MakedonienEfter en lång tids osäkerhet vad gäller Makedoniens eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2018 så började det att se ljust ut i och med att RTP (Portugals TV-bolag) meddelat att 43 länder är bekräftade för 2018.

Nu kommer dock uppgifter om att det tvärtom är osannolikt att Makedonien kommer att delta i ESC 2018 då deras TV-bolag MRT riskerar sanktioner från EBU efter en långvarig obetald skuld. Detta kan innebära att de blir av med många sändningstillstånd och därmed varken får sända eller delta i ESC 2018. (Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Då det (förhoppningsvis) fortfarande finns en teoretisk möjlighet att vi kommer att få se Makedonien i ESC 2018 så vill jag inte lägga alltför mycket energi på dessa negativa spekulationer men nu när nyheterna dyker upp så tjänar man inte mycket på att stoppa huvudet i sanden.

Personligen hoppas jag att detta endast är ett delstopp i landets krokiga resa till Portugal men risken finns ju att Makedonien, liksom Rumänien 2016, blir uteslutet ur EBU tills de betalat sina skulder. Jag återkommer i frågan när vi har ett slutligt besked från EBU om vilka länder som kommer att delta i ESC 2018 i Portugal, se den preliminära listan här.

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Makedonien 2018: Eurovision-deltagandet “osannolikt””

  1. Lukas

    Frågan som jag tänker på, är att om RTP:s påstående om 43 länder fortfarande stämmer (de har trots allt inte avslöjat vilka), samt att Makedonien kanske inte fixar deltagande, vilket land skulle annars komma in i bilden i stället?

  2. Schlagerpinglan

    @Lukas, Mmm… jag tänkte samma tanke och ser i så fall Kazakstan som det mest logiska tillskottet i ESC-familjen. Det mest troliga är dock att RTP inte visste om Makedoniens dilemma utan endast gick efter hur många anmälningar som skickats in. Om de vetat om att Makedoniens deltagande hängde löst så tror jag inte att de hade gått ut lika snabbt med en deltagarsiffra. Men, men… det är endast spekulationer. Förhoppningsvis löser sig allt och vi har alla våra förväntade deltagarländer på startlistan i maj. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se