ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Danmark
Land: Danmark deltagit 45 gånger – vunnit 3 gånger:
1963, 2000 och 2013
TV-bolag: DR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1957 Birthe Wilke and Gustav Winckler kom då 3:a
av 10 med “Skibet Skal Sejle I Nat

Danmarks ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2016: Soldiers of Love“, Lighthouse X (Dansk Melodi
Grand Prix 2016
)
17:e i semi 2
2015: The Way You Are“,
Anti Social Media
(Dansk Melodi
Grand Prix 2015
)
13:e i semi 1
2014: Cliche Love Song“, Basim (Dansk Melodi
Grand Prix 2014
)
9:a i finalen
2013: Only Teardrops“,
Emmelie de Forest
(Dansk Melodi
Grand Prix 2013
)
1:a i finalen
2012: Should’ve Known Better“,
Soluna Samay
(Dansk Melodi
Grand Prix 2012
)
23:a i finalen
2011: New Tomorrow“,
A Friend In London
(Dansk Melodi
Grand Prix 2011
)
5:a i finalen
2010: In A Moment Like This“,
Chanée & N’evergreen
(Dansk Melodi
Grand Prix 2010
)
4:a i finalen
2009: Believe Again“, Brinck (Dansk Melodi
Grand Prix 2009
)
13:e i finalen
2008: All Night Long“, Simon Mathew (Dansk Melodi
Grand Prix 2008
)
15:e i finalenDanmarks ESC-2017-bidrag: “Where I Am”, Anja

Lyssna på Danmarks Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Where I Am final-framträdande / officiell videotext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
Artist: Anja
(Anja Nissen)
anjanissenofficial.com.autwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av eurovoxx (4:35 – 7:e april)
Intervju av ESC+Plus (3:57 – 25:e februari)
Intervju av EuroVisionary (2:54 – 24:e februari)
Intervju av Good Evening Europe tv (5:48 – 19:e januari)
Se intervjuer av esckaz vid förfesterna i:
Tel-Aviv och Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Startnummer: nr 8 i Semifinal 2 (11:e maj)
Låtskrivare: Anja Nissen (t&m), Michael D’Arcy (t&m), Angel Tupai (t&m)
Uttagning: Den 25:e februari avgjordes DR:s nationella uttagning “Melodi Grand Prix” där 10 utvalda bidrag tävlade. 50/50 fansjury- (bestående av 5 ESC-fans) och tittarröster utsåg vinnaren genom två omröstningar där först tre superfinalister röstades fram innan vinnaren korades. Läs mer om finalen av MGP 2017 här: “Danmarks Eurovision-bidrag 2017“.

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-04-22): Vidare till final (plats 4 av 18) & topp-10 (plats 10) av de 43


Åsikter och spekulationer om Danmarks bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final DanmarkDanmarkDanmarkDanmarkDanmark Betyg: 3+ / 5
Precis som 2016, då det blev en andraplats för hennes “Never Alone“, så hade jag Anja bland mina favoriter i den danska uttagningen 2017. Därför är jag glad att hon får chansen i ESC med denna charmiga och lättsmälta låt med trevliga refräng. Det enda jag egentligen har att anmärka på är att det stundtals blir lite väl mycket av hennes imponerande röstresurser och att jag frestas att sänka volymen för att riktigt kunna njuta av låten. En självklar finalist tycker jag dock att det är… om den tävlat i den första semifinalen.

Nu tävlar Danmark tyvärr i den semifinal där de flesta av mina personliga favoriter hamnat och då finns det ingen plats för Anja bland de tio främsta, inte ens sedan jag räknat bort det ryska bidraget. Lyckligtvis(?) så tror jag att många av mina favoriter är relativt chanslösa så när det väl är dags för final så är det mycket möjligt att jag kommer att glädjas åt att se Anja där. Roligt, men komplicerat, med en semifinal där ovanligt många bidrag berör. 🙂

Schlagerpinglan tror: Till final
Precis som Island så har Danmark missat ESC-finalen de två senaste åren, men i det här fallet så tror jag att det går vägen för våra mer sydligt belägna grannar. Eventuellt kan det behövas lite mer nytänk för att nå de allra högsta placeringarna men jag kan mycket väl se Danmark få medelpoäng av väldigt många länder och därmed borde finalplatsen vara inom räckhåll. Allt behöver ju inte nödvändigtvis vara hypermodernt utan en klassisk, popballadsaktig schlager med kärlekstema kan mycket väl träffa mitt i prick för en stor del av publiken. Räknar man även in Anjas röstresurser och charmiga leende så borde final-miss-sviten enkelt kunna brytas.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Inför ESC 2017: Danmark – “Where I Am” – Anja”

 1. Micke

  Vad är det med Danmark som gör att jag aldrig tilltalas av deras bidrag. Eller kanske tvärtom vad är det med mig 🙂 För mig är Danmark Nordens absolut sämsta nation när det gäller ESC. Hoppas varje år att nu kommer de att få till det men varje gång blir jag besviken.

  Årets bidrag är inget undantag. Där fanns i uttagningen tre ganska bra bidrag men inget av de vann utan istället detta bidrag. För mig en trea vilket betyder dåligt i 0-10 poängbedömning. Jag känner lite som jag känner när det gäller Nordens näst sämsta land Sverige “men snälla nån vi har ju hört detta såååååååååå många gånger tidigare. Har ni inget annat i er reportoar?” Egentligen är bidraget lite bättre än en trea men igenkänningsfaktorn blir för tung att bära och därför rasar den ned ett trappsteg.

  Ett genuint bidrag med en stark sångerska men totalt befriat från något som kan skaka om eller åtminstone väcka upp. Sitter och lyssnar på det just nu när jag skriver och jag får nog trots allt höja betyget till en fyra vilket är inte fullt godkänd för dålig är den faktiskt inte. Är inte på min topp 30 i år men jag tror ändå det blir final. Men jag ger inte upp Danmark. Nästa år kanske de äntligen överraskar och skakar om 🙂

  Tidernas bästa Danska:
  Har väldigt sällan hittat något som tilltalat mig hos Danmarks bidrag trots att de varit med i så oerhört många år. Det bästa jag hittat genom åren är detta som jag klart föredrar på danska då refrängen får helt annan kraft.
  https://www.youtube.com/watch?v=l9Jck3OO5NA

  Tidernas sämsta Danska:
  Tänk att Danmark ställde upp med det här samma år som tre av de nordiska länderna hade sina bästa bidrag någonsin. Sångaren gör väl sitt men helheten med “dans” och allt annat blir något man ofta får efter ärtsoppa.
  https://www.youtube.com/watch?v=T_gQOqKJ9ck

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Det här hade faktiskt kunnat bli riktigt bra men tyvärr matchar inte artisterna den förhoppningen så det dippar en hel del. Men trots allt ett bidrag att bli på gott humör av om man lägger bort såna tankar för en stund.
  https://www.youtube.com/watch?v=hASaICVH5Sg

  Borde ni ha skickat i år:
  Som vanligt inget man direkt jublar över i den danska uttagningen men det bästa bidraget i mina ögon var detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=IHLegUIk-oU

 2. Adri

  Precis som talaren ovan tycker jag Danmark är Nordens svagaste. Därför blev jag så glad av det här. Jag ÄLSKAR denna låt!

  Vilket förvånar mig för hennes låt “Never alone” förra året var verklgen fruktansvärd!

  Men detta är så bra. Det låter väldigt 2002 och jag gillar det. Anja är också en av sångerskorna detta år som har absolut mest att skryta om. Tillsammans med Albanien kanske.

  Detta är min femteplats. Jag tror inte den kommer hamna där. Men en mittenplacering i finalen blir det nog.

  Håller tummarna för Danmark!

 3. Adri

  Egentligen finns det något i min hjärna som säger att detta är alldeles “för danskt”. I sammanhanget alltså, detta är ungefär vad man kan vänta sig från Danmark. En ganska harmlös, radiopoplåt. Men det finns någonting här som verkligen funkar för min del!

  Det är ju skönt att Danmark har släppt de mediokra pojkbanden som representerat dem de senaste åren utan istället satsar på något som kan funka för en majoritet tror jag.

  Går detta till final, vilket den nog gör, kan jag komma att lägga en röst här. Tycker dessutom att texten är riktigt bra!

 4. Kerstin

  Nix, den här låten ger mig absolut ingenting. Faktum är att jag tycker Anja är jobbig att lyssna på. Känns väldigt mycket som om hon vill visa exakt hur högt hon kan sjunga. Hon berör mig inte alls och låten är ointressant. Betyg 2/5.

 5. Johanna

  Jag hoppas att denna är den favoriten förutom Sverige som floppar mest av alla. Jag tycker inte låten är dålig. Jag tycker bara mest att hon wailar sönder den och den där bra rösten folk snackar om hör inte jag. Hade den varit i semi 1 hade den ändå slunkit med bland finalisterna för mig i den här semin får den nöja sig med plats 14 av 18 för mig. Sammanlagt har den rankingen 30 just nu. Pendlar dock lite. Jag tror nog dock att den kan slinka in i finalen men inte som någon vinnare av semin som en del tror. Nix.
  Med detta sagt har jag ändå denna rankad näst högst av Nordens bidrag då de är otroligt svaga i år. Endast Finland är värd final i min bok. Och den var även bäst i den danska uttagningen i år vilket inte säger mycket alls då den var otroligt svag (precis som Norges och Islands)

  jaja. Lycka till till Danmark i vilket fall.

 6. Daniela

  @Kerstin: du har fångat i duna ord exakt det hag också känner för Danmarks bidrag i år. Håller fullständigt med @ Micke angående Johanna! Hon är grymt bra, fattar inte vad det tog i danskarna att de inte skickat henne i stället!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se