Lettland Schlagerpinglan: Efter två deltävlingar och en semifinal där 4 bidrag tog sig vidare till finalen, så är det på söndag, den 26:e februari, dags för Lettland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta inför finalen av “Supernova 2017“, inkl. allmän fakta om uttagningen, länkar till bidragens studioversioner, artisternas liveframträdanden i uttagningen och mina högst personliga betyg av de tävlande låtarna.

Allmänt om Lettlands “Supernova 2017”:
20 bidrag tävlade i “Supernova 2017” som utser Lettlands representant i ESC 2017.
Efter två inför-shower inleddes uttagningen med två deltävlingar där fyra bidrag (2 jury- och 2 tittarvalda) gick vidare från varje show.
I semifinalen tävlade 8 bidrag om 4 platser (2 jury- och 2 tittarvalda) i finalen.
Finalen kan ses via LTV1 och supernova.lsm.lv den 26:a februari kl. 20:25 CET.
Vinnaren i finalen utses med hjälp av 100% tittarröster.
Tittarna kan rösta via sms (räknas som 4 röster), telefonsamtal (1 röst), onlineröstning (1 röst) samt via Spotify där varje lyssning fr.o.m. den 13:e januari räknas som en röst.
Ketija Šēnberga och Toms Grēviņš är programledare.
Se resultatet av de första “Supernova 2017”-deltävlingarna här: del 1del 2semifinal.


“Line”, Triana Park (en av Supernova-finalisterna)

Lettlands “Supernova 2017” – Finalen, 26:e februari:

Finalstartfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. “Your Breath”, Santa Daņeļeviča (Juryns val)
semifinaldeltävling 2studioversionsupernovaspotify
(Santa Daņeļeviča)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
2. “I’m In Love With You”, The Ludvig (Juryns val)
semifinaldeltävling 2studioversionsupernovaspotify
(Jēkabs Ludvigs Kalmanis)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
3. “All I Know”, My Radiant You (Tittarnas val)
semifinaldeltävling 2studioversionsupernovaspotify
(Jānis Driksna)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland
4. “Line”, Triana Park (Tittarnas val)
semifinaldeltävling 2studioversionsupernovaspotify
(Agnese Rakovska, Kristaps Ērglis, Kristians Rakovskis)
LettlandLettlandLettlandLettlandLettland

Schlagerpinglan: Ser man till wiwibloggs undersökning så är ställningen så här långt: 1. Triana Park (55.04%) – 2. My Radiant You (17.36%) – 3. Santa Danelevica (14.21%%) – 4. The Ludvig (13.39% ) så om detta även representerar de lettiska tittarna så ser det ut att bli en lätt match för Triana Park.

Eftersom inga av mina personliga favoriter finns kvar i tävlingen så nöjer jag mig med att Lettland skickar ett “så bra bidrag som möjligt” till Kiev. Fram tills nyligen så har jag trott att det betydde “All I Know” men jag har nu förstått att jag tycker ungefär lika bra om “Line” och eftersom båda bidragen gått vidare som tittarnas val och vinnaren utses av 100% tittarröster så är jag relativt säker på att “rätt” bidrag kommer att vinna, vilket det nu än blir. 😉

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Lettland i ESC 2017“.


Förslag på ätbara tillbehör till Lettlands final:

Schlagerpinglan: Vill ni sätta en lite lettisk prägel på söndagens final så finns det många olika sorters choklad, som är delvis från producenter i Lettland, som förgyller vilken kväll som helst. Personligen känner jag att det blivit lite väl mycket choklad och inväntar nästa års final då jag i stället tänker testa något mer matigt. Förslag mottas med glädje. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Lettland 2017: Allt inför finalen av “Supernova“”

 1. Adri

  Det är väl ingen hemlighet att jag hejar på “Line”!

  De flesta verkar tro på den, men jag vågar ju aldrig tro på mina favoriter… så bara för det lär det väl bli “All I know”… :/

  Lettland; gör rätt nu!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Eftersom jag känner igen det där att man aldrig riktigt vågar tro på sin favorit, hur favorit-tippad den än är så är jag i det här fallet ganska nöjd med att jag egentligen inte bryr mig så mycket om hur resultatet blir. 😛 Visserligen blir finalen inte lika rolig men jag slipper i alla fall att bli besviken… det överlåter jag till Ukraina. 😉

 3. Johanna

  Jag hejar på My Radiant You. Kan acceptera Santa och även The Ludvig. Triana Park är en botten tre såhär långt kandidat för mig (och ja Line kommer antagligen vinna)

 4. Adri

  Johanna: Det positiva med det är ju att någon av oss kommer bli glad på söndag 🙂 Jag om “Line” vinner, du om vem som helst förutom “Line” vinner 😀

 5. Adam

  Då fansen (även utländska fans får ju rösta i Supernova genom deras hemsida, bara man kopplar sin röst till facebook- eller twitterkonto.) verkar gå igång hyfsat på “Line” gentemot de andra låtarna, och med tanke på att Aminata och Justs vunnit tidigare så borde Triana Park vinna, men “oroar” mig lite för My Radiant You, som har ett bättre framträdande, men sjukt mycket sämre låt gentemot förra gången de var med.

 6. Veronica

  För mig finns det två låtar i den här finalen plus två saker som jag inte vet vad det ska kallas. Min favorit har hela tiden varit Santa Daņeļeviča. Men på sistone har My Radiant You knappat in en del. Båda två hade jag varit nöjd med som Lettlands representant. De övriga är långt ifrån min musiksmak. Triana Park kan jag ha förståelse för men det är långt ifrån mig. The Ludvig begriper jag ingenting av. Finns det ens någon melodislinga där någonstans?

 7. Johanna

  @Adri Sant! Tror nog du får all anledning att vara glad på söndag kväll:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se