Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. Än har inte alla de små halvminuters-klippen presenterats men minut-klippen av studioversionerna är fria att lyssnas på.

Detta gör att jag redan nu kan göra det jag brukar: presentera bidragen i den ordning jag själv rankar dem, efter att ha hört de små smakproven några gånger.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2017:s första deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Wild Child”, Ace Wilder
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder)
“One More Night”, Dinah Nah
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, dr Alban)
– – –
“Hold On”, Nano
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson)
“Her Kiss”, Boris René
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Tim Larsson, Tobias Lundgren)
– – –
“Amare”, Adrijana
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi)
“Mitt liv”, Charlotte Perrelli
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund)
“Road Trip”, De Vet Du
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Johan Gunterberg, Christopher Martland)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat lite på de minut-klipp som SVT så snällt bjuder på i år så har jag mina första intryck ganska klara för mig. Två bidrag gillade jag direkt, två bidrag kan eventuellt växa till sig med flera lyssningar och tre bidrag var inte alls i min smak. D.v.s. Ace Wilder och Dinah Nah till final medan Nano och Boris René får ta omvägen via Andra Chansen, om alla intryck står sig även efter lördagens deltävling.

Jag har dock svårt att tro att full-versionerna och deltävlings-framträdandena inte ska få mig att omvärdera en del av bidragen så jag är otroligt nyfiken på hur det kommer att se ut på lördag. Startfälten brukar nämligen aldrig vara så lättlästa som de verkar vara på förhand, och tur är väl det. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Göteborgs-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Lyssna på första veckans bidrag”

 1. Adri

  Hur jag tycker:

  1. Ace Wilder
  2. Nano

  3. Dinah Nah
  4. Adrijana

  5. Boris René

  6. Charlotte Perrelli
  7. De vet du

  Hur jag tror det kommer gå:

  1. Nano (årets första stora genombrott kanske?)
  2. De vet du (Appen används ju mest av barn/yngre tonåringar så…)

  3. Boris René
  4. Ace Wilder

  5. Dinah Nah
  6. Charlotte Perrelli
  7. Adrijana

 2. hej

  Vad jag tycker:
  1. Nano
  2. Ace Wilder
  3. Boris René
  4. Adrijana
  5. De vet du
  6. Dinah Nah
  7. Charlotte Perelli

  Hur jag tror att det kommer att gå:
  Till final:
  Nano
  Ace Wilder
  Till andra chansen:
  De vet du(kommer antagligen göra samma sak som Samir och Viktor, gå till andra chansen, gå vidare därifrån och få en halvbra placering i finalen)
  Boris René
  Åker ut:
  5. Adrijana
  6. Dinah Nah
  7. Charlotte Perelli

 3. Adri

  En sak kan jag i alla fall konstatera efter dessa (ganska generösa) smakprov: Adrijana är nog den bästa rap-akten Melodifestivalen har skådat. I alla fall som jag kommer ihåg 🙂

 4. Johanna

  Jag tycker att Nano och (förvånansvärt för jag hatade “Don’t Worry”) Ace Wilder är överlägsna och går rätt säkert till final.

  De Vet Du och Boris Rene till AC troligen. Kanske Dinah Nah men jag är inte helt övertygad där. I vilket fall. Två riktigt bra låtar. Några halvbra. Typ lite högre standard än jag väntat mig på en första deltävling.

  Också Adrijana är alldeles för bra för den stora massan. Chanslös (AC är möjligt men där tar det stopp)

 5. Marcus

  Nä, hörröni… Det här är ingen kul vecka, va?

  1. Ace är överlägsen den här veckan. Inget snack om saken
  2. Högst motvilligt placerar jag Hold On här. Grym låt, men Nano är den minst attraktiva personen som stått på en melodifestivalscen och det gör ont att kolla på honom. En annan artist och låten hade kunnat vara min favorit till slutsegern dock.
  3. Dinah Nah. Ett härligt litet glädjepiller med en mer än okej låt, men inte så mycket ner.
  4. Adrijana. Svårt att avgöra av det lilla klippet, skulle kunna klättra. Jag har väldigt svårt för nonsenstexter dock – antingen hittat hon på eller så har amare nån betydelse i förorten som jag är totalt ovetandes om.
  5. Charlotte. Det gör ont i hjärtat att hon inte kom tillbaka med en ny Hero. Fortfarande en av mina absoluta favoritsångerskor det här landet har att bjuda på!
  6. De Vet Du. Snygga killar, men vad är det för låt som de kört över och släpat in på scen? Jag förväntade mig mer av dem.
  7. Bruno Mars är ett av mina största hatobjekt för stunden. Inga övriga kommentarer.

 6. Sofia

  I mitt tycke självklart Nano och Ace Wilder vidare. Jag tror inte De vet du går vidare alls. Samir hade redan innan en starkare position hos ungdomarna, samtidigt som låten (låtarna) onekligen har varit med medryckande. De vet du:s bidrag har inte det, så de ryker direkt.
  René och Dinah Nah till AC är rimligt.
  För en gångs skull tycker jag att det var lätt att plocka ut ordningen. Ser sjukt mycket fram emot lördag, tycker det är hyfsad kvalitet!

 7. Sofia

  Menar förstås Nano och Ace Wilder vidare till FINAL.

 8. Adri

  Marcus: jag tycker det här är mycket högre standard än vad jag blivit van vid i MF (och då är jag oerhört icke-kräsen vad häller musik så jag trodde inte det kunde höja sig så…)

  Intressant att man hör så olika, även om du och jag har samma finalister.

  Ju mer jag lyssnar, desto mer övertygad blir jag att Charlotte Perrelli antagligen kommer sist. Men jag gillar verkligen henne som person (ja, jag vet att det är en musiktävling men jag kan inte tänka bort personligheten) så jag tycker det är lite surt. Det som kan rädda henne tror jag såfall är hennes redan existerande fans.

 9. Sofia

  Håller inte med dig, Marcus, tycker att det (med undantag) är ett bra startfält!!

 10. hej

  Marcus, Amare betyder kärlek på latin.

 11. Marcus

  Ja, alltså… Det mesta den här veckan är ‘bra’, men jag förväntar mig mer av mello. Jag vill ha bidrag som ger mig schlagergåshud, jag vill ha låtar som är så kitchiga och camp att man aldrig ser dem utanför mello, jag vill ha låtar som är dåliga att man inte kan låta bli att älska dem.

  Men det här? En halvtimme på radion så har jag fått min dos av det vi serveras den här veckan. Kompetent, habilt, trevligt… men ack så ofarligt och trist!

 12. Marcus

  @hej: Kärlek på latin är amor. Amare kan dock vara ett antal troliga böjningar av verbet amo, att älska. Det går fortfarande inte ihop eftersom hon använder det som ett substantiv i sin text.

 13. Alex

  Såååååå irriterande får inte igång låtarna med mobilen!

 14. Adri

  Marcus: Precis som du säger betyder “Amare” älskar på latin.

  Så jag gissar väl mest att det slängdes in delvis för att få lite mer “hood”-känsla och kanske också för det är ett bra ord att ha som sin hook 🙂

 15. Lukas

  Jag har ju dragit ner förväntningarna på tävlingen efter tre för mig svaga år, och trodde också att om jag skulle hitta något intressant denna vecka. Satan vad fel jag hade!

  1. Boris René – Her Kiss
  Ett rejält uppsving jämfört med hans tidigare försök. Påminner mig mycket om “Happy” av Pharrell, fast fartigare. Ett stort problem jag såg med hans förra låt var att han upprepade låttiteln väldigt mycket. Men inte här! Kul att se! Ricky Martin på en bra dag.

  Mitt betyg: 5
  Hur jag tippar: Andra chansen, där han sen går till final.

  2. Adrijana – Amare
  Den här verkar ganska rosad, men jag förstår inte varför. Hip hop överlag är en svår genre för mig att gilla och jag tycker det är svårt att ens höra vad hon sjunger, det låter väldigt… anglifierat. Inte så där jättebra.

  Mitt betyg: 2
  Hur jag tippar: Utslagen

  3. Dinah Nah – One More Night
  Känns inte som Dinah Nah har ändrat sig mycket alls… annat än att det låter mycket mer bubblegum-aktigt. Och det gillar jag inte. Jag minns att hennes förra bidrag gav mig en hel del huvudvärk, och den här är inte så mycket bättre.

  Mitt betyg: 1
  Hur jag tippar: Utslagen

  4. De Vet Du – Roadtrip
  Den här är svårbedömd för mig… känns som en enkel danslåt, om det inte vore för den där texten som gör helhetsintrycket väldigt “stekigt” (och det uppskattas inte). Men vad jag kan förstå är den här gruppen en komediakt i första hand, och det kan ju bli lite kul. Det här är dock inte det bästa de kunnat skicka. Långt därifrån.

  Mitt betyg: 3
  Hur jag tippar: Andra chansen

  5. Charlotte Perrelli – Mitt Liv
  Charlotte har själv sagt att hon tror hon kommer åka ut med dunder och brak, och det verkar vara den generella uppfattningen också. Väldigt tråkigt tycker jag eftersom att den här låtens text ligger väldigt rätt i tiden, en tid där näthat blivit vardagsmat för nästan vem som helst. Ballader har också en fördel för mig då det är väldigt sällan jag rankat en ballad med en 0:a, och den här slipper definitivt det också.

  Mitt betyg: 4
  Hur jag tippar: Utslagen

  6. Ace Wilder – Wild Child
  Ace är tillbaka igen, och här ser jag samma problem som jag alltid uppfattat varje gång jag sett henne. Hon har en utstrålning som för mig liknar den hos en mobbare. Och alla hennes låtar har också speglat det, då det är samma “bitchiga” attityd som bara gör mig arg. Under all kritik är den här låten, men jag tror tyvärr den kan nå finalen (fast jag kommer också utfärda en floppvarning, folk kan nog kanske bli trötta på Wilder).

  Mitt betyg: 0
  Hur jag tippar: Till Final

  7. Nano – Hold On
  Okej, efter kvällens sämsta låt, vad har vi här… (1 minut senare) *klappar händerna* Det här var svinbra! Här känns det verkligen som en riktig låt, det är långt ifrån bara syntar, det är stråk, det är körer, det är piano, och inte minst ett drum’n’bass-komp som får låten att skjuta iväg i refrängen och skapar ett riktigt bra tryck. Dessutom känns det som Nano verkligen menar det han sjunger, då texten i princip går att applicera på hans egna liv. Final? Absolut! Vinnare? Gärna för mig!

  Mitt betyg: 5
  Hur jag tippar: Till Final

 16. Adri

  Lukas: Wow, du och jag har verkligen helt motsatt bild av Ace Wilder. Jag ser henne som en väldigt jordnära person, både på och utanför scenen.

  Låtarnas texter är också väldigt lätta att relatera till tycker jag också! (Och då vill jag poängtera att jag är ingen mobbare eller bitch, men väldigt carefree!)

  Detta är Ace’s svagaste låt tycker jag. Men då hennes andra låtar varit 100% rätt för mig säger det inte så mycket. Detta är ändå 99% rätt för mig.

  Heja Ace! (Och Nano men han lär ju gå till final)

 17. Lukas

  @Adri, jo jag är medveten om att min bild av Ace är nånting jag i princip är helt ensam om att ha. Nu vet jag inte hur hon är utanför scenen, men för mig känns hon inte alls som jordnära på scen. Av det jag sett känns allting väldigt överdrivet.

 18. Johanna

  @Marcus En halvtimme på radion så har du hört samtliga låtar som var i final förra året också (och jag gillar INTE att allt låter likadant i Mello numera och att ESC går åt samma håll men nu är ju det den krassa sanningen):-) Så inget nytt för i år alltså. Är förvånad att jag ens hittade två låtar som var helt ok redan i första deltävlingen:-)

 19. Adri

  Jag personligen gillar att MF blivit mer radio-vänligt så att säga 🙂 Jag ser ju MF lite som en plats där jag kan hitta nya hits att lyssna på på min fritid, tänker inte såååå mycket på tävlingen även om jag verkligen gillar när det går bra för mina favoriter 🙂

  Jag tar ju 10 radiohits framför 10 schlagerlåtar varje dag i veckan (men det är ju bara min åsikt)

  Sen tycker jag inte det behöver betyda att allt låter likadant 🙂 för det tycker jag inte det gör. Allt är modern populärmusik, men det finns ju olika sound där med!

 20. Adri

  2016 var den bästa MF-finalen i historien tycker jag. 7/8 av mina personliga direktkvalificerade gick dit. Av de som var i final var det endast en som enligt mig inte “borde” varit där (David Lindgren).

  Det för mig var en succé! 😀

 21. Lukas

  @Adri, och där skiljer vi oss åt igen! Under 2016 hittade jag tre favoriter, och ingen av dem når ens andra chansen. Om det var ett succéår för dig så var det för mig ett riktigt praktfiasko. Men jag hoppas verkligen att tittarna håller med journalister och oddsmakare och sätter Nano i final, så kan jag känna lite finalglädje igen sen 2013.

 22. Johanna

  @Adri Jag vill inte ha tio schlagerlåtar heller, jag vill ha en bra blandning. Och jag började titta på ESC en gång i tiden (typ ca 25 år sedan) för att det är annorlunda låtar och inte sådant man hör på radion (även om vissa radiolåtar givetvis är bra också)

  Personligen brukar jag ju gilla lite mer finstämt som singer/songwriter, Country, blues och sedan en helt annan genre då som är rock. Iaf inte för tillrättalagt och “blipbloppigt” Men tur vi alla är olika för hade det bara varit sådana bidrag hade ju inte det varit kul heller….

  Mina favoritår överhuvudtaget var 2012 och 2013 (året som ingen gillar förutom jag) både vad gäller Melodifestivalen och Eurovision (även om inte ESC-vinnaren 2013 tillhör mina favoriter)

 23. Adri

  Jag vill bara förtydliga att bara för att jag uppskattar de radiovänliga låtarna betyder det inte att jag vill att allt ska låta likadant! Jag uppskattar t.ex Charlotte Perrellis bidrag också 🙂

  Mina favoritår är 2009, 2014 (ett år som jag förstått som ganska illa omtyckt) och nu senaste 2016.

 24. Skye Jeanice

  Jag tycker att det är så kul att Det vet du ska vara med i år så gick precis in och röstade på dom här: (—reklamlänk borttagen—)
  Hoppas dom går vidare, men har lite svårt att se dom representera oss i EUSC senare haha

 25. Andreas

  1. Ace Wilder – Wild Child
  Helt klart bättre än ifjol men tycker fortfarande om hennes först låt bäst. Bäst i detta startfält.

  2. Nano – Hold On
  Överraskningen i detta start fält hade väntat mig nåt helt annat men blev positivt överraskad.

  3. Dinah Nah – One More Night
  Trallvänligt och inte hemskt att lyssna på men inget jag skulle spela i bilen heller veckan efteråt.

  4. Road Trip – De Vet Du
  Ingen super låt men helt klart en underhållande låt och hoppas dom är underhållande på scen också.

  5. Charlotte Perrelli – Mitt Liv
  Är inget större fan av Charlotte och tycker även låten är rätt tråkig ett plus för en rätt bra text dock.

  6. Boris René – Her Kiss
  Redan ifjol hade jag svårt för Boris och det fortsätter i år, mina öron gråter då jag hör han sjunga.

  7. Adrijana – Amare
  Hemskt låt, hemskt text, hemskt röst, sämst i startfältet utan tvekan. Mest med för att mångfald går före en hyfsad låt i uttagningar.

 26. Alex

  Hold on 1

 27. Marcus

  Jag gjorde en liten snabb sammanräkning av de sju son lämnat fullständig ranking (sorry, Johanna!), och omvandlade deras placering till poäng rakt av. Så här gäller det att ha så LITE poäng som möjligt.

  7. Roadtrip, 33p.
  6. Mitt Liv, 32p.
  5. Amare, 29p.

  4. Her Kiss, 27p.
  3. One More Night, 24p.

  2. Wild Child, 13p.
  1. Hold On, 11p.

  Verkar som de flesta är överens om den ungefärliga ordningen, även om Lukas och hans ranking av Ace gjorde att hon tappade förstaplatsen till Nano. Ändå intressant att se att hur olika vi än tycker så verkar vi tycka rätt lika på något sätt! 😀

 28. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag skulle kunna stå ut med det resultatet… i alla fall om man går efter vad jag tycker nu innan jag vet hur det kommer att se ut på lördag. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se