsvis beror det på ett inte helt fungerade publikrep p.g.a. sjukdom och att det blir bättre tills i kväll, både vad gäller Swingfly:s hälsa och efterföljande röster.

Men, men… jag ska inte försöka spekulera alltför mycket om hur jag tror att tittarna kommer att rösta, för jag lär inte förstå mig på dem i alla fall. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Snabbkoll på Norrköpings publikrep”

 1. Hannes

  SaRaha? Vad kul det skulle vara (enligt mig) om hon gick direkt till final 😀 Gillade hennes första lyssning mest av alla när jag hörde henne

 2. hej

  Eftersom min favorit var Boris René blir jag inte jätteglad när jag ser resultatet. Men det var ju ändå bara genrepspubliken, och jag har bara hört 30 sekunder av hans och alla andras låtar.

 3. hej

  Förresten märkte jag att “Human” har ett antal likheter med Rykkas låt “The last of our kind”. Om Oscar åker till Globen blir jag orolig att de tar ut varandra.

 4. Adri

  De fyra låtarna jag vill ha vidare blev även publikens topp 4 så om genrepets publik har rätt så blir jag relativt glad 🙂 dock vill jag inte ha det i samma ordning, men det finns en gräns på hur mycket tur man kan hoppas på att få så om publiken får rätt blir jag ändå rätt nöjd 🙂

  Mitt drömresultat:

  Final: Lisa Ajax
  Final: Oscar Zia
  AC: Swingfly & Helena
  AC: SaRaha/After Dark

  5: After Dark/SaRaha

  6: SMILO
  7: Boris René (stör mig allt mer på denna… baserat på smakprovet)

 5. Isabell

  Hm…har svårt att egentligen tycka om någon låt i denna deltävling.
  Ska trots allt försöka på mig en “vild” gissning på bidragens placering. Detta blir enligt mina önskningar…

  Direkt till final…
  1. SaRaha
  2. SMILO

  …till andra chansen..

  3. Swingfly och Helena
  4. Boris René

  ..utslagna!

  5. Oscar Zia
  6. Lisa Ajax
  7. After Dark

 6. Lukas

  Hur fan kunde Swingfly åka ut????? Tror jag får klara mig utan finallycka ett år till. För jag tror inte Eclipse går raka vägen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se