SpanienTorsdagen den 12:e januari avgjordes då till slut “Eurocasting”-delen av “Objetivo Eurovisión 2017“, den nationella uttagning som ska utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017.

Efter att TV-bolaget TVE fått in 392 bidrag och juryn valt ut de 30 kandidater som allmänheten fick utse sina 10 favoriter från så kunde juryn utse de 3 finalister som tävlade i torsdagens final.

Under den livesända showen, där Azucar Moreno (ESC 1990) framförde sitt ESC-bidrag “Bandido“, fick tittarna under 15 minuter avge sina röster och resultatet, som ni ser här nedan, avslöjades i två delar.

Först fick vi se hur webb-rösterna fördelat sig innan slutresultatet, där även app-rösterna inkluderats, presenterades. LeKlein storsegrade i båda kategorierna och kommer att möta fem internvalda bidrag, som presenterades under kvällen, i finalen i februari.


Ouch!”, LeKlein (vinnaren av “Eurocasting”)

Resultatet av Spaniens “Eurocasting”, 12:e januari

Bidrag, artist: Webbröster Appröster Summa
1. “Ouch!”, LeKlein 64,2% ? 63,29%
2. “No somos héroes”, Javián 19,1% ? 21,68%
3. “Live it up”, Fruela 16,8% ? 15,03%
(Källa: rtve.es)

Schlagerpinglan: Då blev det precis som jag befarade: en storseger för LeKlein och “Ouch!“. Personligen tyckte jag att “No somos héroes” stod ut som torsdagskvällens starkaste låt och då Javián även stod för det, enligt mig, mest imponerande framträdandet så hade jag lite förhoppningar om att det trots allt skulle “gå vägen”… men det gjorde det uppenbarligen inte.

En efter en har jag sett mina personliga alternativ slås ut i denna lilla extra-uttagning på vägen mot den riktiga “Objetivo Eurovisión 2017“. Förhoppningsvis går det bättre där, men efter det försprång som nu LeKlein har fått på de fem internvalen så är det inget jag vågar tro på i nuläget. Nåja, detta är ju ett val som främst spanjorerna ska vara nöjda över och så här långt så verkar de vara ganska överens om vad de gillar. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Spanien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2017: Resultatet av Eurocasting-finalen”

 1. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=7UOCbcYwM_w

 2. Adri

  Ska erkänna att “Ouch!” faktiskt växt rejält… men inte tillräckligt. Den borde rimligtvis vara chanslös att ta sig till Kiev. Spanien är ett av mina favoritländer i tävlingen och jag vill helst att det ska fortsätta.

  När jag ser resten av det slutliga finalfältet tycker jag det ser ut att kunna bli bra, om jag utgår från artisterna 🙂 sen ska låtarna också imponera och det återstår att se.

  Jag tycker för övrigt att refrängen i denna “Ouch!” påminner om refrängen i “Clouds” med Amanda Winberg… om än inte lika bra. 😀

 3. Adri

  Har hört smakprov av låtarna nu 🙂

  Av de smakproven säger jag att detta vore mitt resultat (NOTE: detta är baserat på några sekunders smakprov… allt kan ändras!)

  1. Contigo
  2. Lo que nunca fue

  3. Momento Critico
  4. Ouch!

  5. Do it for your lover

  6. Spin my head

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se