LettlandI dag, den 15:e oktober kl. 23:59 EEST, passeras deadline då LTV slutar ta emot bidrag till Supernova 2018, den nationella uttagning som ska utse Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2018. Mer info om detta hittar ni här.

Kort info och nyheter angående “Supernova 2018”:

2018 så kommer Supernova-juryn att ledas av producenten och musikredaktören DJ Rudd. Även resten av juryn kommer att bytas ut och presenteras senare.
Anledningen till att den förre juryledaren Kaspars Roga, som även var en av de som stod bakom Supernova-formatet, byts ut efter de tre inledande åren är att han ska på turné med gruppen “Brainstorm”.
Efter att deadline passerats, kl. 23:59 EEST den 15:e oktober, kommer de inskickade bidragen att bedömas av både inhemska och utländska musikexperter.
Den 5:e november kommer uttagningspanelen att välja ut de bidrag som får tävla i Supernova 2018, som denna gång kommer att bestå utav tre semifinaler och en final.
Både tittarna och juryn får vara med och rösta under uttagningens gång. Även samarbetet med Spotify kommer att fortsätta under 2018.
(Källa: supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Sedan tidigare är det ju även känt att Supernova numera tillåter upp till 30% utländsk inblandning i varje bidrag, något som ska bli intressant att se om det kan ha någon effekt på startfältet. Personligen så är jag lite motsträvig där då jag inte önskar alltför stora förändringar. Supernova känns som en frisk fläkt bland de yngre uttagningarna och jag ser gärna att de fortsätter i den stilen. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“.

Se även: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se