Australiens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-10 (torsdag)

AustralienFör en vecka sedan avslöjade TV-bolaget SBS, vid en artistpresentation vid en konsert med Conchita Wurst i Operahuset i Sydney där även Guy Sebastian deltog, att de internt utsett sångerskan Dami Im att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2016.

I dag, torsdagen den 10:e mars, så har även tävlingsbidraget “Sound Of Silence” presenterats, se länk till den tillhörande musikvideon nedan.

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Sound Of Silence”, Dami Im musikvideo
(text & musik: DNA Songs: David Musumeci & Anthony Egizii)

Schlagerpinglan: Wow, visst visste jag att Australien tar Eurovision på allvar och inte tänkte skicka vad som helst till sin “riktiga” debut i tävlingen, men jag var inte beredd på att det skulle vara så här bra. Redan vid den första genomlyssningen så greppade “Sound Of Silence” tag i mig och det blev inte sämre de följande gångerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är men den har något kraftfullt som tilltalar mig. Jag gillar vad jag hör, helt enkelt. 🙂

Jag får väl tillägga att Australiens bidrag, trots min inledande starka reaktion, inte riktigt kommer upp i nivå med Rysslands och Cyperns bidrag enligt min personliga smak… men det ska bli riktigt intressant att se hur det ser ut när låten fått tillfälle att växa till sig.

Om Australien kommer att ta sig till final eller ej känns i alla fall i nuläget som en icke-fråga då man nog redan nu kan ana att det kan bli ett riktigt imponerande slutresultat för vårt färskaste ESC-deltagarland. Exakt HUR långt det kan räcka vill jag däremot inte tänka på. 😉

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Australien i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här: Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Chimaera

  WOW. Visst märker man att hon kommer från samma land som Sia! En power-ballad som slår mitt i bröstet. Detta knockade mig direkt. Loreen hade kunnat göra denna, lite av hennes sorts produktion och sätt att sjunga på. Detta bidrag är det enda hittills i år som jag har velat höra om och om igen, och sjunga med i, precis som Australiens bidrag förra året (även om det är svårt med tanke på den avancerade sångtekniken). Det verkar som om Australien får min (och kanske Sveriges) tolva i år också?

 2. Isabell

  En fantastisk röst har hon allt…men låten är inte i min smak. Tror dock att den kommer hamna i topp i finalen.
  Finns en del bidrag som Cyperns, Frankrikes, Rysslands mfl som är enligt mig klart bättre.
  Säger dock, heja Australien!!! Tycker det är kul att de vill vara med i Eurovision! 😉

 3. hej

  Oj, jag tror närmare bestämt att hon börjar närma sig min favorit Italien. Vi får se hur det utvecklas

 4. Johanna

  Vad snackar ni om? Enligt mig är den här supertråkig. Visst kan hon sjunga och det kommer med all säkerhet leda till en topp 10 placering igen men den här låten har ju verkligen inget unikt och vi hör den varje dag på radion….På min ranking kommer den nog någonstans mellan 20-30. Sedan får ni såklart ha eran åsikt, så ta inte detta fel nu:-)

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Tro mig, jag tar det inte fel utan tycker tvärtom att det är trevligt att se att inte alla faller pladask för låten. Som sagt, jag gillar den men vill inte se den som slutsegrare. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se