Tjeckiens Eurovision-bidrag 2017

2017-03-07 (tisdag)

TjeckienDen 16:e februari avslöjade TV-bolaget ČT att de internt utsett Martina Bárta att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2017. För en tid sedan släpptes ett litet smakprov av hennes tävlingsbidrag “My Turn” och i dag presenterades då äntligen fullversionen, se länk nedan.

Den officiella videon till Tjeckiens ESC-2017-bidrag väntas ha premiär den 11:e mars.

Lyssna på Tjeckiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“My Turn”, Martina Bárta studioversion
(text & musik: Kyler Niko)

Schlagerpinglan: Hmm… detta var en angenäm men väldigt förbryllande överraskning. 🙂 Vanligtvis så brukar låtar i denna musikgenre trötta ut mig efter några minuter men i detta fallet så känner jag att jag bara vill höra mer av den. Här finns m.a.o. något speciellt och då menar jag inte bara Martinas röst, som är riktigt behaglig, utan något i låtens uppbyggnad som gör att låten aldrig blir så ointressant som andra, liknande låtar brukar bli för mig. 😀

Missförstå mig inte, detta är ingen låt jag ser mig placera i toppen av mina listor, men med tanke på att jag inte trodde att det skulle vara någon “låt för mig” så är jag oerhört imponerad. Eftersom “My Turn” tävlar i den första semifinalen (och de flesta av mina favoriter så här långt tävlar i den andra) så kommer det förmodligen att sluta med att jag hoppas på en finalplats för Tjeckien i år. Heja Tjeckien! 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tjeckiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Det börjar bli många länder som delar på samma låt nu: Finland, Polen, Storbritannien, Schweiz, Slovenien…

  Det som gör att den här vinner med hästlängder över dem är dels anslaget i låten, känns som hämtat från soundtracket till en tidig nittiotalsfilm, och dels Martas röst! Fy fasiken vilken stämma!

  Låten är en gäspig trivialitet, men känslan och rösten gör den ändå spännande. En sjua får den nog, och en topp tio placering på min lista.

 2. Johanna

  Det här är den näst bästa balladen i år efter Finland. Inte omöjligt att den kan ta sig om Finland t.o.m på min ranking. Absolut topp 10 för mig. Minst!! Bra jobbat Tjeckien. Får sådana rysningar av välbehag!!!

 3. DanielD

  Nu finns en teaser för Belgien ute. Låter extremt lovande!

  https://youtu.be/1hRLAv1XYKs

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se