Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 25:e februari, är det dags för Ukraina, Moldavien och Danmark att välja ut sina ESC-bidrag medan Island inleder sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 och Sverige och Litauen fortsätter sina. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:


Lördagen den 25:e februari

Ukraina Ukraina: Nationell uttagning – Final
Tid: kl. 18:00 CETPlats: 1tv.com.ua samt STB:s och NTU:s youtube-kanaler
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser 1 vinnare av 8 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Ukraina 2017: Allt inför den nationella finalen

Moldavien Moldavien: “O Melodie Pentru Europa 2017” – Final:
Tid: kl. 18:35 CETPlats: M1 och trm.md
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser 1 vinnare av 8 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför “O Melodie Pentru Europa 2017”-finalen

Danmark Danmark: “Melodi Grand Prix 2017” – Final:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: DR1 och dr.dk
Förutsättningar: 50/50 fansjury- och tittarröster utser 1 vinnare av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför “MGP 2017”-finalen

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2017″ – Deltävling 4:
Tid: kl. 20:00Plats: SVT1, SVT World, svt.se, SVT Play (även syntolkat)
Förutsättningar: 100% tittarröster utser 2 finalister & 2 Andra Chansen-bidrag
Tävlande bidrag:Lyssna på fullversionerna av de sju tävlande bidragen
Extra info:Snabbkoll på genrepet” – “Melodifestivalen 2017

Litauen Litauen: “Eurovizijos 2017” – Show 8:
Tid: kl. 20:00 CET (21:00 lokal tid) – Plats: LRT Televizija, LRT Lituanica och lrt.lt
Förutsättningar: Jurygrupper och tittare röstar vidare 4 av 8 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför den åttonde Eurovizijos 2017-showen

Island Island, “Söngvakeppnin 2017” – Semifinal 1:
Tid: kl. 20:45 CETPlats: RÚV och ruv.is
Förutsättningar: 100% tittarröster röstar vidare 3 av 6 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför första “Söngvakeppnin”-semifinalen

Schlagerpinglan: Tre finaler, tre deltävlingar – följande artister hoppas jag på i kväll:
Ukraina: MELOVIN
Moldavien: Ethno Republic & Surorile Osoianu eller SunStroke Project
Danmark: Johanna Beijbom, Anja, Ida Una eller Anthony
Sverige: Alice & Wiktoria (Final) Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia & ? (A.C.)
Litauen: Queens of Roses och Paula
Island: Hildur

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Uppdaterat:
Resultaten av kvällens deltävlingar (mer om dem i morgon/på måndag)
Moldavien skickar “Hey Mamma” med SunStroke Project till Kiev
Sverige:
Till Final: “As I Lay Me Down”, Wiktoria & “En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)”, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
Till Andra Chansen: “När ingen ser”, Axel Schylström & “Statements”, Loreen
Litauen:
Vidare i tävlingen: Fusedmarc, Gabrielius Vagelis, Paula, Kotryna Juodzevičiūtė
Ukraina skickar “Time“ med O.Torvald till Kiev
(tittarnas favorit “Wonder“ med MELOVIN kom trea efter att juryn endast givit den 2 poäng)
Danmark skickar “Where I am“ med Anja till Kiev
Island:
Till Final: Rúnar Eff Rúnarsson, Aron Hannes, Arnar Jónsson og Rakel Pálsdóttir

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Snabbguide till kvällens MF- & ESC-shower”

 1. Adri

  Angående kvällens melodifestival… jag sa det enda sedan i torsdags men blev ännu tydligare i sändningen: FYTUSAN vilken stark delfinal det var! Sju bra låtar, vissa mer bra andra mindre bra men när den svagaste låten får en trea. Då är det bra grejer!

  Och iom detta har mycket hänt på min topp 28. Wiktoria, Loreen och Jon Henrik feat. Aninia har alla fått topp 10 platser.

  Jag verkar också vara en minoritet som inte är förvånad över Loreens “fiasko” till resultat (jag hörde på riktigt någon kalla det fiasko… hon gick ändå vidare så nu tar vi det lilla lugna!)

  Jag sa det hela veckan. Melodifestivalen funkar inte så att man bara rider på en våg av gammal framgång. Loreen visade upp en ny sida av sig själv (i detta sammanhang i alla fall) och denna visade sig också gå hem i ett flertal stugor i alla fall 🙂

  Också nöjd med hur resultatet blev kontra vad jag trodde. Jag trodde Les Gordons skulle få femteplatsen och Alice sjätteplatsen. Hade de bytt plats hade jag fått alla rätt men då jag ändå föredrog Alice är jag glad över detta också 🙂

 2. Adri

  Och angående Moldaviens val: Bra gjort! Ingen superstark låt, men ni hade ingen superstark final heller! Det stod mellan “Hey Mamma” och “Join us in the rain” för att kunna funka på mig och en av dem vann! Så applåd till er! 🙂

 3. Johanna

  Rätt val i Ukraina. Min andrahandsfavorit vann i Moldavien. Rätt finalister (för en gångs skull) I Melodifestivalen och Danmark har jag ingen åsikt om för hade ingen direkt favorit men allt igenom en hyfsad kväll får man väl ändå säga

 4. hej

  Bra valt av Moldavien, ska bli intressant med tanke på att saxofonisten blivit ökänd över hela världen under memen “Epic Sax Guy”.

 5. Adri

  Ukraina: Helt ärligt bara glad att “I love you” inte vann.

  Litauen: Bra att Paula gick vidare!

  Danmark: Men för tusan?! Danmark gör alltid samma sak… skickar min favorit till superfinalen (i det här fallet Ida Una, 2013 och 2016 Simone) men väl där ska de alltid ta fram någon annan. Sluta få upp mina förväntningar hela tiden! Ni verkar tydligen inte lära er! Anjas låt är verkligen inte dålig, men det är ju ytterligare en i mängden.

 6. Marcus

  Avgå, svenska folket!

  Var är Mattis Hætta när man behöver honom? :/

 7. Isabell

  Och bra val Danmark!!!

 8. Adri

  …och där kom Island och drog ner mig igen efter en väldigt lyckad MF-/ESC-kväll genom att på riktigt låta ALLA mina tre favoriter vara dem tre låtarna som åker ut. Allvarligt Island?!?

 9. Micke

  Jisses visserligen var det nästan overkligt flyt för mig och vad jag ville förra helgen men inte trodde jag att jag skulle straffas för det nu när jag kollade in här. Kommer aldrig att begripa mig på Moldavien som år ut och år in har ett så jädra starkt startfält men inte tycks fatta det själva. Istället väljer de något som väl ändå knappast var menat för andra att se och lyssna på. Hobbylåt brukar en del kalla det. Trodde och hoppades att jag redan sett det sämsta i år genom Storbritanniens bidrag men Moldavien visade att jag hade fel.

  Ukraina gjorde tvärtom, de hade absolut ingenting men ur det lyckades de ändå hitta det minst dåliga eller bästa. Efter detta darrar jag inför Lettlands final. Två av deras bidrag kommer att rankas ganska högt på min topp om de vinner. De övriga två däremot kommer i så fall att göra Moldavien sällskap nedanför Storbritannien. Men jag gillar Santa Daņeļeviča och My Radiant You men DEFINITIVT inte de övriga två.

  MICKES TOPP
  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Vitryssland
  4. Ungern
  5. Finland
  6. Polen
  7. Malta

  8. Tyskland
  9. Schweiz
  10. Albanien
  11. Ukraina

  12. Spanien
  13. Slovenien
  14. Georgien
  15. Danmark
  16. Storbritannien
  17. Moldavien

 10. Adri

  Min topp 17:

  1. Frankrike

  2. Schweiz

  3. Polen
  4. Finland
  5. Italien
  6. Storbritannien
  7. Georgien
  8. Danmark (Väldigt ba refräng som av nån anledning matchats med en extremt anonym vers)
  9. Moldavien
  10. Albanien
  11. Ungern

  12. Vitryssland

  13. Slovenien
  14. Ukraina
  15. Tyskland
  16. Malta

  17. Spanien

 11. Micke

  Se där Adri. Roligt att se att Italien tycks ha lyft en bit för dig 🙂

  Ber för övrigt eventuella läsare som gillar Moldavien om Ursäkt. Jag tycker vad jag tycker men i “stundens hetta” lät jag käften glappa lite väl mycket. Ber om ursäkt för det

  Tillbaka till dig Adri. Skulle vara kul att höra vad det är du ser i Storbritanniens bidrag. Vem vet kanske du kan få mig att se något jag definitivt inte ser just nu 🙂 Jag har förresten försökt ta till mig Schweiz bidrag genom fler lyssningar men jag hittar tyvärr inte något där.

  Däremot förstår jag inte alls din placering av Vitryssland. Det är ju för tusan det stora glädjepillret i år. Men samtidigt vill jag inte förstöra det så jag lyssnar inte på den nu. Vill inte tröttna 🙂

 12. Adri

  Micke: Italien har absolut växt. Han påminner mig lite om en italiensk version av Robbie Williams, rent musikaliskt.

  Men årets hittills största växare är Storbrittanien. När den valdes placerades den allra allra sist och där trodde jag den skulle stanna ett bra tag (detta var innan Spaniens final… uppenbart!). Men med tiden så har jag börjat uppskatta alla komponenter mer och mer.

  Av alla årets artister som jag hört liveversioner från (dvs alla förutom Frankrikes, Ungerns och Moldaviens artister) så är Storbritanniens sångerska den som nog imponerat mest. Hon verkar ha en enorm kontroll på sin röst.

  Och det som störde mig med låten innan, nämligen hur stilla den är genom alla tre minuter, är nu det jag ser som dess styrka. Den bygger inte utifrån ESC-standardmallen där det börjar lugnt, sen lägger man in ett trumbeat, en stor kör och sen exploderar den i slutet. Istället är låten en lugn och fin ballad genom hela tiden den pågår med en extremt imponerande sångröst som trots sin renhet sjunger med enorm känsla!

  Angående Schweiz så kan alla låtar inte passa alla men jag hoppas att du har lyssnat på liveversionen från deras final och inte studioversionen. För det är då låten får liv. Låten är verkligen 50x bättre live och sångerskan är enormt karismatisk. Inte ofta man får säga i ESC-bubblan att någon är betydligt bättre live än i studion. 🙂

  Och det du säger om Vitryssland är det som tyvärr hänt. Jag har tröttnat något så in i på den så jag tar en ganska lång paus från den. När den valdes var det min vinnare (hade också bara valts tre låtar kan nämnas) men den sjunker i rask takt. Och eftersom låten i nuläget inte är något för mig så blir deras glädje också irriterande. Istället för att se ut som två artister som älskar det dem gör framstår dem i mina ögon istället som två socker-hypade barn. (Tror dock det kan vända igen om jag tar en paus från den för jag vet samtidigt att det finns något för mig där)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se