Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 2 av 25:


I Thought It Was Forever” – Shirley’s Angels (Andra Chansen i MF 2011)

Schlagerpinglan: Vi har nu kommit fram till silver-platsen på min topp-25-lista över mina MF-favoriter som missat finalen och då behöver vi inte gå längre tillbaka i tiden än till Melodifestivalen 2011.

Att det skule sluta redan efter en duell i Andra Chansen för Shirley’s Angels är något jag fortfarande har svårt att förstå. Med en så mysig låt där melodislingor och text är så träffande och framträdandet är så vackert att det tar andan ur en… så är resultatet helt obegripligt. Det enda jag skulle förändra är slutet då de tre extradansarna kommer in och (helt utan anledning) försöker att stjäla fokus från de tre fantastiska sångerskorna, men då greppar jag efter halmstrån i försöket att förstå final-missen.

Några större temperamentsfulla utbrott, i stil med när Lili & Susie åkte ut 2009, var det dock aldrig tal om. Vid det här laget hade jag på något sätt accepterat att jag och de övriga tittarna väldigt ofta har olika åsikter och hade därmed inga större förhoppningar. I min värld var den däremot en given finalist och numera (efter att den t.o.m. vuxit om Jenny Silvers bidrag) är den min solklara 2011-etta.

Extra-info: Shirley Clamp har deltagit som soloartist i Melodifestivalen vid fem tillfällen: “Mr Memory” (2003), “Min Kärlek” (2004), “Att älska dig” (2005), “Med hjärtat fyllt av ljus” (2009), “Burning Alive” (2014). Som del av gruppen Shirley’s Angels tävlade hon tillsammans med Vera Prada och Jessica Marberger. Av alla dessa bidrag så rankar jag trions underbara bidrag som överlägset bäst.

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““I Thought It Was Forever” – Shirley’s Angels (MF 2011)”

 1. Marcus

  Pinglan, för att så sällan vara överens med dig så är jag lite rädd för hur exakt du prickat in mina favoriter de här senaste veckorna! (Undantaget Velvet… Skulle ranka hennes låtar ungefär sist av alla genom historien)

  Den här är en ständig favorit som jag lyssnar på någon gång i veckan iaf. En sak slår mig dock när jag ser framträdandet, låten känns mycket plattare och inte alls lika suggestiv live. Jag vet faktiskt inte vad det beror på, för numret är fläckfritt.

 2. Sofia

  Här är jag inte med er överhuvudtaget. Finns inte alls på min motsvarande 25-lista. Jag känner inte att den kommer igång, jag tycker att koreografin är överarbetad och låten levererar absolut ingenting till mig. Jenny Silver vinner den duellen alla dar i veckan i mitt tycke. Och inte för att vara motvalls, Pinglan, men är det någon gång jag känner att den lyfter så är det just när det blir fler på scenen.
  Så olika man kan tycka! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se