UngernSom det tidigare avslöjats så tar TV-bolaget MTVA, fram till den 15:e november, emot bidrag till “A Dal 2018“, den nationella uttagning som ska utse Ungerns tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2018.

Nu har även datumen för uttagningens deltävlingar samt lite närmare information om uttagningen i stort presenterats. Precis som tidigare så kommer juryn, tittarna och A Dal-appen tillsammans att utse de bidrag som går vidare från de olika deltävlingarna. I finalen utser juryn de fyra superfinalisterna innan 100% tittarröster utser vinnaren.

Schemat för Ungerns “A Dal 2018”:

20:e januari Heat 1 10 bidrag → 6 semifinalister
27:e januari Heat 2 10 bidrag → 6 semifinalister
3:e februari Heat 3 10 bidrag → 6 semifinalister
10:e februari Semifinal 1 9 bidrag → 4 finalister
17:e februari Semifinal 2 9 bidrag → 4 finalister
24:e februari Final 8 finalister → 4 superfinalister → 1 vinnare
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som Ukraina så väljer Ungern att lägga sin final den 24:e februari. Lyckligtvis så har båda länderna ett antal inledande deltävlingar vilket gör att man kan, om man skulle vilja, redan innan finalerna vara ganska insatt i startfältet och därmed kunna följa de båda finalerna utan större problem på samma gång. Lite knepigare blir det dock om man samtidigt har tänkt sig att se den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen, se ESC 2018-kalendern, men på något sätt så brukar det alltid ordna sig. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ungern i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se