Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2016, den som utspelar sig i Gävle den 27:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån både från expressen.se och Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så bjuder SVT på väldigt mycket info på svt.se/melodifestivalen, bl.a. Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 466 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “If I Were Sorry“, Frans (52%) 1. Molly Sandén (1,15)
2. “Youniverse“, Molly Sandén (14%) 2. Frans (1,40)
3. “Håll om mig hårt“, Panetoz (12%) 3. Eclipse (2,65)
4. “Runaways“, Eclipse (8%) 4. Panetoz (3,00)
5. “Rollercoaster“, Dolly Style (7%) 5. Dolly Style (6,50)
6. “Du tar mig tillbaks“, Martin Stenmarck (3%) 6. Martin Stenmarck (8,50)
7. “Killer Girl“, Linda Bengtzing (2%) 7. Linda Bengtzing (8,50)
(Källor: poplight.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Efter gårdagens smyglyssning så hade jag själv Eclipse och Frans som finalister så resultatet av publikundersökningen ser ju inte helt tokigt ut. 😀 Det verkar dock som att jag redan nu kan börja att förbereda mig på att mina Andra Chansen-kandidater Martin Stenmarck och Linda Bengtzing troligtvis inte kommer att få så många extrachanser i tävlingen. Nåja, vid det här laget är de närmast en lag på att uppläsningen av MF-resultatet följs av besvikelser, så inget lär överraska mig denna vecka. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Snabbkoll på Gävles publikrep”

 1. Adri

  Redan när smyglyssningarna släpptes inför den tredje deltävlingen märkte jag att Molly Sandén (som många redan hade gett vinsten) fick ett väldigt ljummet mottagande och denna genrepskoll hjälper ju inte henne direkt (missförstå mig inte, jag tror inte att man ska räkna bort Molly för hon är fortfarande grym och har en enorm fanbase men det är ju LÅNGT ifrån självklart att hon ska vinna).

  Jag personligen gillar denna publikundersökning då Frans och Molly är mina favoriter till finalen, och Eclipse och Dolly Style till AC. 3/4 vidare om denna publikundersökning får rätt är ju inte helt illa.

  Men jag undrar hur det blev så överlägset för Frans. Antingen är det något med hans låt/röst jag missar, eller så var han verkligen i sitt livs bästa form på repet eller så är det bara en väldigt svag semifinal för en så här enorm marginal brukar det ju inte vara.

  Kanske Frans tar hem vinsten om han nu är så enormt populär (men jag personligen hejar mer på Ace Wilder, Lisa Ajax, Isa, Oscar Zia, Molly P-H, Robin Bengtsson och många andra framför Frans så jag hoppas faktiskt att det bara är en svag semifinal… jag personligen tycker det faktiskt)

 2. Daniel

  Intressant att Frans är så stor favorit.

  När det gäller slutsegern totalt sett, ser jag helst Wiktoria som segrare. Hon gjorde mest intryck så här långt.

 3. Stefan

  Jag gillar Frans låt och jag tror att den bli farlig i finalen, men jag tycker att jag har hört en liknande låt tidigare. Vet någon vilken låt det kan vara?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se