Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 11:e februari, avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2017 i Malmö. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“A Million Years” – Mariette
“Good Lovin'” – Benjamin Ingrosso

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Hearts Align” – Dismissed
I Don’t Give A” – Lisa Ajax

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Himmel och hav” – Roger Pontare
6. “Up” – Etzia
7. “Vart haru varit” – Allyawan

Mellanakter m.m.:
Davids mellokavalkad
Clara vloggar: Mellolumpen del 1
Clara vloggar: Mellolumpen del 2

1. “A Million Years”, Mariette (Till Final)
(Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström,
Mariette Hansson, Jenny Hansson
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så var det endast “A Million Years” som riktigt föll mig i smaken så eventuellt kan jag ha skruvat upp förväntningarna lite väl mycket, för när jag nu såg slutresultatet så blev jag faktiskt lite besviken. Jag uppfattar den fortfarande som en härligt sval och mysig låt och Mariette framförde den på ett väldigt snyggt sätt… men det där förväntade “lyftet” inträffade aldrig utan jag blev i stället lite uttråkad efter ett tag. Trots det, deltävlingens klart bästa bidrag och en självklar finalist.
Betyg: 3+/5
2. “Himmel och hav”, Roger Pontare (5:a)
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Här har vi det bidrag som jag, överraskande nog, tycker borde ha fått den andra finalplatsen. Roger Pontare visade att han fortfarande kan konsten att leverera. Hans speciella röst kombinerat med den effektfulla sceninramningen fick “Himmel och hav” att helt komma till sin rätt och helheten blev en rejält mysig upplevelse. Tyvärr så fick jag ännu ett kvitto på att jag och de röstande tittarna har olika syn på vad som är “bra” då ännu en av mina favoriter fick den irriterande 5:e-platsen. Det är väl bara att vänja sig.
Betyg: 3+/5
3. “Up”, Etzia (6:a)
(Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari,
Simon Gribbe, Erica Haylett
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Till skillnad från många andra så ser jag inget nöje i att kritisera bidragen i Melodifestivalen, utan jag försöker att hitta positiva saker att fokusera på. Vad gäller “Up” och sättet bidraget framfördes på så tyckte jag att idén med rullskridskorna var lite småtrevlig medan resten inte riktigt var något som gick hem här.
Betyg: 2/5
4. “Vart haru varit”, Allyawan (7:a)
(Masse Salazar, Samuel Nazari)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: En av anledningarna till att jag är så förtjust i Melodifestivalen är att man kommer i kontakt med så många olika musikgenrer. Ibland visar det sig t.o.m. att man gillar bidrag i genrer man inte trodde att man lyssnade på… detta var dock inte ett sådant tillfälle.
Betyg: 2-/5
5. “Hearts Align”, Dismissed (till Andra Chansen)
(Ola Salo, Peter Kvint)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Hearts Align” är för mig ett av de bättre bidragen som den andra deltävlingen bjöd på och där tackar jag i huvudsak kombinationen av låten med hög igenkänningsfaktor och sångarens härliga röst. Tyvärr så märker jag att låten inte riktigt kommer till sin rätt på scen då den drunknar i gruppens ambition att nå ut med sitt budskap. Ett framträdande som stjäl fokus från låten i stället för att lyfta upp den kan jag som tittare inte tycka är helt lyckat, även om jag förstår att de har andra prioriteringar.
Betyg: 3/5
6. “I Don’t Give A”, Lisa Ajax (till Andra Chansen)
(Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb,
Anton Hård af Segerstad
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… här var det för mycket Lisa Ajax och för lite fungerande låt för min smak, även om jag misstänker att den kan växa till sig med tiden. Förutom att “I Don’t Give A” var i enformigaste laget så framfördes den på ett lite väl schizofrent sätt. Texten och poserandet skvallrade om att ambitionen var ett attitydfullt nummer medan resultatet i stället blev fullkomligt sockersött. Jag får väl medge att krocken är lite smågullig på ett mopsigt tonårssätt och uppenbarligen så fungerade det då det blev en Andra Chans för Lisa.
Betyg: 2+/5
7. “Good Lovin’”, Benjamin Ingrosso (Till Final)
(Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Ser man enbart till låten så tycker jag att “Good Lovin’” är i lite väl anonymaste laget och påminner mer om bakgrundsmusik än en låt jag vill sträcklyssna på. Ser man till helheten så är det däremot en helt annan sak då det trots allt är tal om en svängig och medryckande show av en artist som uppenbarligen gillar det han gör och det smittar av sig. Avsaknaden av egen identitet till trots, denna må-bra-låt med sina tre glada och dansvänliga minuter kommer, trots allt, att bli ett trevligt inslag i finalen.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Eftersom jag valde bort det mesta av Melodifestivalens mellanakter och mellanprat förra veckan så beslöt jag mig för att helhjärtat följa veckans deltävling. Detta är dock inget jag kommer att göra om utan nästa vecka återgår jag till att endast se på MF-bidragen och låter de övriga ländernas uttagningar underhålla mig däremellan… av det kan man nog utläsa vad jag tyckte om årets MF-show som helhet. 😉

Jag måste dock ge en stor eloge till David Lindgren för hans fenomenalaMellokavalkad“. Det var utan tvekan kvällens bästa framträdande. 😀

Vad gäller de tävlande bidragen så tycker jag nog att det var ett relativt ljummet startfält. Visserligen är jag helnöjd med att Mariette gick vidare till final, men jag hade gärna sett att Roger Pontare fick den andra platsen och att Benjamin och Dismissed fick Andra Chansen-biljetterna. Men, men… tre av fyra “rätt” får väl anses vara ett riktigt bra resultat. 🙂

Nu ska jag övergå till att titta ifatt resten av gårdagens ESC-shower (och återkommer med resultatinlägg efterhand) innan det är dags för den andra deltävlingen i Lettland i kväll klockan 20:25 CET, se uppladdningen här. På återseende. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2017: Deltävling 2”

 1. Veronica

  Det tråkiga med Mello nu för tiden tycker jag är att du inte ens behöver höra bidraget. Du vet redan innan vilka som går vidare. Mariette och Benjamin var väl klara vinnare redan innan bidragen hade släppts. Efter att ha hört bidraget tycker jag det var rätt i Mariettes fall men oj vilken tråkig låt Benjamin hade

  Känner att vi behöver något som skakar om det hela. Varför inte en 87-åring med ett bidrag som sätter sig hos alla. Kom igen nu Owe

 2. Adri

  Som jag redan skrivit under ett annat inlägg så är jag supernöjd med resultatet.

  Mitt drömresultat hade vart:

  1. Mariette
  2. Lisa Ajax

  3. Benjamin Ingrosso
  4. Dismissed

  5. Roger Pontare

  6. Etzia
  7. Allyawan

  Har vi hört årets vinnare hittills i år då? Jag vette tusan. Av de finalklara bidragen hittills tror jag i så fall att det är Mariette som har störst chans att bli vinnaren i MF 2017, medan Benjamin antagligen kommer få det tufft i finalen.

  Det är vad min känsla säger nu i alla fall 🙂 men ytterligare åtta låtar ska ju dit

 3. Veronica

  Schlagerpinglan tack för det du sa om dismissed. Jag funderade länge på att säga precis det du sa men man är alltid så rädd för att bli missförstådd i sånt. Om man bara ser till låt tycker jag detta var deltävlingens bästa

 4. Adri

  Jag gillade Dismissed’s framträdande från och med den andra refrängen när de blev ett band!

  I början när bandet+dansare bara gick på catwalken och poserade så tyckte jag det inte alls det såg ut som ett fungerande framträdande. Man kan inte kalla sig “band” men låta 3/4 medlemmar stå stilla och posa istället för att vara musikaliska. Så jag hoppas på en finslipning av framträdandet där bandet kan stå för musiken fullt ut medan dansarna kan sköta posandet och promenerandet.

 5. Schlagerpinglan

  @Veronica, Mmm… jag var inte heller riktigt säker på hur jag skulle formulera mig för att inte bli missförstådd. Jag har inga problem med att personer klär sig som de vill, ser ut som de vill och går utanför normerna o.s.v. och med tanke på att jag lever i ESC-bubblan nästan heltid så var det inget de bjöd på som fick mig att höja på ögonbrynen. Däremot så finns det fungerande sätt att göra det på och icke fungerande sätt och detta var inget som fungerade för mig. 🙂

 6. Marcus

  Håller helt med er! Mycket tror jag beror på att de inte ser helt bekväma ut själva, så man börjar ju fundera på i vilken utsträckning det är skivbolaget som vill ha en gimmick. Nåväl, bra låt. Får gärna ta sig till final!

  Sjukt bra låtar igår överlag, alla låtar kommer definitivt hamna på min spellista. Att Mariette och Benjamin gick vidare var helt rätt, överlägsna nummer och sjukt bra låtar. Hoppas vi skickar Mariette till Kyiv! 🙂

  Sen hade jag nog velat ha Pontare och Etzis till AC, men det är inte så viktigt i sammanhanget. Lisa har växt flera snäpp som artist sen förra året, så jag är inte lika avogt inställd till henne längre.

 7. Adri

  Tycker också gårdagen var bättre än förra veckan 🙂 även om det verkar vara en ganska minoritet som håller med.

  Hittills både tror och hoppas jag att det är Mariette som har störst vinstchanser i Friends Arena 🙂

  Sen tycker jag att folk kritiserar programledarteion för mycket 🙂 Jag tycker alla tre fortsätter växa och de blir väl mer varma i kläderna med tiden också. Manuset kunde finslipas på dock.

  “Skåning”-låten har tydligen blivit väldigt kritiserat i media men jag tyckte den var riktigt underhållande. Är skåning själv så kanske därför jag inte kan vara lika hård mot den som andra.

  Både mello-lumpen och David Lindgrens lilla medley var helt godkända, men inte mycket mer! 🙂

  Men sen vet jag från erfarenhet att den andra deltävlingen nästan alltid är den “tråkigaste” både tävlingsmässigt och underhållningsmässigt. Så om 2017 ska vara som andra år kommer det gå uppåt nu! 🙂

 8. hej

  Mitt drömresultat:
  Till Final:
  Mariette
  Roger Pontare
  Till AC:
  Benjamin Ingrosso
  Dismissed
  Åker ut:
  5. Allyawan
  6. Etzia
  7. Lisa Ajax (Liknar flera bidrag jag hört tidigare på topplistan, inklusive hennes låt “Unbelievable” från 2014)

 9. hej

  Men jag hörde någonstans att de sk. tekniska problemen var att de inte räknat klart rösterna, eftersom det skiljde bara några hundra röster mellan bidragen, vi får se hur nära Roger Pontare var andra chansen när resultatet kommer ut

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se