ESC2016 Det är nu den 8:e februari och vi har fått svar på många viktiga frågor angående “Eurovision Song Contest 2017“, t.ex. var (International Exhibition Centre, Kiev, Ukraina) och när (9:e, 11:e och 13:e maj) tävlingen kommer att hållas samt vilka länder som ska deltaga.

Vi har t.o.m. hunnit med semifinalsdragningen och presentationen av årets grafik och slogan men än finns det inga svar på när biljettförsäljningen tänker dra igång.

Den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv uppger att biljettsläppet blivit försenad då den pågående upphandlingen avbrutits. EBU påpekar att det är viktigt att anbudsförfarandet sker på ett öppet och rättvist sätt samt att de hoppas att biljettförsäljningen ska komma igång så snart som möjligt. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inte för att jag personligen har några planer på att se någon av årets ESC-shower på plats, men jag kan tänka mig att det finns åtskilliga fans runt om i världen som just nu är väldigt angelägna om lite matnyttig information i frågan. Allt man kan göra är att vänta och hoppas på det bästa. Som jämförelse kan nämnas de senaste årens datum för biljettsläpp:

Datumen för de senaste sex årens ESC-biljettsläpp:

Eurovision Song Contest 2016 Stockholm 26:e november
Eurovision Song Contest 2015 Wien 15:e december
Eurovision Song Contest 2014 Köpenhamn 29:e november
Eurovision Song Contest 2013 Malmö 26:e november
Eurovision Song Contest 2012 Baku 29:e februari
Eurovision Song Contest 2011 Düsseldorf 12:e december
(Källa: schlagerpinglan.se)

Jag återkommer med mer information så fort den släpps och hoppas som vanligt att alla som vill ha en biljett verkligen får tag i en. 😀

Uppdaterat: Här är mer information om biljettsläppet. Lycka till!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se