Sverige Schlagerpinglan: Precis som de tidigare veckorna så genomfördes det en fredagskvälls-repetition inför publik inför helgens Andra Chansen i Linköping, där de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2017 ska utses.

Som vanligt så hittar ni rapporter därifrån hos Aftonbladets Tobbe Ek medan SVT själva bidrar med 30-sekunders-klipp från artisternas tidigare Andra Chansen-rep, Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 562 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå vidare till finalen) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
Duell 1: Duell 1:
1. “Gotta Thing About You“, FO&O (65 röster) 1. FO&O (1,75)
2. “Road Trip“, De Vet Du (109 röster) 2. De Vet Du (1,95)
Duell 2: Duell 2:
1.”När ingen ser“, Axel Schylström (48 röster) 1. Axel Schylström (2,70)
2. “I Don’t Give A“, Lisa Ajax (54 röster) 2. Lisa Ajax (1,40)
Duell 3: Duell 3:
1. “Her Kiss“, Boris René (79 röster) 1. Boris René (1,40)
2. “Hearts Align“, Dismissed (41 röster) 2. Dismissed (2,75)
Duell 4: Duell 4:
1. “Kiss You Goodbye“, Anton Hagman (49 röster) 1. Anton Hagman (3,50)
2. “Statements“, Loreen (117 röster) 2. Loreen (1,25)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Inför Andra Chansen så tycker jag att De Vet Du, FO&O, Dismissed och Anton Hagman har de bästa bidragen och därmed är det de jag skulle vilja se som de fyra sista finalisterna. Tyvärr så gör hela duell-upplägget att en av dem automatiskt går bort redan efter första duellen, men i stället för att bli irriterad över detta så glädjer jag mig åt att i alla fall ett bra bidrag går vidare till finalen. 😀

I den första duellen både tror och hoppas jag att De Vet Du vinner medan jag i den andra duellen tror att Lisa Ajax kommer att dra det längsta strået. I den tredje duellen gissar jag att Boris René står som segrare medan den fjärde duellen (med tanke på energin som lagts, även från SVT, på att förklara för tittarna vilket storslaget bidrag “Statements” “är”) borde tillhöra Loreen. Jag fortsätter dock att hoppas på att Dismissed och Anton Hagman, på något sätt, ska skrälla. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Snabbkoll på Linköpings publikrep”

 1. Lukas

  Duell 1… är förmodligen den mest svårbedömda utav dem då FO&O och De Vet Du i princip tävlar om samma målgrupp. Jag lämnar det helt öppet.

  Duell 2 känns på nåt sätt som att Axel förmodligen kommer ta.

  Trean är Boris Renés seger, och förmodligen den jag hoppas mest på.

  Fyran kommer jag nog förmodligen rösta på Anton Hagman, även om det känns skräddarsytt för Loreen.

  Utöver detta sitter jag och deppar lite för att jag märkt att Wiktoria gått om Nano på oddsen inför finalen till att vinna… känns som jag blivit ensam att se storheten i “Hold On”…

 2. Daniela

  @Lukas: du är absolut inte ensam om det! Det är en kanon bra låt och jag tror att den kommer att ta hem segerpokalen! Ser inte heller något annat bidrag som har den potentialen! ☺️

 3. Adri

  De jag tror på:
  – De Vet Du
  – Boris René
  – Axel Schylström (den jämnaste duellen)
  – Anton Hagman (Alla tror på Loreen, men jag hejar på Loreen och det blir inte ofta som jag vill)

  Lukas: Jag ser storheten i “Hold on” som låt, lyssnar gärna på den i studioversion men jag vill inte se eller höra liveframträdandet. Nano har inte tillräckligt med utstrålning och hans röst skar sig i mina öron när han går upp i refrängen. Vinner han så är jag okej med det, men inte mer 🙂 Finns sex låtar jag hellre ser 🙂

  -Mariette (Hon hade kunnat läsa säkerhetsinstruktioner till en mikrovågsugn och jag hade antagligen röstat på henne. Hon är en STJÄRNA ur alla aspekter.)
  -Wiktoria
  -Ace Wilder (chanslös)
  -Lisa Ajax (chanslös)
  -Loreen (inte säker på att hon går till final, men gör hon det tror jag hon blir farlig där!)
  -Jon Henrik & Aninia (antagligen chanslös pga internationella juryn)

 4. Adri

  Jag fortsätter tro att Nano kommer vinna svenska telefonrösterna, men jag har svårt att se honom imponera nämnvärt på internationella juryn. Kanske att han får 7-8 poäng lite här och där 🙂

  Detta är endast vad jag tror, jag är ingen ESC-expert och har inget annat mer än min magkänsla att grunda detta på så ta min förutsättning med lite salt

 5. Adri

  Glömde skriva vad jag hoppas på:

  – FO&O (Ingen kanonlåt direkt, men jag ser gärna att skämtlåtar håller sig låååångt borta från finalen. Men jag tror tyvärr De Vet Du gör en Samir & Viktor och drar längsta strået ändå… ugh)

  – Lisa Ajax (Tror Axel vinner på två saker: 1. Han är ganska färsk i minnet hos de flesta från förra veckan och 2. hans låt är jäkligt medryckande tyvärr…)

  – Dismissed (Den duellen som engagerar mig minst… Jag är helt okej med Boris René i finalen och jag tror hans glädje tar honom dit)

  – Loreen (Årets växare. Jag går runt med “Statements” på huvudet väldigt ofta, den har satt sig som ett plåster. Appen verkar dock populärast bland kids och tonåren och där tror jag Loreen är för mörk för att gå hem. Tror det blir en jäääkligt jämn duell dock, men tror Anton får några tusen röster mer än Loreen)

 6. M

  Det är riktigt frustrerande att SVT favoriserar Loreen så mycket som de gör. Hon får allt utrymme på deras kanaler och alla artiklar handlar om hur den kan lyckas eller hur storslagen den är. Om SVT inte ger alla deltagare lika förutsättningar och faktiskt har favoriter de tar till olämpliga medel för att lyfta, hur mycket kan man lita på resultatet och att tävlingen styrs av folket och inte Christer Björkman? Genom åren har det ju framkommit att Melodifestivalens ledning försökt styra den internationella juryns poäng i någon mån. Hoppas inte att Loreen vinner det, visst växer den men jag irriteras så mycket över hur SVT håller på. Tyvärr går drt över på Loreen. Nano eller Wikoria till Eurovision.

 7. Adri

  Vinner Loreen, mot förmodan, så gör hon det förmodligen för att låten imponerat på befolkningen. Kollar man utomlands verkar hon enormt populär där. Det är därför jag skriver att jag tror Loreen blir farlig i en final OM hon når dit 🙂

  Men jag tycker inte att man ska börja anklaga det för att vara “riggat” eller “manipulerat” bara för att en låt man inte gillar vinner, ibland blir det inte som man vill 🙂

  Visst är publicitet bra för deltagarna, men även om SVT skulle sluta med artiklar och dylikt tror jag inte det skulle göra någon skillnad eftersom även andra medier och kanaler lägger stort fokus på Loreen.

  Jag säger inte att det är rätt att dem gör det, absolut inte, men jag tror mer bara inte att det påverkar röstarna. Sen även om jag inte tycker det är rätt så har jag full förståelse för att SVT agerar som dom gör. De vill locka till sig tittare och därför mjölkar dem deras kändaste namn. Hade Zara Larsson/Tove Lo/Miriam Bryant/Danny/annat stort namn deltagit hade förmodligen SVT lagt en hel del krut på det också 🙂

  Det jag vill få sagt är helt enkelt att även om jag hejar på Loreen ikväll så är jag inget stort fan av all överdriven publicering om henne, men vinner hon så gör hon det pga växande låt, rörande framträdande, enorma känslor på scenen (funkade ju för Jamala förra året) och inte för att SVT skriver lite fler artiklar om henne, de skriver en HEL DEL om FO&O också, men jag tror fortfarande massor på De Vet Du 🙂

 8. Adam

  Här är vad jag hoppas och tror:

  Duell 1: De Vet Du vinner, vilket jag också hoppas på. FO&Os låt är bara för dålig.

  Duell 2: Lisa Ajax vinner, vilket jag också hoppas på. Lisa är en mycket mer stabil artist och Axel har en för fjantig låt.

  Duell 3: Boris René vinner, även om jag hejar på Dismissed. Boris har en gladare och mer lättillgänglig låt, sådant som folk gillar. Även om Dismissed nummer är lite udda, så tycker jag de har en av de fem bästa låtarna i årets mello, och är värdig en finalplats.

  Duell 4: Loreen vinner, vilket jag verkligen hoppas på. Jag är inte nåt större fan av Antons låt, men skulle inte bli förvånad om folk röstar bort Loreen. Detta skulle dock vara den största skandalen i Melodifestivalens historia. Jag bryr mig inte om Loreen vinner mello i slutändan, hon är inte ens nummer 1 för i år (för mig är det Ace Wilder), men ett världsklass nummer som är så genomtänkt från första till sista sekund, med en stark och snygg poplåt som får en och känna (även om man känner obehag så är det ändå en känsla) är värd en finalplats. Speciellt då jag tycker att detta är ett sjukt svagt år, faktumet att Owe Thörnqvist ligger trea på min topp 28 lista för 2017 kan inte bara betyda att Owe äger…utan att kvalitén på årets tävling är för dålig.

 9. Adam

  Och apropå “Hold On”, som är en helt fullvärdig finalist, men det tog bara dagar efter första deltävlingen innan jag tröttnade på den. Jag trivs inte heller med Nano som artist, är inget fel på honom egentligen, sjunger bra och så, men han kändes nervös i deltävlingen. Om det inte förbättras till finalen, så skulle jag vara extremt nervös och ställa honom på scenen i Kiev. Dock är “Hold On” i min topp 10 för i år, har inget större problem om den råka vinna, men föredrar alltså Ace, Loreen, Owe Thörnqvist, Robin Bengtsson, Mariette, Dismissed, Wiktoria, Jon Henrik & Aninia som vinnare…

 10. Andreas

  Jag har väldigt låga förväntningar på andra chansen i år, ingen låt jag ville skulle gå direkt till final och i flera fall ville jag inte ens ha dom till andra chansen.

  Första duellen har jag inget emot nåt av dom i en final tycker nog FO&O är något bättre men De Vet Du är roligare och eftersom jag inte vill se nåt av bidragen högt spelar det ingen roll. Båda går att lyssna på utan att man vill kasta sig genom fönsterrutan. Tror dock FO&O går dit trodde dom faktiskt skulle gå raka vägen även om jag inte var super förtjust i låten.

  I andra duellen vill jag ha vidare Lisa Ajax tycker det är två svaga låtar där Lisa Ajax är den något bättre av dom. Och jag tror även Lisa Ajax kommer dra längsta strået här.

  I den tredje duellen gör två miserabla låtar upp som båda borde fått respass i deltävlingarna till förmån för Dinah Nah och Roger Pontare som båda hade betydligt bättre låtar. Trots oddsen som finns på dom tycker jag denna duel är den svåraste att tippa tror faktiskt att Dismissed kan komma att dra längsta strået.

  I den fjärde duellen tävlar en musik låt och en propaganda show och tyvärr även om jag älskade Euphoria så är detta ändå en musiktävling och som låt är Loreens låt helt bedrövlig. Jag vågar säga att det är bland dom värsta låtar om inte den värsta i årets Melodifestival då dom andra i varje fall försöker skapa nån sorts musik.

  Och sen i finalen kommer jag hålla på Wiktoria låten var grym redan första lyssningen sen har den bara växt.

 11. Daniel

  Kvällens resultat om jag får bestämma:

  FO&O – okej låt men inget mer, men bättre än det där andra…
  Axel Schylström – grymt bra låt.
  Dismissed – bra låt och nyskapande performance
  Loreen – gillade hennes låt redan i lördags och håller tummarna att det går vägen den här gången.

  Jag hoppas att Sverige nästa helg väljer Nano eller Loreen som sin representant. Wiktorias och Mariettes låtar, som det snackas lite om, är inget för mig.

 12. Schlagerpinglan

  Roligt att läsa alla de olika åsikterna men det som glädjer mig mest är att det visar sig att det finns de som tycker om Loreens låt. Det är nämligen det som retat mig mest när det gäller hela den pågående kampanjen som ska rösta Loreen vidare till final – att alla tar fasta på hur bra och viktigt de tycker att hennes framträdande är medan jag inte sett så många tecken på att någon bryr sig om låten. Det är lättare att acceptera en eventuell vinst när man förstår att det finns de som gillar helheten och inte bara symbolvärdet, så tack. 🙂

 13. Fredrik

  Duell 1 De vet du.
  Duell 2 Axel Sxhylström’
  Duell 3 Boris Rene
  Duell 4 Anton Hagman

  Kommentar: Jag tror inte Fo/os kaxiga attityd i alla medier är till deras fördel faktiskt.
  Jag tror inte heller Loreens favorisering och hennes budskap och underton om att vi ska släppa in alla världens flyktingar i Sverige kommer hjälpa henne heller i dagens läge. De 2 artisterna hade tjänat på mediaträning.

 14. Kerstin

  Duell 1
  FO&O, betyg 3+/5
  De vet du, betyg 2-/5

  Duell 2
  Axel, betyg 2/5
  Lisa, betyg 2+/5

  Duell 3
  Boris, betyg 3/5
  Dismissed, betyg 1+/5

  Duell 4
  Anton, betyg 4-/5
  Loreen, betyg 1/5

 15. Isabell

  Schlagerpinglan! Håller med dig till fullo…nästan.
  Vill ha Axel Schylström vidare istället för en svärande Lisa Ajax! Och detta är vad jag hoppas på. Liksom du så hoppas jag på Anton Hagman, men han har förmodligen inte chansen mot Loreen! 😛

 16. Adri

  Jag VISSTE mer eller mindre att Loreen inte skulle vinna. Till skillnad från många som tror man går vidare på gamla prestationer, uppmärksamhet i media och går vidare på sitt namn så kan man ju bekräfta att Melodifestivalen funkar inte så.

  Man måste prestera när det gäller. Loreen var bra ikväll, men t.o.m jag som ÄLSKAR Loreens låt i år tyckte Anton presterade 110% ikväll! 🙂

 17. Kerstin

  Vilken lyckad kväll för min del. De jag både trodde och hoppades på gick vidare. Anton är en stor favorit för mig i finalen. Nu blir det film.

 18. Isabell

  Ja, jag håller med Anton presterade riktigt bra och är en värdig vinnare! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se