Frankrike Vid en presskonferens så framkom det att den nationella uttagning som France 2 kommer att utse Frankrikes ESC-bidrag genom planeras att gå under namnet “Destination Eurovision” samt att den kommer att ledas av den fransk-kanadensiske sångaren Garou (Pierre Garand).

Fram till den 30:e november tar de att ta emot ansökningar till uttagningen, läs mer här. Sedan tidigare är det känt att minst 70% av texten måste vara på franska. Nu tillade de att om texten är 100% fransk så kommer de inte (som i fallet nedan) att översätta delar av den till engelska innan den tävlar i Eurovision Song Contest utan låter den vara som den var menad från början.

Fransk låt som delvis blev översatt till engelska:

Requiem“, Alma (Frankrikes ESC 2017-bidrag) (originalversion)

Utöver det så avslöjades det att “Destination Eurovision” kommer att bestå utav ett antal shower (oklart hur många), 15-16 deltagare samt att en mix av jury- och teleröster kommer att utse vinnaren. Ytterligare information kommer senare.
(Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Jag har tidigare rapporterat om planerna på en fransk nationell uttagning men jag har inte riktigt vågat tro att det verkligen skulle bli något av det. Nu, när de t.o.m. har bekräftat en programledare och utlovat ett 100%-igt franskt bidrag (om ett sådant skulle vinna), så släpper jag alla hämningar och börjar att planera för en storslagen fransk nationell final med franska ostar och lämpliga tillbehör någon gång i januari 2018. 😀

Jag ber redan nu alla er som tyckte om “Moustache” från 2014 om ursäkt men personligen så hoppas jag att den föregående uttagningen (2007 då “L’amour à La Française” vann) blir ledstjärnan då denna nya franska uttagning ska utformas. Hur det däremot blir, återstår att se. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 (inkl. länkar till Frankrikes tio senaste ESC-bidrag) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se