sverige Schlagerpinglan: I kväll avgjordes Andra Chansen i Linköping och därmed har tittarna utsett de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2017. Resultatet av kvällens fyra dueller, länkar till framträdandena (i deltävlingarna) samt startordningen i finalen som även presenterades i programmet hittar ni här nedan:

Duell nr 1:
Till Final: “Gotta Thing About You“, Felix, Oscar & Omar / FO&O
Utslagen: “Road Trip“, De Vet Du

Duell nr 2:
Till Final: “I Don’t Give A“, Lisa Ajax
Utslagen: “När ingen ser“, Axel Schylström

Duell nr 3:
Till Final: “Her Kiss“, Boris René
Utslagen: “Hearts Align“, Dismissed

Duell nr 4:
Till Final: “Kiss You Goodbye“, Anton Hagman
Utslagen: “Statements“, Loreen

Mellanakter m.m.:
Se Dani M och Linda Pira framföra mellanakten i Andra chansen
Se Daniel Norbergs parodier på finallåtarna
Bröderna Norberg – Så går parodin på finalen i Melodifestivalen 2017 till
Hälsa på hos Zeynos Kemtvätt i Andra chansen.
David sjunger tittarnas kommentarer
Clara lämnar över vloggandet till Hasse
Se öppningsnumret i Andra chansen

Startordningen vid Finalen av Melodifestivalen 2017 – 11:e mars:
1.Wild Child“, Ace Wilder
2.Her Kiss“, Boris René
3.I Don’t Give A“, Lisa Ajax
4.I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
5.En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)“,
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
6.Kiss You Goodbye“, Anton Hagman
7.A Million Years“, Mariette
8.Gotta Thing About You“, Felix, Oscar & Omar / FO&O
9.Hold On“, Nano
10.As I Lay Me Down“, Wiktoria
11.Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso
12.Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist

Schlagerpinglan: Trots att de flesta duellerna gick tvärt emot vad jag hoppades på så blev likväl slutresultatet så pass bra att jag för en gångs skull är väldigt nöjd över hur Andra Chansen slutade. 😀 Visst, jag hade gärna sett att De Vet Du gått vidare, då det är en av mina absoluta (och mest oväntade) favoriter i MF 2017, men man kan inte alltid få som man vill och då det i ärlighetens namn inte var någon Kiev-kandidat så tror jag att jag kommer över besvikelsen relativt snabbt. 🙂

Nu går jag i stället raskt över till att sammanställa min topp-tio-lista över MF-2017-bidragen och samla mina tankar inför finalen den 11:e mars. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


32 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2017: Andra Chansen”

 1. Adri

  Jag har kollat på 80 stycken “Top 28 Melodifestivalen 2017”, alla från utlandet, för att se vilka av våra finalister som klickar mest med de internationella och resultatet blev följande:

  (OBS! Denna “undersökning”, eller vad man ska kalla det, gjordes 90% för skojs skull. Jag är fullt fullt medveten om att det är olika personer som sitter i de internationella jurygrupperna än som ligger bakom youtube-topparna, men kanske man kan få en LITEN HINT av hur de kan komma att rösta 🙂

  Numret bredvid artisten är deras snittplacering!)

  1. Mariette 3.95 (Bästa placering: 1, Sämsta placering: 16)

  2. Ace Wilder 4.95 (Bästa placering: 1, Sämsta placering: 15)

  3. Robin Bengtsson 6.05 (Bästa placering: 1, Sämsta placering: 13)

  4. Wiktoria 6.10 (Bästa placering: 1, Sämsta placering: 16)

  5. Jon Henrik&Aninia 6.80 (Bästa placering: 2, Sämsta placering: 15)

  6. Nano 8.25 (Bästa placering: 1, Sämsta placering: 21)

  7. Benjamin Ingrosso 10.85 (Bästa placering: 2, Sämsta placering: 22)

  8. Lisa Ajax 12 (Bästa placering: 5, Sämsta placering: 21)

  9. Anton Hagman 14.80 (Bästa placering: 6, Sämsta placering: 22)

  10. Boris René 16.60 (Bästa placering: 5, Sämsta placering: 25)

  11. FO&O 17.10 (Bästa placering: 8, Sämsta placering: 26)

  12. Owe Thörnquist 23.20 (Bästa placering: 8, Sämsta placering: 27)

  Än en gång ska man inte ta detta för seriöst, gjorde det for fun 🙂 Jag personligen gillade dock denna lista, även om Wiktoria gärna hade fått komma tvåa. (Tror för övrigt inte den internationella juryn kommer vara så schysst mot Jon Henrik & Aninia… återstår att se dock!)

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar så mycket, väldigt intressant läsning. 🙂 Den ser inte riktigt ut som jag förväntar mig att min lista kommer att se ut… men det hade kunnat vara värre. 😉

 3. Marcus

  Adri, hoppas det där stämmer! I princip ett drömresultat nästa helg! Med Loreen ute ur bilden så borde manegen vara krattad för Mariette!

  När det gäller kvällens resultat handlar ändå allt till sist om den fjärde duellen. Trots att Anton har årets näst bästa låt ville jag ändå att Loreen skulle gå vidare – om inget annat så för tävlingens skull. Klarar svenska folket verkligen inte av något som utmanar både emotionellt och intelligent? För övrigt förstod jag redan på Björkmans sätt att säga att de dubbelkollar resultaten att Loreen hade åkt ut. Bara inte SD-trollen lyckats upprepa 2008 års lågvattenmärke i duellen mellan Nordman och Carola så är jag ändå nöjd. En liten del av mig tror dock fortfarande att Anton fick en del antiröster… tyvärr. Han förtjänar att vara i final av egen kraft.

  Startordningen då? Owe sist… Har SVT fått spader?

 4. Adri

  Loreens hjärta i hörnet pumpade och blixtrande alls överhuvudtaget tyvärr.

  Jag älskade Loreens LÅT i år (ja, hennes låt. Många ser bara framträdandet och det var spektakulärt men jag älskade även låten i sig själv) men rent artistiskt var faktiskt Anton på sin spets ikväll, medan Loreen var bra men inte fullt krut så jag har full förståelse för Antons vinst trots allt och jag gillar ju den låten också så jag är inte lika bitter som jag trodde jag skulle vara faktiskt! 😀

  Kvällens bästa låt i mina ögon gick i alla fall vidare: Lisa Ajax! Trodde verkligen inte alls på henne, trodde hon skulle göra en “Isa” och förlora i AC på sitt favoritskap men hon höll! 😀

 5. Adri

  Även jag tror Anton fick “anti-Loreenröster” men jag tror inte det var dem specifika rösterna som gav honom vinsten 🙂

 6. Lukas

  Det här banar för mig en intressant final… jag tror knappast jag sett på maken ett mer spretigt startfält som denna, där hälften av bidragen hamnat på varsin sida av min betygsskala, tre nollor och tre femmor! Jag har sagt det säkert 100 gånger och nu säger jag det för den hundraförsta gången, jag hoppas hoppas HOPPAS att Nano verkligen kan dra på det lilla extra och få folk på fall nästa lördag, och att han fixar biljetten till Kiev. För mig finns inget annat alternativ. HEJA NANO!

 7. Mikaela

  Loreen har en Bra låt men uppträdandet var för spretigt. Dålig lipsynk på flickan i början, underligt joggande, för introvert Loreen m.m. Och folk vill väl skicka nåt fräscht. Kanske är rädda att göra en Charlotte Perrelli.

  Mariettes låt är nog den enda jag aldrig kommer ihåg. Men tror nog det står mellan henne, Wictoria och Nano (som jag dock tror skulle floppa i esc ordentligt)

 8. Mikaela

  Adri – Wow bra gjord lista. Vad för snitt fick Loreen?

 9. Adri

  Mikaela: Loreens snittplacering blev 5.15, och även om det “bara” hade räckt till en tredjeplats i denna lilla hobby-undersökning var det faktiskt Loreen som fick flest vinster av alla bidrag! 🙂

 10. Andreas

  För en gångs skulle gick alla dom jag ville ha vidare vidare, inte för att jag är särskilt förtjust i nån av låtarna men tycker att samtliga fyra var bättre än sina motståndare. Blev positivt överraskad då Loreen åkte ut.

 11. Fredrik

  Markus: Röstade SD troll ut Carola 2008? Det var nog en av de dummaste kommentarer jag hört 2017. Som sagt Politik och musik hör inte ihop därför vi röstade ut Loreen idag. Jag tycker folk ska ha sina politiska åsikter i sitt parti och låta Melodifestvalen vara med sina statements.

 12. Johan

  Ganska svårtippad final, men jag tror jag litar på spelbolagen och håller Wiktoria och Nano som de två stora utmanarna om finalbucklan. Gillar båda låtarna och skulle vara väldigt nöjd med vilken av dom vi skickade.

 13. Adri

  Fredrik: Jag tror inte Loreen röstades ut för att “musik och politik hör inte ihop”. Jag tror inte den gemene röstaren tänker så. Tror snarare folk tänker “Den låten är bra, den röstar jag på” eller “Den låten var inget för mig, den vill jag inte ha vidare”.

  Loreens låt var något för mig, men tydligen inte för hela Sverige 🙂 så kan det gå, livet går vidare och Anton är förtjänt sin framgång också!

  Sen tycker jag personligen att Loreen klarar sig undan det riktiga politik-träsket då jag anser att det är okej att ha politiska undertoner i sin låt (därför jag inte tyckte 1944 var olämplig förra året) medan det inte är okej att ha rena propaganda-låtar.

  Loreens låts motiv var nog inte att övertyga någon om hur de ska tycka och tänka, utan snarare en låt som ville väcka tankar hos lyssnarna och det tycker jag är helt ok 🙂
  (Bara min åsikt, så jag tolkar det i alla fall)

 14. Kerstin

  Jag tycker att både Markus Larsson och Nunstedt och säkert några fler journalister ska ta och lugna ner sig lite och inte förstora upp saken, att Loreen inte tog sig till final. Det pratas om politik och budskap och konst och att tävlingen nu är död. För egen del så gillade jag varken låten eller framträdandet. Det är inte alla som bryr sig om texten och innehållet i låten utan det är musiken som kommer i första hand. Precis som i ESC där man inte förstår vad alla sjunger om. Ska folk rösta på Loreen bara för att hon har ett bra budskap, det skulle vara förödande för tävlingen om något. Personligen är jag extremt trött på bidrag som 1944 och Loreens i år och min åsikt är precis den motsatta till herr Larsson och Nunstedt. Tävlingen kommer fortsätta leva tack vare att folk röstar på det som dom tycker är bra och inget annat.

 15. Kerstin

  Jag har lyssnat igenom de 18 eller om det var 19 bidrag som är finalklara för ESC och då jag inte hittar ett enda som får mig att längta till ESC i maj så avstår jag ifrån att kommentera bidragen utan inväntar de resterande och hoppas innerligt de bidragen är bättre annars blir det inget roligt ESC i år för min del.

 16. Kerstin

  Den sista kommentaren var mest riktad till Micke som kanske funderar vart jag tog vägen med mina åsikter angående de finalklara bidragen till ESC.

 17. Micke

  Kerstin ett råd. Ge Italien och Frankrike fler chanser. Likaså Vitryssland. Den senare är egentligen ingen låt men ett jädra glädjepiller. Blir bara så glad. Tro mig det är ingen låt jag kommer att lyssna på sen men i den här ballongen behövs den 🙂

 18. Micke

  @Kerstin jag var jättenöjd i början. Efter tretton bidrag hade jag sju jag tyckte om. Tio bidrag senare har det bara utökats med ett till

 19. Mikaela

  Kerstin – håller helt med om Nunstedt mfl. Deras journalistik känns ibland som griniga anonyma kommentarer på nätet. Jag tycker Loreens förlust bevisar två saker – folk röstar på vad de gillar, och resultatet är verkligen inte riggat.

 20. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Så synd att du inte hittar något bidrag som faller dig i smaken. Lyckligtvis så är det 20 bidrag kvar som ska väljas ut / presenteras så än finns det ingen anledning att ge upp. 🙂

  Vad gäller journalisterna så är jag helt på din sida. Förutom att finalen tappade ett stort namn att skriva om så var det inget spektakulärt som inträffade. Alla har sina egna favoriter och när de åker ut så kan det kännas som världens undergång men det betyder inte att hans/hennes låt/framträdande är viktigare än någon annans. Det betyder bara att vi har olika smak och i det här fallet var de som gillade Loreens bidrag väldigt högljudda men inte tillräckligt många. Jag vet hur det känns och tycker synd om dem som “drabbats” men personligen tyckte jag att rätt låt gick vidare från Anton/Loreen-duellen.

 21. johanna

  Helt rätt finalister alla 4. Nu hoppas jag på Wiktoria eller Nano som vinnare!

 22. Daniela

  Anton, Fo&O och de andra två gick vidare då att jag är super nöjd! Antons låt är min favorit i år och håller tummarna för honom i finalen!!
  Tycker inte att Wiktoria is the one i år, absolut inte, utan Nano eller Anton.

 23. niko

  Hej! Kan man inte se hur jämn i % andra chansen var igår? Vet tex förra året skrev du hur många röster och hur många procent varje bidrag fick så man kunde se hur jämt folk röstat 🙂

 24. Schlagerpinglan

  @niko, För att göra finalen så spännande som möjligt så brukar SVT inte släppa några röstningssiffor förrän efter finalen. Förra året släpptes siffrorna onsdagen efter finalen och förhoppningsvis så gör de något liknande denna gång för även om det inte förändrar resultatet så är det likväl intressant att se hur mycket det skilde. 🙂

 25. Mikaela

  Ja, Blir kul att se siffrorna från andra chansen. Då får man svart på vitt om Anton faktiskt fick anti-Loreen-röster. Jag tror inte det var så, snarare att Loreenröster uteblev.

 26. alex

  älskade loreen låt i stort. dock måste man säga att refrängen inte gjorde versen rättvisa. scensättningen förstörde allt speciellt början sen springandes sen den äldre gumman. hur kunde det bli så fel! dock var det mäktigt när dom hade flaggorna.

  Jag tyckte Mariette var ok senast hon var med, denna gång är hon faktiskt min favorit. jag håller inte de andra lika högt.

  Wiktoria hade en bättre låt förra året punkt slut.

 27. Lukas

  Jag undrar verkligen, till alla som håller på Wiktoria i finalen, vad är det ni ser i hennes låt som jag inte ser? Jag märker att den fortfarande leder bland alla oddslistor och så. Men när jag lyssnar igenom alla finalister är det den enda låten som jag fortfarande glömt hör den låter i efterhand.

 28. Schlagerpinglan

  @Lukas, Jag kan bara tala för mig själv och i nuläget så lutar jag åt att placera Wiktoria på förstaplatsen (finputsar på min topp-10-lista som jag hoppas blir klar i dag) men det beror inte på att jag tycker att hennes låt är så jättebra egentligen. Hur mycket jag än lyssnar så hittar jag inget bidrag som jag tycker riktigt bra om och då får man välja bland det som finns. “As I Lay Me Down“ är alltför mycket country för min smak men Wiktorias röst väger upp en hel del så förmodligen blir hon min etta för att det blir det bästa “paketet” när allt räknats ihop. Lite tråkigt egentligen men vissa år är tyvärr sådana.

 29. Kerstin

  Jag känner lite som du Schlagerpinglan när det gäller årets MF. I årets finalfält finns egentligen inget dåligt men heller inget som ger mig den där wow känslan. Wiktoria har en låt som jag absolut kan tänka mig att skicka till ESC men jag personligen tycker hon hade en bättre låt förra året. Den där sängen på scenen tycker jag dom kan plocka bort ifall hon skulle vinna. Men jag har nog några bidrag jag hellre vill se vinna i år.

 30. Kerstin

  Är lite förvånad Schlagerpinglan att du inte har Jon Henrik som favorit. Jag vill minnas du gillade hans förra bidrag. Detta är ju en annan låt men jag är ändå nyfiken på vad du inte riktigt gillar i hans bidrag i år. Varför jag är så nyfiken är för att jag i år faktiskt gillar hans bidrag och har den som en favorit till vinsten. Förra gången han deltog så var det alldeles för mycket som hände på scen samtidigt som drog ner helhetsintrycket och dessutom tycker jag låten var svagare än årets. Tycker sångerskan ger ett lyft till hans bidrag i år.

 31. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Intressant fråga då jag själv funderat ganska mycket på just det. Egentligen så är ju de båda bidragen väldigt lika varandra… men det är likväl något som fattas. Till skillnad från Roger Pontares bidrag i år, då jag riktigt känner hur mysig låten är, så händer det nästan inget alls när jag lyssnar på Jon Henriks låt. Jag skulle gärna vilja att så var fallet (precis som att jag gärna skulle vilja gilla Ace Wilders G:son-låt mer än jag gör) men ibland bara vägrar det att slå gnistor fastän det i teorin borde göra så. 🙂

  Kanske kan den växa till sig eller ge ett helt nytt intryck vid finalen… men för tillfället så ser jag den endast som en hyfsad bra låt, med två väldigt bra artister. 🙂

 32. Lukas

  Intressant att höra vad ni har att säga. Jag får det intrycket att när ni förvisso uppskattade Wiktorias låt att det inte lät som nåt ni skulle rösta på (det är lite så jag resonerar själv om en låt jag tycker kan vara den bästa men inte nånting jag får upp ögonen för). Känns nästan lite som jag skulle behöva svar från till exempel Adri som jag vet brukar gå igång på den genren.

  Å andra sidan, när ni uppfattar finalfältet som mellanmjölkigt rakt igenom har jag tyckt att det måste vara det mest spretiga fält jag skådat under tiden jag följt tävlingen (från 2002 dvs). Det faktumet att hälften av låtarna i finalfältet hamnat på vardera extrem i min 0-5-betygsskala, med tre nollor och tre femmor, samt att jag fått utnyttja allt från 1 till 4 där också, vittnar om det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se