ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Schweiz
Land: Schweiz deltagit 56 gånger – vunnit 2 gånger: 1956 och 1988
TV-bolag: SSR SRG se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Lys Assia kom delad 2:a av 14 med “Das Alte Karussell
(Lys Assia vann även med “Refrain“)

Schweiz ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Time To Shine“, Mélanie René (ESC 2015 – Die Entscheidungsshow) 17:e i semi 2
2014: Hunter of stars“, Sebalter (Die Große Entscheidungsshow) 13:e i finalen
2013: You And Me“, Takasa (Die grosse Entscheidungs Show) 13:e i semi 2
2012: Unbreakable“, Sinplus (Die grosse Entscheidungs Show) 11:a i semi 1
2011: In love for a while“, Anna Rossinelli (Die grosse Entscheidungs Show) 25:a i finalen
2010: Il Pleut de L’Or“, Michael von der Heide (Internval) 17:e i semi 2
2009: The Highest Heights“, Lovebugs (Internval) 14:e i semi 1
2008: Era Stupendo“, Paolo Meneguzzi (Internval) 13:e i semi 2Schweiz ESC-2016-bidrag: “The Last Of Our Kind”, Rykka

Lyssna på Schweiz Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: The Last Of Our Kind videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Rigalive i Moskvalive i Tel-Avivlive i AmsterdamExpertencheck-framträdande
Artist: Rykka
(Christina Maria Rieder)
officiell webbsidatwitterinstagramyoutube
facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:13 – 16:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (2:03 – 3:e april)
Intervju av wiwibloggs (4:36 – 2:a april)
Intervju av ESCKAZ.com (2:40 – 2:a april)
Intervju av eurovision.tv (2:08 – 15:e februari)

Startnummer: nr 3 i Semifinal 2 (12:e maj)
Låtskrivare: Rieder (t&m), James (t&m), Dawson (t&m), Livesey (t&m)
Uttagning: Efter en lång nationell uttagning där tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR alla hjälpts åt att välja ut lämpliga kandidater och en jury sedan sållat ut de sex absolut bästa bidragen så var det den 13:e februari dags för den avgörande finalen där vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Läs mer om finalen av ESC 2016 – Entscheidungsshow här: “Schweiz Eurovision-bidrag 2016“.

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-05-03): Ej vidare till final (plats 18 av 18) & botten-fem (plats 42) av de 42


Åsikter och spekulationer om Schweiz bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz Betyg: 3+ / 5
Lika mycket som jag gillar Rykkas speciella röst, som förmodligen är anledningen till att låten blir så drömlik och lockande, lika lite kan jag få grepp om sättet låten framförs på. Rykka verkar satsa på en mix av poserande, sval sexighet och barnslig sårbarhet som inte alls fungerar för mig. Det blir bara konstigt. För tillfället, p.g.a. jag gillar studioversionen så mycket och ännu inte givit upp hoppet, så har Rykka en 18:e-plats på min personliga topplista och därmed också en finalplats, men det kan ändras snabbt om hon inte övertygar i semifinalen.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
För en tid sedan dök Schweiz ner till botten av oddslistorna och där har de stannat sedan dess. Jag antar att anledningen till detta är att det i en samling av mer eller mindre bra bidrag så kan oddssättarna inte komma på någon anledning till att en större massa skulle rösta på just Schweiz och jag förstår dem. Visserligen tror jag att många tycker att det är en bra låt och många uppskattar säkert både Rykkas röst och hennes stil, men helhetsmässigt så finns det nog minst tio andra bidrag i semi 2 som lockar både tittarnas och juryns intresse mer. Jag tror därmed inte på någon jätteskräll, utan Schweiz får nog stå utanför finalen ett år till.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2016: Schweiz – “The Last Of Our Kind” – Rykka”

 1. Kerstin

  Tyckte faktiskt väldigt bra om den här låten de första gångerna jag lyssnade på den men jag har fullständigt tröttnat på den. Tyvärr tycker jag inte heller Rykka lyckas fånga mitt intresse när jag ser henne live. Nej, jag tror Schweiz kommer få det oerhört svårt att ta sig till final och mitt tips är att dom missar den. Betyg 3-/5.

  Schweiz bästa bidrag i ESC. 1988 med Celine Dion och Ne partez pas sans moi är för mig den bästa. Men sen tycker jag även om deras bidrag från 2005 och 2013. Jag gillar också låten från 2007 med DJ Bobo men då fördrar jag absolut studioversionen då live framträdandet var en besvikelse.

 2. Daniela

  Håller med er, dessutom hör jag artikulationsfel av orden i sången, som stör mig otroligt mycket, när hon sjunger ” the last of our kind”- lika mycket som någon annan störde sig på ljudet “S” i Dami Ims sätt att sjunga! Vet inte hur jag ska förklara men om det är någon annan som också hör likadant, snälla skriv det så att jag lugnar ner mig att det inte är fel på mina öron i stället! 🙂

 3. Marcus

  Drömsk liten härlig popballad, men tyvärr en sångerska som inte riktigt håller måttet. Borde missa finalen med marginal.

  Schweiz sämsta: Say Yay med Piero från 2003. Eller hette den Celebrate måntro? Svårt att skilja bottennappen åt ibland.
  Schweiz bästa: landet har haft så otroligt många bra låtar genom åren så jag får göra en topp fem istället
  1 Lys Assia, Giorgio. 1958
  2 Kathy Leander, Mon Coeur L’aime. 1996
  3 Arlette Zola, Amour On T’aime. 1982
  4 Esther Ofarim, T’en Va Pas. 1963
  5 Peter, Sue & Marc, Les Illusions A Nos Vingt Ans. 1972

 4. Adri

  Jag tror den kommer missa finalen likt er andra här… men jag tror ändå att det fanns nåt I det Elena sa i dagens “inför”. Både Rykka som sångerska, hennes stil och utseende och titeln. Så helt chanslöst är den kanske trots allt inte.

  Jag tänker fortsätta hålla mina tummar för den. Det är ju ändå min 6:e plats I år.

  Tror och hoppas också att hon övat upp sin röst något iallafall 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se