ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Slovenien
Land: Slovenien deltagit 22 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: RTVSLO se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1993 1X Band kom 22:a av 25 med “Tih Dezeven Dan

Sloveniens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Blue and Red“, ManuElla (EMA 2016) 14:e i semi 2
2015: Here For You“, Maraaya (EMA 2015) 14:e i finalen
2014: Round And Round“, Tinkara Kovač (EMA 2014) 25:a i finalen
2013: Straight Into Love“, Hannah (Internval) 16:e i semi 1
2012: Verjamem“, Eva Boto (Misija Evrovizija
+ EMA 2012
)
17:e i semi 2
2011: No One“, Maja Keuc (EMA 2011) 13:e i finalen
2010: Narodnozabavni Rock“,
Ansambel Žlindra & Kalamari
(EMA 2010) 16:e i semi 2
2009: Love Symphony“, Quartissimo
feat. Martina
(EMA 2009) 16:e i semi 2
2008: Vrag Naj Vzame“, Rebeka Dremelj (EMA 2008) 11:a i semi 1Sloveniens ESC-2017-bidrag: “On My Way”, Omar Naber

Lyssna på Sloveniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: On My Way officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdamsemifinal-framträdandestudioversionslovensk version: “Tam nekje”
Artist: Omar Naber omarnaber.comtwitteryoutubeinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av Eurovision Radio International (7:36 – 6:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (3:25 – 5:e april)
Intervju av wiwibloggs (9:21 – 3:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (6:06 – 2:a april)
Intervju av eurovision.tv (2:15 – 25:e februari)
Intervju av ESC Bubble (3:14 – 24:e februari)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 17 i Semifinal 1 (9:e maj)
Låtskrivare: Omar Naber (t&m)
Uttagning: Efter två inledande semifinaler med totalt 16 tävlande bidrag var det den 24:e februari dags för finalen av Evrovizijska Melodija 2017 där 8 bidrag tävlade om att få representera Slovenien i ESC 2017. Resultatet fastställdes av 50/50 jury- och tittarröster där juryns favorit Omar Naber vann. Läs mer om finalen av EMA 2017 här: “Sloveniens Eurovision-bidrag 2017“.

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-04-16): Ej vidare till final (plats 18 av 18) & botten-3 (plats 41) av de 43


Åsikter och spekulationer om Sloveniens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Till final SlovenienSlovenienSlovenienSlovenienSlovenien Betyg: 3+ / 5
Ser man till oddsen så verkar det redan vara klart att Slovenien kommer att missa finalen och mycket tyder kanske på att det blir just så. Låten lär vara tio år gammal och även om det hörs så tycker jag inte att det är någon nackdel. Hellre en vacker, träffande låt som ger en nostalgiska känslor än en modern låt som går in genom ena örat och ut genom det andra utan att beröra.

Tilläggas bör att jag inte ens tillhör skaran som gillade Omars 2005-bidrag “Stop” och som därmed kan misstänkas ha en lite mer “förlåtande” inställning till hans nya bidrag. Nej, “On My Way” slår helt enkelt an de rätta strängarna hos mig på riktigt och därför hoppas jag (förmodligen förgäves) på en finalplats för Slovenien i Kiev.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Även om jag hoppas att både tittarna och juryn ska falla för den vackra melodin och den hjärtvärmande texten så har jag svårt att tro att det ska gå vägen för Omar i Kiev, denna gången heller. Låten kan uppfattas som en aning daterad och inte heller vad gäller sånginsatsen så tror jag att Omar har några extraröster att vänta. Nej, detta kan mycket väl vara ett klassiskt exempel på ett bidrag som kanske inte anses vara direkt dåligt men så pass harmlöst att det inte lockar till sig någon större mängd röster. Jag tror m.a.o. att Slovenien har ännu en finalmiss att vänta sig, men ser gärna att det slutar i en rejäl skräll.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Inför ESC 2017: Slovenien – “On My Way” – Omar Naber”

 1. Adri

  2005 förtjänade Omar absolut finalen. No doubts. I år kan jag verkligen inte säga detsamma. Detta är min sistaplats i semifinal 1 och jag tror inte heller den kommer hamna så långt ifrån den platsen i maj heller.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Ojsan, det krävs trots allt en hel del för att få sistaplatsen. Kanske har du tidigare förklarat varför, men jag kommer i så fall inte ihåg det. Är det för att du tycker att den är direkt dålig eller bara det att den inte gör något större intryck? Alltid roligt att få veta lite mer när smaken skiljer så pass mycket åt som det gör i det här fallet, men känn det inte som något tvång att behöva utveckla svaret. 🙂

 3. Johanna

  Jag rankar denna som nr 9 i semifinalen. jag gillar ju klassiska ballader men tror inte heller att denna tar sig till final, tyvärr för hela min botten fem är ju i denna semin också och minst två av de kommer komma till final istället.

  men värmande text. Bra sånginsats och enligt mig helt rätt vinnare i EMA i år.

 4. Johan

  Jag brukar säga att musik som låter daterat utan att låta retro sällan lyckas tilltala den breda massan. Har personligen inget emot musik från något årtionde, men det har ju gjorts 1 miljon likadana ballader? En hel drös av dom är dessutom bättre än detta. Texten är en kliché, ackordsföljden är en kliché, dynamiken är en kliché och hela paketeringen skriker ju verkligen kliché. Ska man göra något gjort bör man iaf bidra med någon personlig färgning eller något annat som fångar intresset.

  2005 kom han med ett bidrag som var nytänkande och harmoniskt intressant, med tonhopp som inte är jättevanlig i västerländsk musik + dramatiken med operasångerskan som dyker upp under låtens andra hälft. Det här saknar identitet och bidraget är en av många tusenbröder inom samma genre. Tror det här kan komma absolut sist i sin semifinal då jag tvivlar på att någon, givet startfältet, ställer sig upp och säger “Där har vi årets vinnare!” och väljer att rösta på den.

  Tyvärr, det här är så blekt det kan bli. 3/10 och absolut inget kval för min del.

 5. Micke

  Oj så besviken jag var på Slovenien under hela deras färd fram till final. När dessutom ett av de sämre bidragen vann blev jag ju än mindre nöjd. Har dock reviderat min åsikt lite sen dess. Tycker faktiskt att rätt låt vann men inte för att det är ett kanonbidrag utan för svag konkurrens och att bidraget trots allt vuxit en del.

  Snacket om att bidraget är från ett förflutet årtionde skiter jag fullständigt i. Om ett bidrag med stil från 1890 tilltalar mig då tar jag det till mig och rankar det högt. Visst har vi hört detta väldigt många gånger men vilka bidrag kan man inte säga detsamma om? Eller vad säger du Robin?

  Mitt största problem med bidraget är obalansen. När det väl trycker på väljer han att döda intentionen med ett falsettparti som jag inte begriper mig på. Visserligen väldigt kort men det hinner att göra avtryck tyvärr. Jag och Pinglan är inte alltid överens och så inte heller där men när jag läser övriga här så är jag nog den som ligger närmst till hennes hyllningar av bidraget även om jag absolut inte hyllar det. Ett gediget hantverk utan att glänsa. så skulle jag vilja beskriva det. Har lite svårt att placera det i min ranking men ett mittenbidrag skulle jag tro.

  Tidernas bästa Slovenska:
  Något av det vackraste jag hört inom ESC. Jag pratar främst om den fullkomligt förförande refrängen som klär av en totalt. Instrumenten, sången jag det mesta stämmer. Absolut ingenting för de som bara kan ta till sig uptempo men vet ni vad? Jädrar så jag tycker synd om er för det som går förlorat för er.
  https://www.youtube.com/watch?v=M-a0WZWyt6I

  Tidernas sämsta Slovenska:
  Får en känsla av att några slovener varit och kollat lite på vårt MF och försökt fått in det koncept vi så envist håller fast vid. Synd bara att de inte fortsatte med rustningen på dansarna ned till fötterna så man fått slut på eländet.
  https://www.youtube.com/watch?v=I2_zGcuEuwU

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  En låt som får mig att gå upp och svänga mina lurviga oavsett var jag är eller vid vilken tid. Synd bara att de inte fick till det live but who cares. Det finns ju även studioversioner 🙂 Vi har faktiskt spelat den här i rockigare version. Blev riktigt bra om jag får säga det själv 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=SsoMs0x7OrY

  Borde ni ha skickat i år:
  Inget direkt bra år för Slovenien men ändå rätt vinnare

 6. Adri

  Pinglan: Kan då också förtydliga att jag faktiskt tycker semifinal 1 är riktigt starkt 🙂 kollar man snittplaceringarna av de båda semifinalerna på min topp hamnar låtarna från semifinal 1 på en gemensam snittplacering vid plats 19, medan den gemensamma placeringen för låtarna i semi 2 är 23.

  Med det sagt är det här inte uruselt, men det är bara så extremt extremt gjort. Och då dessutom bättre. Omar kan få komplimanger för sin röst. Men låten, texten och hans artisteri är alla bara stooora no-nos för min del.

  Som sagt, detta har gjorts sååå många gånger förr men bättre och eftersom det inte är en stil jag rankar bland mina favoriter ens i vanliga fall så säger det väl en del om hur låga tankar jag har om den här. Slovenien hade dessutom Raiven i sin final. (Med en mycket svagare låt än 2016 dock, men fortfarande ljusår framför vad Slovenien nu skickar).

  Jag tycker ganska ofta om ballader. Men då ska de inte vara 100% klassiska eller skrivna från en uppenbar ballad-mall. Då finns där inget som fångar mig! Inget drama som i Albaniens ballad, inget djup i vare sig musik eller text som i Finlands ballad och ingen mystik som i Polens ballad.

  Här finns det inte mycket att plocka helt enkelt. Omar sjunger bra, men fortfarande inte bland de bästa rösterna i tävlingen så inte ens där briljerar han.

  Låten får 1/5 av mig.

 7. Kerstin

  En klassisk schlagerballad. Jag struntar fullständigt i om det är gjort eller låter daterat. Gillar jag det så gillar jag det. Nu är jag väl inte helt såld på Sloveniens bidrag men det är en fullt godkänd låt. Jag skulle gärna se Slovenien i final men tyvärr tror jag dom kommer missa finalen. Betyg 3/5.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv har jag alla mina personliga favoriter i semifinal 2 eller finalen, så det gör att det känns ytterligare lite “fel” att Sloveniens bidrag inte ska gå vidare då jag inte har någon i den semifinalen som jag “måste” ha vidare. Men, men… majoriteten bestämmer och detta är nog ett av många fall där jag kommer att få resultatet emot mig. Lyckligtvis så är det inget jag kommer att gräma mig över då jag här i alla fall kan förstå varför det händer. 🙂

 9. Adri

  Micke: Vad jag har sett är det väl ingen som klagat på att låten är “gammaldags”. (Jag bara antar att du syftade på min kommentar om att låten redan var “gjord” så många gånger förr.)

  Jag bryr mig inte om en låt låter lite “passé” eller inte, en bra låt är en bra låt, punkt 🙂 En av mina favoriter förra året var Moldavien och den var ju allt annat än modern. Så att låten låter väldigt gammaldags är inget issue för mig. Mer bara att den är så basic och gryndläggande. Den tillför inget nytt någonstans. Det är mitt problem med låten! Att den är gammaldags är väl knappast något som gynnar den då jag ändå är lite hårdare mot denna typ av låtar, men det är ju verkligen inget problem heller!

 10. Micke

  @Adri du får sluta ta åt dig för allt 🙂 Helt ärligt med handen på hjärtat så syftade jag inte på något överhuvudtaget. Det var bara en förlängning av det som brukar sägas om bidrag folk säger de hört så många gånger. Då kommer ofta det där in också om gammaldags. Det var inte mer än så. I PROMISE 🙂

  Jag har lite problem med det där ser du Adri. ESC har alltid varit en tävling för olika genre och olika generationer. Men det tycks alltid dyka upp personer som tror att de kan förändra det där, som vill göra det till en topplista med enbart hits och liknande. Den dagen det händer är ESC död och begraven. När jag var tonåring fanns det bara hårdrock för mig men inte tusan trodde jag mig veta bättre och ville förändra ESC till en rockfestival eller liknande. Varför skulle jag det. Hårdrock hörde jag överallt annars så här ville jag ha annat. Självklart är det dock för lite hårdrock här 🙂

  Och du Adri det här var inte riktat mot dig 🙂 Ta det lugnt nu Adri du är tvärtom en av de jag uppskattar och respekterar mest här. Alltid kul med folk som skriver mer än enbart BRA och DÅLIG.

  På tal om en helt annan sak Adri. Vet att jag slängde in mitt slovenska favvisbidrag här redan förra året och att det var någon här som blev helt såld på den. Minns inte vem. Du möjligen?

 11. Johan

  Priset för det mest märkliga slovenska bidraget måste nog gå till deras bidrag 2010 ändå:
  https://www.youtube.com/watch?v=2faHkE1JZwc

 12. Kerstin

  Jag har tycker jag själv i alla fall ett bra minne men när det gäller ESC och vissa bidrag så minns jag dom överhuvudtaget inte. Det bidrag Johan länkade minns jag inte ens deltagit, det var som att höra det för första gången. Eller så väljer min hjärna att bara spara det som är bra i minnet för den låten var fruktansvärd.

 13. Adri

  Micke: Jag gillar det slovenska bidraget 1997 men det finns många slovenska som är bättre 🙂
  – 2011 (No one)
  – 2001 (Energy)
  – 2005 (Stop)
  – 2007 (Cvet z juga, det bästa slovenska bidraget nånsin)
  – 2008
  – 2012
  – 2014
  – 2015

  Slovenien är ett av mina favoritländer i tävlingen! 🙂 de två senaste åren har jag dock känt mig besviken av dem! 1997 är bra, men mest bara “ok” för att vara Sloveniens standard.

 14. Micke

  Ok tack för svaret Adri. Då var det inte du som dök upp och tackade för att jag “presenterade” bidraget. Undrar vem det var 🙂

 15. Johan

  @Kerstin, ska jag vara ärlig hade jag också förträngt det till idag när jag gick igenom deras bidrag sedan 2008.

 16. Josefin

  Så skönt att inte vara helt ensam med att gilla Slovenien i år! Jag ser hans bidrag som en viktig del i den sk “Eurovision-sagan” med en grabb som återkommer efter 12 år, har gått igenom mycket i sitt liv och nu vill presentera en låt om sig själv och det han gått igenom. Sen att han kommer falla platt som en pannkaka är liksom också del av storyn. Jag gillar Omar Naber som artist och låtskrivare och han verkar vara en mycket intressant person som även tar ställning i viktiga frågor.
  Ni som bara hört Stop och denna låt vill jag presentera detta från Omars långa karriär, skulle vara intressant att höra vad ni tycker: https://youtu.be/kNYbRdzxB64

 17. Micke

  @Josefin, jag såg den videon på TV för ett tag sedan. Omar har tydligen fått problem efter att han gjorde den. Både heterosexuella och homosexuella har tydligen slängt sig över honom med kärlek eller hat. Han har gått ut efter det och förklarat att han är helt och hållet heterosexuell, att videon bara är stöd för gay och lesbiska.

  Kanske bäst att jag gör detsamma då innan jag svarar på din fråga om vad jag tycker om låten 🙂 Jag är 100% heterosexuell minst men alla människor får vara precis det de vill för mig. Jag har vänner hos bägge sorter och gör ingen som helst skillnad på dem.

  Ok då var det avklarat så inte jag får samma grej över mig som Omar när jag nu ska säga till dig Josefin att jag gillar den låten 🙂 Det är synd att han inte ställer upp med den i ESC istället för den hade varit topp 10 för mig. Inget fel på hans bidrag i år men den här är bättre, i synnerhet refrängen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se