ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Italien
Land: Italien deltagit 42 gånger – vunnit 2 gånger: 1964 och 1990
TV-bolag: RAI se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Franca Raimondi kom delad 2:a av 14 med “Aprite Le Finestre

Italiens åtta senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2016: No Degree Of Separation“,
Francesca Michielin
(Sanremofestivalen
+ Internval
)
16:e i finalen
2015: Grande Amore“, Il Volo (Sanremofestivalen
+ Internval
)
3:a i finalen
2014: La Mia Città“, Emma (Internval) 21:a i finalen
2013: L’Essenziale“, Marco Mengoni (Sanremofestivalen
+ Internval
)
7:a i finalen
2012: L’Amore È Femmina (Out Of Love)“,
Nina Zilli
(Sanremofestivalen
+ Internval
)
9:a i finalen
2011: Madness Of Love“,
Raphael Gualazzi
(Sanremofestivalen) 2:a i finalen
1998-2010: – – – – – – – – –
1997: Fiumi Di Parole“, Jalisse (Sanremofestivalen) 4:a i ESC
1993: Sole D’europa“, Enrico Ruggeri (Internval) 12:a i ESC


Italiens ESC-2017-bidrag: “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani (live i Kiev)

Lyssna på Italiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

“Francesco Gabbani förklarar Occidentali’s Karma” (3:34 – 12:e maj)
Intervju av wiwibloggs (12:10 – 6:e maj)

Bidrag: Occidentali’s Karma officiell video: Eurovision-versionfinal-framträdande
text / engelsk text
Fler tolkningar: musikvideolive utan apalive i Londonlive i AmsterdamSanremo-Kväll-4-framträdandeSanremo-Kväll-2-framträdande
Artist: Francesco Gabbani francescogabbani.comtwitterinstagramyoutube facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (2:28 – 25:e april)
Intervju av Eurovision Radio International (3:41 – 20:e april)
Intervju av Songfestival.be (1:46 – 9:e april)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London och Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Startnummer: nr 9 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Francesco Gabbani (t&m), Filippo Gabbani (m), Fabio Ilacqua (t), Luca Chiaravalli (t&m)
Uttagning: Som vanligt så arrangerade TV-bolaget RAI den fem kvällar långa Sanremofestivalen där vinnaren av Campioni-kategorin fick erbjudandet att representera Italien i ESC. Vinnaren Francesco Gabbani accepterade och valde att även i Kiev tävla med sitt Sanremo-bidrag “Occidentali’s Karma”. Låten fick dock kortas ner till en 3-minuters Eurovision-version innan den skickades in till EBU. Läs mer om finalkvällen av Sanremofestivalen här: “Italiens Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): topp-tippad (plats 1) av de 42
Odds (2017-05-13): topp-tippad (växlar mellan plats 1&2) av de 26


Åsikter och spekulationer om Italiens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Vinnarbidrag ItalienItalienItalienItalienItalien Betyg: 5- / 5
Jag skulle kunna skriva en lång uppsats här om alla anledningar till att jag älskar detta bidrag och varför jag vill att det ska vinna ESC 2017, men jag håller det kortfattat. Först och främst är låten i sig väldigt direkt och har en förmåga att fastna, budskapet är mitt i prick (både humoristiskt och allvarligt på samma gång) och scenshowen ser jag som väldigt underhållande men även som ett träffande komplement till texten.

Sedan har vi då artisten, som med sin speciella röst och charmiga sätt är det som får ihop det hela till något som jag hoppas ska räcka hela vägen. Ett litet minus för den nedkortade Eurovision-versionen men där hade de ju inget större val. De lät den i alla fall vara kvar på italienska och det är huvudsaken. Oavsett vad som händer i kväll så är det här min personliga vinnare.

Schlagerpinglan tror: Vinnarbidrag
Eftersom bidraget kan tänkas tilltala så många olika sorters människor, vare sig de mest röstar på den dansande gorillan, uppskattar budskapet eller bara tillhör de som letar efter småroliga och charmiga artister, och låten är så pass lättsmält som den är, så tror jag att Italien återigen (precis som 2015 med “Grande Amore“) vinner tittarnas omröstning.

Jag är däremot inte helt säker på att juryn har Italien som sitt förstahandsval (kanske inte andra- eller tredje-handsval heller för den delen) och därmed kan det bli lite jämnare än jag trodde för ett antal veckor sedan, men på något sätt så tror jag likväl att det ordnar sig så att Italien får sin efterlängtade vinst till slut. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2017: Italien – “Occidentali’s Karma” – Francesco Gabbani”

 1. Adri

  Jag tycker denna låten är lite, bara lite överhypad. Den är dock absolut med på min topp 10 så vinner den ikväll blir jag ändå hyfsat glad 🙂

  Skillnaden mellan denna och min favorit “Requiem” är att det för mig känns som att Francesco håller igen sen han kom till Kiev.

  Och gorillan har jag redan sagt vad jag tycker om.

  Bästa italienska: Ja, nu vet jag att det tjatas ut lite men det blir faktiskt multiple choices här också. Det finns för många som jag bara inte kan välja bort! Så det blir en topp 5:
  1. Fiumi di parole, 1997
  2. Si, 1974
  3. Rapsodia, 1992
  4. I treni di Tozeur, 1984
  5. No degree of separation, 2016.

  Sämsta italienska: Det finns två italienska eurovisionlåtar som är SÅÅ älskade men som jag avskyr. Den ena är “Gente di mare” från 1987. Men det är inte den sämsta, den är bara enormt överskattad. Sämsta är.
  .
  .
  .
  “Insieme: 1992” från 1990. Som vann?!?! Hur?!?!

  Italienskt glädjepiller: “La mia citta” från 2014. Där har vi en artist som älskar scenen! 😀 och en bra låt. Ibland behövs inte mer!

 2. Micke

  Jag och Pinglan är på exakt samma tåg när det gäller det här. Det här är vinnarbidraget för mig helt enkelt. Finns egentligen inget som är i närheten. Låten, texten, artisten ja det mesta. Det här är överhuvudtaget min stora favvis överhuvudtaget i ESC. De presterar alltid trots att de inte alltid värderar ESC så där jättehögt. Men när Italien är med då vet man på förhand att de kommer med ett bra bidrag.

  Jag har inte så mycket mer att säga om detta än att jag skulle vara hur glad som helst om en viss Fransesco Gabbani strax efter midnatt koras som vinnare ab ESC 2017. Om inte annat så skulle trovärdigheten för ESC bibehållas och få ett skutt upp ytterligare.

  Tidernas bästa Italienska:
  Får man svära? Here jäv……… så svårt det är att ta ut tidernas bästa bidrag från Italien. Finns hur många som helst. Sitter här och har dialog med mig själv men varken jag eller mitt alter ego kan komma på vilket som är bäst. Jag gör så att jag hedrar min moster, som betytt så mycket för mig i detta med ESC, med att lägga ut hennes favvisbidrag. Definitivt ett av de jag själv funderade på.
  https://www.youtube.com/watch?v=bdPFgksolos

  Tidernas sämsta Italienska:
  Vad jag kommer ihåg har Italien aldrig någonsin ställt upp med ett riktigt dåligt bidrag. Inte ens i närheten så någon länk vare sig finns eller behövs.

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Inte heller det här är lätt då jag blir glad nästan av alla italienska bidrag. Men när länder skickar bidrag solsystem ifrån robotdansare och dutt dutt syntar blir jag så in i hel…… glad och just detta bidraget är så långt ifrån det man kan komma. Musik som väldigt sällan existerar i ESC vilket gör den extra välkommen precis som alla musikstilar är. Ju fler dess bättre. Just detta bidraget vann “egentligen” men märkliga turer gjorde ett annat land till vinnare.
  https://www.youtube.com/watch?v=w1f6o1HQBvg

  Borde ni ha skickat i år:
  Ja jädrar det här var inte lätt. Italiens bidrag i år är min favvis. För mig klart bästa bidraget av allt som ställer upp i maj. Men det var inte det bästa bidraget av allt det som kunde blivit Italiens bidrag från San Remo festivalen. Där fanns minst två bidrag jag tyckte än bättre om. Kan inte bestämma mig för vilket som var bäst så jag tar båda. Bägge bidragen är växare stora växare.
  https://www.youtube.com/watch?v=4WMejmcT9ZY

  https://www.youtube.com/watch?v=h9dHy-BYDoQ

 3. Adri

  Micke: Oj då får jag be om ursäkt!! Hade jag sett din kommentar först hade jag inte trashat “Gente di mare” ovan.

 4. Micke

  Be inte om ursäkt Adri 🙂 Som jag skrev valde jag den som en hyllning till en person. Dessutom när det gäller Italien hade jag kunnat välja nästan vad som helst 🙂

 5. Kerstin

  Jag slänger bara in ett betyg. 3+/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se