Chacun Pense à Soi“, Ortal (23:a för Frankrike i ESC 2005)

Schlagerpinglan: Den officiella Eurovision-sidan har nu lagt upp live-framträdandena av alla de bidrag som tävlade 2005Kiev senast stod värd för Eurovision Song Contest.

Här ovan ser ni t.ex. min egen personliga favorit från det året (som tyvärr hamnade näst sist i finalen). Resten av startfältet, inkl. resultatlistorna från finalen och semifinalen av Eurovision Song Contest 2005, hittar ni här: “Tillbakablick: Eurovision 2005 i Kiev“.

Mycket nöje! 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision: Återupplev bidragen från Kiev 2005!”

 1. Lukas

  2005… ett år jag minns med inte så stor glädje alls. Jag höll ju mer på Sverige då och det var inte kul att kraschlanda där. Sen tyckte jag att vinnarlåten från Grekland var under all kritik. För att inte nämna att flera av mina favoriter åkte redan under semin.

  Som till exempel denna, förmodligen den polära motsatsen till My Number One stilmässigt:
  https://www.youtube.com/watch?v=_lYbxZvklJ8

 2. Adri

  2005 – ett av mina första år i ESC-bubblan. Första gången jag verkligen inte gillade något med Sveriges bidrag alls. Har ännu inte mjukat upp inför den, snart 12 år senare.

  Mina topp 10 är:
  10. Bosnien & Herzegovina
  9. Slovenien
  8. Island
  7. Tyskland (verkligen minoritet har jag märkt)
  6. Grekland
  5. Rumänien
  4. Frankrike
  3. Ungern
  2. Albanien
  1. Israel (överlägset!)

 3. Adri

  (Även Schweiz, Andorra och Kroatien var riktigt bra… de är riktiga bubblare till topp 10)

  Och 2005 års dalar då:

  33. Lettland
  34. Makedonien
  35. Österrike
  36. Spanien
  37. Ukraina

  38. Ryssland (En av tävlingens mest intetsägande låtar… någonsin. Minns den aldrig så man söker upp den på youtube, men det får man snabbt ångra för det låter faktiskt fruktansvärt.)

  39. Danmark (Har faktiskt inget bra att säga här… med tanke på hur jag sågar Rysslands låt men att den ändå placerar sig över Danmarks låt samma år säger väl en del om vad jag tycker om Danmarks låt 2005. Värst av allt är dock att låten faktiskt fick en topp 10 placering.)

 4. Adri

  (Sverige är min 32:a plats. Så jag tycker vår låt från 2005 är riktigt dålig, men inte “usel”)

 5. Axel

  Danmarks låt 2005 är ju deras bästa någonsin enligt mig. Älskar både låten och sångaren. Så verkligen inte förvånande att den kom så högt enligt min åsikt. Dessutom så är min vinnare Grekland eller möjligtvis Israel 🙂

 6. Micke

  Är på Lukas linje. För mig ett år som jag egentligen förträngt. Fanns egentligen bara två bidrag som fick mig att vakna till lite i soffan. Men det var bara på förhandsvisningen (som på den tiden innebar att man såg hela låtarna och inte bara snuttar. Väl i tävlingen hade jag bara ett bidrag kvar för det ena av dem Ungern visade sig ha en sångerska som knappt ens kunde stava till att hålla tonen när hon uppenbarade sig live. Kvar fanns då endast ett glädjepiller, vilket ju aldrig är fel 🙂 Pratar om Moldavien

 7. Lukas

  Alltså det som var grejen för mig var att jag hittade låtar jag gillade. Ungern, Polen, Moldavien, Finland och som tidigare nämnt Slovenien. Två av dem går i och för sig vidare, men trängs i finalen med FYRA låtar jag verkligen inte klarade av att höra, Albanien, Cypern, Frankrike (förlåt Pinglan) och inte minst Grekland som så typiskt skulle vinna…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se