Serbiens Eurovision-bidrag 2017

2017-03-11 (lördag)

SerbienTV-bolaget RTS avslöjade sin internvalda artist den 27:e februari och lockade senare, den 6:e mars, med ett smakprov på en instrumeltal version av det internvalda bidraget.

I dag, den 11:e mars, presenterades då till slut fullversionen av “In Too Deep“, det bidrag som internvalda Tijana Bogićević ska representera Serbien med i Eurovision Song Contest 2017, i form av den officiella videon, se klipp nedan.

Lyssna på Serbiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“In Too Deep”, Tijana Bogićević officiell video
(text & musik: Borislav Milanov, Joacim Bo Persson, Johan Alkenas, Lisa Ann-Mari Linder)

Schlagerpinglan: Även om jag hade ganska höga förväntingar på bidraget efter att ha hört smakprovet så kan jag glatt konstatera att slutversionen visade sig vara ännu bättre än jag kunnat föreställa mig. 😀

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men speciellt verserna har något som träffar mitt i prick här så det ska bli intressant att se vad ytterligare lyssningar kan göra. 🙂

Även om jag tycker att detta är det bästa Serbien skickat sedan 2012 då Željko Joksimović fick en 3:e-plats i finalen med “Nije Ljubav Stvar” så har jag svårt att tro att den hamnar bland mina absoluta favoriter, men sådant kan man ju aldrig veta i förväg. I nuläget hoppas jag i alla fall att det räcker till final. Lycka till, Serbien. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Serbien i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


47 kommentarer till “Serbiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Adri

  Har inte placerat denna någonstans på min lista än då ytterligare 4 låtar väljs ikväll så väntar med det tills kvällens sista final är avgjord.

  Men låten är bra, men 2017 är ett väldigt starkt år så denna får nog stanna någonstans i övre mitten-skaran gissar jag i nuläget. Bra, men finns många bättre!

 2. Johanna

  Jag är på samma spår som dig Adri. Sjukt starkt år, Bra låt (mycket bättre än deras i mitt tycke hemska bidrag förra året) men når nog troligen ändå inte högre än typ 20-25 någonstans för mig efter kvällen är över….

 3. Kerstin

  Grattis till Robin. Jag känner mig mycket nöjd med Robin som vinnare. God natt alla.

 4. Lukas

  Ojojoj, kommer betraktas som en landsförrädare i maj då jag avskyr Robins låt…

 5. Adri

  Det positiva här: Det blev spännande då oddsen, Spotify, jag, resten av människorna på denna blogg hade fel.

  Det negativa: Det är inte Mariette.

 6. Max

  Grattis Sverige, botten 5 i Eurovision. Helt sjukt att juryn fick avgöra så mycket, så vitt jag vet är det Sveriges val och det ska göras utav det svenska folket. Sen verkar de ju vara tondöva jurymedlemmar i alla länder förutom Storbritannien, Wikoria ägde scenen. Nano likaså. Näe, bara att ställa in sig på ett rätt kasst Eurovision för Sverige.

 7. Daniela

  @Adri inte riktigt!! Jag skrev vid ett tillfälle att mina favoriter var först och främst Nano och Anton men att Robins performance är proffsig samt att numret är bra! Jag hade det på känn att det skulle vara han men jag vågade inte uttala mig öppet. Och jag är väldigt glad för Robin! ❤Jag gjorde ett inlägg på hans Insta höromdan om att jag skulle heja på honom – vilket hag gjort, gav honom 5 hjärtan ☺️ och tillade att det skulle vara mycket bra om produktionen skulle få fram hans magiska isblåa vackra blick från förra året! Robin tackade mig för inlägget och ikväll kunde jag till min enorma glädje att vid flera tillfällen under numret hade de fångat Robins vackra glittrande ögon! I am delighted Stort Grattis till Robin säger jag bara, han kommer att göra oss mycket stolta i Kiev! ❤

 8. Daniela

  Jag tror att Robin kommer att vara i top 10 i år i Kiev! Det är det jag tror! ☺️

 9. Micke

  I det stora hela är jag ändå nöjd med ESC hittills. Jag menar 36 bidrag är klara och av dessa finns det bara fyra som jag tycker är fullkomligt värdelösa. Det är mindre än det brukar vara. Bra gjort ESC

  33. Montenegro
  34. Israel
  35. Grekland
  36. Sverige

 10. Adri

  Jag har alltid försvarat den internationella juryn (och trots detta resultat kommer jag fortsätta med det för det är bara ett år) men jag kan verkligen inte förstå vad som hände? Robin Bengtsson av alla?

  Vi hade sju, SJU, artister och låtar som var bättre än honom ikväll, och alla får se sig slagna av honom. Mariette är för bra för Melodifestivalen (Det har jag sagt långt innan också, så det är inget jag säger nu som en bitter reaktion bara. Jag är mognare än så 🙂 ) men ännu en gång får hon se sig besegrad.

  Jag hoppas hon antingen hittar något sätt att få den uppmärksamhet hon verkligen verkligen förtjänar utan Melodifestivalen, eller att hon kommer tillbaka någon gång med en riktig jäkla käftsmäll för Sverige borde verkligen vara stolta över henne. Det är få som har hela paketet som hon har.

 11. Daniela

  @Micke vi tycker så olika i Sveriges fall! De andra har jag skumlyssnat, jag har inga åsikter om dem heller men Sverige kommer definitivt att hamna på top 10. Jag tror på Robin som artist och han har fått juryns högsta poäng så att så värdelöst kan det inte vara.

 12. Adri

  Jag tror inte det blir en topp 10, även om konstigare saker i ESC har hänt (Rysslands vinst 2008, Albaniens femteplats 2012 etc etc). Jag tror snarare det blir en mittenplacering. 14:e plats kanske? Som Robin Stjernberg 2013. Jag ser inte att denna sticker ut i mängden när jag jämför den med resterande ESC-bidrag.

 13. Micke

  @Daniela min vän jag har inte hört en sekund av övriga bidrag i MF. Har dock hört vinnarlåten och det önskar jag att jag inte hade gjort

 14. Mikaela

  Jag är glad eftersom Robin hade min (och bäbisens) favoritlåt. Jag tror den kommer gå bra i Esc, baserat på de internationella reaktionerna hittills. Inte vinna, men gå bra

 15. Daniela

  @Micke: har du inte hört Owes sång?? Då har du missat något riktigt bra! Owe fick hela 5 hjärtan av mig ikväll!! Av respekt för en hedersartist och musiker! ❤

 16. Micke

  @Daniela, nej jag har inte hört Owes sång och trots att jag har all respekt i världen för denne gamle musikman så tänker jag inte göra det heller. Jag har nu varit borta från MF i fem år och det jag fick uppleva genom att lyssna på två bidrag i efterhand igår bekräftar än mer för mig vilket bra val jag har gjort. Det är 35 timmar eller mer av mitt liv som jag har vunnit. 35 timmar som jag aldrig fått tillbaka. Ibland gör man bra val 🙂

  När jag igår efter finalen satte mig ned och skulle lyssna på vinnaren av MF 2017 hade jag trots erfarenhet aldrig i min vildaste mardröm kunnat föreställa mig ett sånt uselt vinnarbidrag. En låt som saknar allt som får mig att tycka om musik. En artist som saknar allt det som gör en artist till en artist. Kan han ens stava till utstrålning. Nu i efterhand har jag börjat förstå vad de hade rullbandet till. Troligen deras enda hopp om att killen skulle kunna röra sig på scen på något sätt som skulle likna normalt.

  Jag kramade om min älskade Dama och sa att jag hade åtminstone hoppats på ett hyfsat bidrag från Sverige. Då frågade hon mig än en gång om jag inte kunde lyssna på Nanos bidrag. Den blicken går inte att motstå så jag satte mig åter ned och väntade mig ytterligare ett tråkigt bidrag från MF. Men vad i helvete hände? Ridå ned för Micke och hans förutfattade meningar. Fram stegade en man med ett bidrag som knockade mig helt (inom MF musik menar jag då). Något nytt i MF. Vad är detta tänkte jag och kunde inte sluta lyssna. Bidraget gick fyra gånger på raken och plötsligt fick jag än mer bekräftat vilket enormt bra val jag gjort att sluta kolla på MF.

  Nu jädrar mina vänner är det ESC om två månader. Jädrar så kul det ska bli. 13 riktigt bra bidrag med mig. Hoppas nu bara att det finns två till bland de fyra kvarvarande så jag når mitt mål på 15. Jag är 80% positiv till allt nu. Det värsta är faktiskt att Sverige ställer upp med den låt jag rankar lägst av alla i ESC i år. Attans så tråkigt. Med Nano som vinnare hade jag rankat Sverige 2-5 någonstans

 17. Micke

  Här är de 13 bidrag jag ser fram mot att följa i två månader. De borde ha varit 14 med Nanos bidrag

  1. Italien
  2. Belgien
  3. Vitryssland
  4. Frankrike
  5. Rumänien
  6. Ungern
  7. Azerbajdzjan
  8. Österrike
  9. Finland
  10. Polen
  11. Malta
  12. Nederländerna
  13. Serbien

  Det andra positiva är att det är så få bidrag som är negativa. Finns bara fyra bidrag som jag tycker är under all kritik

  36. Montenegro
  37. Israel
  38. Grekland
  39. Sverige

  Undrar om man kan få be er om lite hjälp. Tjatar ju om att mitt mål var 15 bra bidrag. Saknar ju två och det kommer ju bara fyra nya i veckan. Om det inte finns där var finns de då? Ärligt talat så orkar jag inte lyssna igenom de övriga mer nu för att om möjligt få ett “mirakel”. men finns det något där? Jag har sju bidrag som jag noterat som hyfsade. Finns det möjligen något hos någon av dem som jag inte riktigt greppat än? eller har ni andra råd? 🙂 Dessa är de sju “hyfsade”

  14. Cypern
  15. Portugal
  16. Makedonien
  17. Kroatien
  18. Tjeckien
  19. Litauen
  20. Estland

 18. Micke

  Så då avslutningsvis nu på morgonen en titt på hur det borde ha sett ut när Norden sätter av mot Kiev.

  Dessa tre är mycket bra:

  1. SVERIGE (“Hold On“, Nano)
  2. FINLAND (RÄTT LÅT VANN)
  3. ISLAND (“Skuggamynd”, Erna Mist Pétursdóttir)

  Denna är bra:

  4. NORGE (“Wrecking Crew“, Ammunition)

  Denna i brist på bättre. Varför är Danmark alltid sämst?

  5. DANMARK (“One“, Ida Una)

 19. Marcus

  Njae, den här låten övertygade inte fullt ut. Ytterligare en medioker låt till ett mediokert år.

 20. Adri

  Micke: Estland och Makedonien borde få fler chanser så att du kan “greppa” dem ordentligt! Men framförallt… VAR ÄR SCHWEIZ??

 21. Micke

  @Adri jag har verkligen försökt med Schweiz eftersom du pratat så om den men det klickar helt enkelt inte. Sorry

  Jag har varit här på bloggen i många år. Minns inte hur många men lätt över fem i alla fall. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig varit så förvånad över något som det som händer just nu. Det finns inga fel och inga rätt i våra diskussioner. Alla har rätt utifrån deras egna känslor. Om nån har annan uppfattning blir jag uppriktigt orolig för den personen.

  Men det som förvånar mig något så enormt utifrån min synvinkel är angreppen på Nano för att vara opersonlig på scen. Har de skygglappar på sig under Robin Bengtssons framträdande? Melodifestivalen har enligt mig aldrig haft någon mer opersonlig “artist” förutom Robin Stjernberg då men han går ju utanför allt annat.

  Men om vi nu skiter i allt detta. Ok låt oss enas om att både Nano och Robin är kass som artist. Vi leker med den tanken. Vad finns då kvar. Enligt mig hos Robins bidrag en låt vi hört typ 367 gånger tidigare i MF. Nanos låt däremot är något helt annat. Gör mig en tjänst alla ni har om ni har tid och lust. Nämn tre likadana bidrag som Nanos som tidigare varit med i MF. Det är inte lika svårt med Robins bidrag eller hur? 🙂

 22. Adri

  Micke: Robin Bengtsson har ju också fått angrepp på sig här på bloggen. Var det inte du som kallade honom Frankensteins monster igår? Någon gjorde det i alla fall 🙂

  Men om vi snackar om låtarna är Hold on överlägsen I can’t go on, men som artist är Robin Bengtsson fullkomligt överlägsen Nano. Jag tycker nog Nano faktiskt var svagaste artisten av alla igår, och man tävlar ju som helhet. Folk som bara kallar det för låttävling har nog inte fattat det. Det är ett underhållningsprogram också. Det ska inte bara låta bra, det ska även se bra ut. Nanos framträdande hade viss potential till att bli snyggt men Nanos brist på utstrålning drar ner helhetsbetyget.

  Så om man jämför Hold On med I can’t go on tror jag nog jag ger en liten(!!!) fördel till I can’t go on. Men det är Hold on som fick en plats i min spellista 🙂

 23. Adri

  Sanningen är dock att både vinnaren och Nano hamnar under samma kategori hos mig “Bra men långt ifrån vinst 🙂 ” så jag skulle väl ha ungefär samma reaktion om Nano hade vunnit.

 24. Micke

  Nu mina vänner lämnar jag den här diskussionen. Märker att MF påverkar mig på ett negativt sätt trots att jag inte ens kollar på det längre. Blev bara så chockad av det här. Inte nog med att Robin var något som t.o.m var värre än jag trodde var möjligt i MF när det väl sedan visade sig att det fanns annat där som var bättre än jag trodde var möjligt i MF då brast de stopp jag normalt har inom mig. Blir en person jag inte ens är och inte tycker om. Ber om ursäkt om jag sårat någon med mina kommentarer. Står för varje bokstav jag sagt men sånt ska jag hålla för mig själv precis som i allt annat i livet. Respekt är ledordet.

  Vi hörs i ESC-snacket istället. Ni får ha ert MF för er själva utan att en klant som jag blandar mig i 🙂 Till Adri: En av de sju jag skulle lyssna extra på har faktiskt börjat klicka lite. Vet inte vad du tycker om den men återkommer om det 🙂

 25. Micke

  @Adri, det var definitivt jag som kallade honom för Frankensteins monster. Varför tror du jag bad om ursäkt? 🙂 Så jävla lågt och det visar också att jag väljer rätt som håller mig ifrån MF. När en sådan opersonlig artist ses som en stor artist då jädrar 🙂 ESC håller enligt mig tre gånger så hög klass.

 26. Josef

  Hej alla! Visserligen vann inte Nano igår men vi fick en väldigt god ersättare och unikt nummer med Robin Bengtsson tänker jag. Wiktoria floppade p.g.a röstproblem men tur var det. Hade inte gått bra i Kiev. Nu håller vi tummarna och inget annat 😉 för “I ban’t go on!”

  Micke låtar bland de du nämner är föruttom Portugal Tjeckien en låt jaag gillar. Den är lite seg men hon har något speciellt i rösten som jag gillar. Annars tror jag vilse i Verona mest är för oss melloskadade här på bloggen och inte din melodi liksom Dance alone från F.Y.R Macedonia.

  Längtar till Ryssland nu!! 🙂

 27. Micke

  @Josef du och jag har pratat väldigt mycket här och vi vet att vi alltid respekterar varandra och andras åsikter. Bra att du kom in. Tänkte avsluta med dig med allt detta MF. Kan du förklara för mig storheten i Robins framträdande. Helt ärligt har jag aldrig varit så chockad över vissa kommentarer här 🙂 Jag ser bara en totalt opersonlig artist med en blick fylld av skräck som ropar rätt ut “Snälla ta mig härifrån.” Josef gör mig tjänsten att förklara vad ni ser i honom? T.o.m när han ska lyfta sin kavaj ser det ju onormalt ut 🙂

 28. Micke

  Josef jag sa just till Adri att en av de där sju har börjat klicka för mig. Jag pratade just om Tjeckien 🙂

 29. Adri

  Micke: Intressant att se vilken låt du börjat klicka med 🙂 Hoppas som sagt på Estland och Makedonien, men om jag ska försöka utgå från din musiksmak gissar jag istället på Portugal eller Tjeckien. Två godkända låtar! 🙂

  Hoppas bara innerligt att det inte är Litauen för där har jag inte mycket upplyftande att säga. 🙂

 30. Adri

  Ah jag hade rätt ser jag nu! 🙂

 31. Micke

  Min musiksmak! Portugal och Tjeckien!!!!!!

  Ursäkta mig Adri men du känner nog inte mig så bra 🙂 Det låter kanske löjligt men det jag sagt så många gånger är 100% sant. Jag gillar egentligen all sorts musik. Jag är en fullständig musikidiot. Musik vad jag än gör, i bilen om jag läser om jag slappar, i umgänge ja allt 🙂 Det enda jag inte gillar är som sagt gospel, rap, dutt dutt musik, falsettsångare och robotdansare.

  Ballader är underbara ibland men om man räknar över det hela kommer det inte på övre halvan. Men jädrar så jag saknar mitt numero uno i ESC 2017. Alltså rock. Tvivlar på att Armenien, San Marino, Ryssland eller Bulgarien serverar något sådant. De får gärna motbevisa mig 🙂

 32. Adri

  Micke: Det tror jag absolut på, du känner dig själv bäst… men jag försökte utgå från vad du skrivit tidigare här och jag fick ju rätt! 😀 Så man kan ändå dra slutsatser från vad du gillat tidigare! 😀

 33. Micke

  Självklart. Vi har ju snackat i några år här så visst lär man sig ett och annat om varandra 🙂 Det jag dock fortfarande har lite svårt att ta till mig som du säger är det där att du och jag, åtminstone förr, tyckte så olika. Jag har aldrig känt det så. Vet du Adri Josef gick nog ut i naturen här, Helt rätt av honom 🙂 Försöker med dig istället. Förklara för mig vad det är som kan tilltala folk i Robins framträdande. Det enda jag kan tänka mig är att tjejer kanske tycker han är snygg men det har jag noll koll på. Jag vet inte ens hur en snygg kille ser ut

 34. Adri

  Micke: Som sagt känner jag att vi är mer överens nu, innan tycker jag det skiljde sig lite mer. (Min musiksmak kanske har mognat)

  Sen vad folk ser i Robin Bengtsson. Hmm… då han inte var min vinnare, eller ens topp 5 i finalen, så kan jag bara spekulera. Han är väl attraktiv antar jag, men jag är ganska säker på att det inte var därför han vann. Numret är väldigt “slick”, och oavsett vad man tycker on låten så kan man medge att den är extremt snygg producerad. Robin sjunger bra, numret stack ut ur mängden.

 35. Adri

  Som sagt var det där bara rena spekulationer. Jag vet inte ens om folk överlag tycker han ser bra ut, eller om numret ens hjälpte honom eller förstörde för honom. Men jag utgår från att han har ett utseende som ganska många går igång på, i kombination med en låt som är “good enough” och ett nummer som verkligen sitter 🙂

 36. Micke

  Ok tack för svaret. Finns faktiskt ingenting jag gillar i numret så det är därför jag är så förvånad. Ärligt talat är det jädrigt tråkigt att gå in i ESC och ha Sverige absolut jumbo på sin ranking. Känns inte rätt och det har alltså bara tidigare hänt 2013. Robins blick skrämmer faktiskt en del. Känns som en zombie som tittar på en. Ögon som vägrar röra sig. Tror ärligt talat killen är väldigt obekväm med sig själv på scen men han har väl tid på sig att växa in i rollen.

  Det där med smak som mognat. Glöm det där Adri. Finns inget sånt. I vissa stunder älskar jag att lyssna på opera, i vissa flyter jag bort i Enya och liknande men främst rockar jag loss. Alla sinnesstämningar har sin musik och tid. Har inte med mognad att göra

 37. Adri

  Micke: Jag vet inte om du visste det här men en av snubbarna bakom Robin Bengtssons låt är Robin Stjernberg, som ju representerade oss 2013. Man kan helt enkelt dra slutsatsen att när Stjernberg är involverad så kommer det inte bli någonting för dig 🙂 Jag har varit inne på samma spår som dig att han är obekväm. Jag tror inte han är obekväm med att stå på scen framför folk, men jag tror det är numret med koreografi och dylikt som gör honom obekväm. Men det får han öva på, eller så får de lägga upp numret på ett sätt som gör så att dansarna kan sköta det mesta och Robin fokusera på sin sång 🙂

 38. Adri

  Micke: Jag vet att du avstår MF och det har jag full respekt för 🙂 Speciellt eftersom det inte verkar vara ett forum för dig längre, även om Nano fick framgång i år 🙂 Men det finns en låt jag tycker du borde lyssna på.

  Låten är perfektion i mina öron och ögon. Nej det där räcker inte ens för att beskriva det. Den är PERFEKTION med stora bokstäver. Jag kan på fullaste allvar inte hitta ens en minimalisk brist i bidraget. Jag är nyfiken vad folk tycker om det. Jag kan verkligen inte förstå vad man kan tycka illa om i låten, men något fel gör den tydligen om den inte vann. Men som sagt, i mina ögon är det REN OCH SKÄR PERFEKTION. Musik, text, sångerskans röst, sångerskans utstrålning. ALLT får högsta betyg av mig 🙂

  Jag länkar låten här under, men som sagt så gör du som du vill 🙂 Jag blir inte ledsen alls om du dissar mitt förslag att höra på denna låt, för du kanske helt enkelt inte tycker det är värt din tid och då får jag acceptera det, men jag gör ett försök i alla fall 🙂

  Här är låten: https://www.youtube.com/watch?v=1FMdZu0BzNQ

  Om inget annat så hoppas jag att någon annan här som, mot förmodan, inte hört den kan få upp ögonen för den 🙂

 39. Adri

  Medan jag ändå har datorskärmen framför mig kan jag passa på att publicera min topp 39 🙂

  1. Belgien
  2. Estland
  3. Rumänien
  4. Frankrike
  5. Danmark
  6. Schweiz
  7. Makedonien
  8. Azerbajdzjan (NY!)
  9. Lettland
  10. Österrike
  11. Finland
  12. Polen
  13. Island (NY!)
  14. Sverige (NY!)
  15. Tjeckien
  16. Italien
  17. Moldavien
  18. Israel
  19. Grekland
  20. Serbien (NY!)
  21. Montenegro
  22. Storbritannien (Happ… där kom en revamp och sabbade för mig)
  23. Nederländerna
  24. Portugal
  25. Cypern
  26. Albanien
  27. Norge (NY!)
  28. Vitryssland
  29. Ungern
  30. Australien
  31. Georgien
  32. Ukraina
  33. Slovenien
  34. Tyskland
  35. Irland
  36. Litauen (NY!)
  37. Kroatien
  38. Malta
  39. Spanien

 40. Josef

  @Micke: Alltså bidraget med R.B är en låt jag egentligen inte har några som helst varma känslor för.
  Utan jag ser låten och rullbanden och hans häftiga entrè när han går in på scen med de här slamriga trummorna som kör igång efter halva versen och ligger ovanför basgången. Det är tystnaderna mellan tonerna som också påverkar mig positivt i verserna. Så refrängen är egentligen bara banal och ytlig men lätt att komma ihåg för en ESC-publik, tänker jag. Effektiv propaganda, speciellt nu när vi har så många mörka låtar färdiga för de andra länderna. Låten är skräp egentligen men sticker ut och gör sig VÄLDIGT hörd bland så många. Kan inte finna bättre svar.

  Vad roligt med Tjeckien. Den är väldigt “drömsk” för mig

 41. Micke

  @Adri, nej jag visste inte det där om Robin S och årets låt med Robin B. Ok det kan ju förklara en hel del av det jag känner 🙂 Snarlika bidrag och snarlika osäkra dramträdanden. Angående din länk till bidraget du tycks älska så ska jag lyssna på det. Lovar. Det där med att jag nekat min damas enträgna bön om att lyssna på Nanos bidrag handlade uteslutande om att jag inte på något sätt vill ta del av MF under tiden det pågår. Nu är det slut och nu skiter jag i vilket ärligt talat. Jag kommer definitivt inte att sätta mig och lyssna men det här är skillnad. Du ber mig att jag ska lyssna och varför ska jag vägra det nu. Gör ju ingen skillnad längre. Har redan lyssnat en gång men jag ska lyssna två gånger till så jag inte uttalar mig utan att veta vad jag pratar om.

  @Josef jag tror helt enkelt att jag hade svårt att ta till mig Tjeckiens bidrag helt och hållet i början. Varför? Jag var nog lite besviken för att det inte var vad det nästan utlovades när vi först fick snuttar från artisten. Hade hoppats på ett Jazzigare bidrag trots att jag inte är något större fan av jazz. Men jag gillar bredd i ESC och jag kände nu kommer det att breddas än mer men så kom då den här balladen. Nu har lite tid gått och jag är mer på banan när jag lyssnar på bidraget och det växer allt mer för mig. Så pass att jag nu kan räkna in det som det fjortonde bidraget i min hög av riktigt bra låtar. Så nu fattas det bara ett för att nå mitt mål. Kom igen nu Bulgarien, San Marino, Ryssland och Armenien.

  Tack för svaren båda två om min fråga om Robins bidrag. Ett fullständigt mysterium för mig men så är det ju ibland. Ingen förresten på bloggen som utmanade mig om det där med de två bidragen och likheter med tidigare års bidrag 🙂 Kan förstå det. Inte svårt att hitta 367 bidrag som påminner om Robins bidrag men att hitta 3 bidrag som påminner om Nanos menar jag 🙂

  Ok jag slänger ut min topp 39 jag med då:

  MICKES TOPP
  1. Italien
  2. Belgien
  3. Vitryssland
  4. Frankrike
  5. Rumänien
  6. Ungern
  7. Azerbajdzjan
  8. Österrike
  9. Finland
  10. Polen
  11. Malta
  12. Nederländerna
  13. Serbien
  14. Tjeckien

  15. Cypern
  16. Portugal
  17. Makedonien
  18. Kroatien
  19. Litauen
  20. Estland

  21. Tyskland
  22. Ukraina
  23. Australien
  24. Albanien
  25. Schweiz
  26. Norge
  27. Spanien
  28. Slovenien
  29. Moldavien
  30. Georgien
  31. Danmark
  32. Island
  33. Storbritannien
  34. Irland
  35. Lettland

  Så usla så ord räcker inte till
  36. Montenegro
  37. Israel
  38. Grekland
  39. Sverige

 42. Adri

  Micke: Härligt 🙂 Jag har ingen aning om det är något för dig, men jag älskar den! Hade varit min vinst i hela ESC om den kom dit 🙂 men man kan inte få allt tyvärr!

  Men du säger själv att din musiksmak är oförutsägbar så vem vet? Jag kanske har fel, du kanske gillar den. Jag hoppas såklart det 🙂 men om du INTE gillar den, kan du då förklara vad “problemet” är för jag kan inte se det?

 43. Micke

  Adri nu har jag lyssnat fyra gånger på bidraget du ville jag skulle kolla. Sicken jädra skit du lurade på mig. Nej då jag bara skojar 🙂 Skriver mer om det senare jag blev precis upptagen här

 44. Adri

  Micke: Som sagt har jag inga högre förhoppningar om att detta kommer vara något för dig 🙂 Men jag har ju haft fel förr, så vem vet? Troligtvis tycker du i alla fall att den är bättre än den som faktiskt vann hos oss.

  För mig är mer eller mindre allt här 10/10. Oc som sagt, om du inte hittar något här, snälla berätta då vad “problemet” är? För jag fattar verkligen inte 🙂

 45. Micke

  @Adri, sorry var tvungen att rusa förut. Min första känsla efter att ha lyssnat fyra gånger på det här bidraget är en bekräftelse på det jag redan kände. Hur i helv……………. kunde Robin vinna detta med den låten och det framträdandet. Nu har jag hört 3½ låt från MF och 2½ är överraskande bra medan en är så usel att jag saknar ord och den gick och vann. Sedan undrar en del varför jag inte kollar MF längre 🙂

  Det perfekta bidraget som du ser Adri skulle jag ljuga om jag sa detsamma. Nej men jag kan lugnt säga att hade MF bestått av bidrag som Detta, Nano och det halva jag hört då hade jag inte ens tänkt tanken att inte följa MF. Bidrag som fokuserar på låt och artister och inte på några jädra robotar som har fått obotliga spasmer.

  Nanos bidrag hade jag haft som sämst topp 5 om den hade fått representera. Mariettes hade varit topp 10 och det hava bidraget som jag hört hade också varit topp 10 om versen matchar det jag hört från den, alltså refrängen. Nu istället får jag ta mig an ett svenskt bidrag som kommer att rankas som jumbo på min ranking. Tråkigt.

  Ett mycket behagligt bidrag detta med Mariette måste jag säga Adri, snyggt förpackat med övriga på scen och Mariette själv i förgrunden. Tro mig Adri jag tycker om bidraget även om jag inte kan se det mästerverk som du ser. Synd att inte hela MF innehåller snygg förpackning. Enligt min dama var över hälften, minst förpackade med robotdansare. En stor anledning till att jag tröttnade. Vet du vad, just nu kan jag inte komma på ett enda bidrag i ESC 2017 med robotar runt sångaren, förutom Sverige. Har säkert fel men ändå.

  Nej Adri det var ett bra bidrag du ville visa 🙂

 46. Adri

  Micke: Kul att det uppskattas 🙂 Hon var klar vinnare hos mig! (Vi hade andra bra också men Mariette var ändå i en helt egen klass tycker jag 🙂 )

  Vilket är det halva bidraget du hört?

 47. Micke

  @Adri: Jag vet ärligt inte vad varken artisten eller låten heter. Jag råkade bara höra en refräng som jag just då tyckte lät riktigt hyfsad men mitt i låten kom det in en snubbe och bröt och började prata MF och att den här var med där i år. Det är en tjej och jag vet att hon varit med tidigare ett par gånger eller flera gånger

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se