Slovenien På lördagskvällen den 18:e februari avgjordes den andra semifinalen av TV-bolaget RTVSLO:s “EMA 2017“, Sloveniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 8 artister framförde sina bidrag och de fyra finalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först fick tittarna utse sina två favoriter av de tävlande bidragen innan det var dags för juryn att utse de sista två finalisterna. Fyra bidrag gick därmed vidare till finalen den 24:e februari där de möter de fyra bidrag som tog sig vidare från den första semifinalen, se resultatet här.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden vid den andra semifinalen:


Open Fire“, Tim Kores (en av “EMA 2017”-finalisterna)

Resultatet av Sloveniens EMA 2017 – Semifinal 2:

Till final:
♥ “Zažarim“, Raiven
♥ “Heart of Gold“, BQL
♥ “Open Fire“, Tim Kores
♥ “Flower in the Snow“, Nuška Drašček
Ute ur tävlingen:
♥ “Tok ti sede“, Clemens
♥ “Are You There“, Kataya & Duncan Kamakana
♥ “Colour me“, INA SHAI
♥ “Heart to Heart“, United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko
(Källor: rtvslo.si och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför den andra semifinalen var det inget av de tävlande bidragen som jag fått upp ögonen för och tyvärr förändrades inte mycket när jag såg framträdandena i efterhand. Eventuellt så föll “Open Fire” mig lite mer i smaken än de övriga men om det inte låter bättre vid finalen så kommer förmodligen mitt final-val att stå mellan “Fse” med Nika Zorjan och “On My Way” med Omar Naber. Jag får återkomma i frågan när jag givit hela finalfältet några extra lyssningar. 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2017 (inkl. startordningen vid finalen av “EMA 2017”) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se